|BOSE IN EAR | 2e generatie | Stay Hear Tips | Klantenservice BOSE | Comfort | Geluid |
Beste mensen,
Van Bose verwacht je altijd erg goede geluidskwaliteit voor natuurlijk aardig wat centjes. Na rondsurfen op internet kwam ik uiteindelijk bij Bose terecht, heb eerst nog getwijfeld of ik voor Monster beats ging, maar dat vond ik toch weer iets te veel van het goede. De prijs vond ik erg prijzig, want in princpe zijn het maar "oordopjes" om het zo te noemen. Je kunt ze zo laten liggen natuurlijk of laten vallen tussen je fiets spaken, maar dat ligt natuurlijk geheel aan je zelf.
Bose In Ear 1e generatie
Ik kon natuurlijk niet wachten om de stad in te duiken en rond te kijken welke oordopjes ze hebben van Bose. De winkel Dynabyte bevalt mij altijd erg goed en prima service. Ik zag ze staan van Bose en wilde deze al snel meenemen voor een prijskaartje van € 70,- dat viel gelukkig nog mee. En ik voor dat geld liet ik ze niet liggen.
Ik natuurlijk snel naar huis gereden, en uit gaan testen, want wat ik eenmaal heb gekocht wil ik altijd zo snel mogelijk hebben en testen. Nu jullie dit misschien wel lezen zullen precies hetzelfde hebben als ik.
In de doos:
Mooi verpakt, alleen jammer dat het plastic wat er omheen zat keihard is dat je met een schaar en beetje frummelen de verpakking eraf kon halen. Ook natuurlijk hard plastic waardoor je je zelf nog kan bezeren, maar er zijn meer van deze verpakkingen in de winkel niet alleen van Bose, waaraan je je kan bezeren, haha.
In ieder geval zat er een handig hoesje bij, waar je makkelijk je oortjes in kunt doen, netjes oprollen zodat je niet alles uit de klit moet halen. Ook nog dopjes van de maten:
- Small
- Medium
- Large
Het design vond ik er mooi, enige wat ik vond was de aansluiting dat hij beetje zacht aanvoelde, zodat het snel kon slijten. Later bleek dat ook zo te zijn.
Defect Bose In Ear:
In augustus 2011 heb ik ze aangeschaft voor een prijs van € 70,-. En in het jaar begin 2012 begon de jacket of aansluiting aan de onderkant al snel te slijten. Dit vond ik natuurlijk erg jammer, en ik gelijk naar de dicht bijzijnde audio winkel gegaan, die ook Bose producten verkopen. Hun zeiden dat je dat kon maken voor een paar 10tjes. Ik vond het prima als er dan geen geluid meer lang zou komen, breng ik ze daar naar toe.
Ik dacht waarom niet even Bose informeren?
Paar dagen later heb ik mail gestuurd met het garantie bewijs en verteld dat de Bose oordopjes aan het slijten zijn, en wat ze hier aan kunnen doen.
Al snel kreeg ik
dezelfde dag al direct een mailtje dat ik ze gelijk op kon sturen. Ik stond er versteld van dat dat al gelijk kon, en goede service wat ze bieden via mail is echt helemaal super! Ik heb ze netjes opgestuurd natuurlijk zonder accessoires waar ze om gevraagd hebben en een nette brief getypt en mee verzonden.
Na een paar dagen kreeg ik al gelijk reactie:
Geachte heer *****,
Naar aanleiding van de vandaag ontvangen papieren is een order ingevoerd voor levering van een servicepakket met een nieuwe hoofdtelefoon, type Bose IE2. dit is een vervangend type voor het destijds door u gekochte model en is onder andere voorzien van onze nieuwe 'Stay-hear' tips.
De levertijd bedraagt ca. 5- 7 dagen, veel luisterplezier weer gewenst.
******* van ****** - van Dunnewold
Customer Care Specialist
Had dit niet verwacht al snel reactie, en al helemaal geen nieuwe Bose in ear oordopjes. En dan ook nog eens een nieuwere generatie hiervan, omdat ze die oude niet meer konden leveren.
Ik natuurlijk netjes een brief terug gestuurd. En dat ik de service bijzonder goed vond.
29-3-2012 verstuurd van nieuwe Bose In Ear (stay-hear tips) IE2
02-4-2012 binnen voor 12:00 uur!
Het geluid van 1e generatie Bose, was mooi, alleen oordopjes moest je soms in je oren duwen om een mooie bass te krijgen.
Het geluid van 2e generatie Bose, is veel akoestischer en mooie geluid, ze blijven fijn in je oren zitten, en je merkt amper dat je ze in hebt. Enige vond ik de kabel van de 1e generatie Bose langer dan 2e generatie. Deze is dus beetje te kort, vooral voor de langere mensen. Maar dit gaat buiten het geluidskwaliteit om.
Als ik veel geld had, zou ik meerdere producten aanschaffen van Bose, want dit blijft persoonlijk mijn merk product kwa geluid en design!
Cijfer klantenservice: 5
Geluid:
Je hoort het verschil goed van geluidskwaliteit als je op een versterker, of ander mobiel, mp3 speler een mp3 afspeelt. Een is mooier dan de ander, maar lijkt me ook logisch.
Geluid is met muziek iets minder als met films.
Comfort:
Met comfort van Bose zit het met de IE2 (2 gen.) stukken beter. Komt voornamelijk door de nieuwe Stay Hear tips. Het blijft fijn zitten, en ik had met die andere dopjes van Bose generatie 1 dat ze soms pijn gingen doen in mijn oorschelp na lang dragen. Met IE2 is dat helemaal verdwenen, en merk je immers dat ze in je oren zitten.
Cijfer: 4
Ik heb getest met de film Cowboys & Alliens, dat is natuurlijk super mooi geluid, heldere geluidseffecten en het lijkt ook of het om je heen gebeurd, dus surround. Probeer maar eens uit! Ik heb direct via mijn pc getest niet eerst van mijn versterker naar de pc toe.
Binnenkort ga ik weer meer films bekijken met deze oordopjes.
Ook nog eens snelle bezorging van UPS! Met Track & Trace.
Dit is overigens mijn eerste review in mijn leven, ik hoop dat jullie hier iets aan hebben!
Veel luisterplezier!