€ 32,84 bij Proshop.nl

Sennheiser CX 400-II Precision (Zwart) Review

2 april 2012, laatste update op 2 april 2012, 6.554 views Rapporteer

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

• Symmetrische kabel

Sinds de aanschaf van mijn ipod touch in 2008 ben ik op zoek naar goede oordopjes die passen in het budget van een student (<€50). Ben zelf niet zo'n audiofiel maar weet wel wat ik mooi en niet mooi vind klinken. Ik heb ondertussen een aardig lijstje gehad:

- iPod standaard oordopjes
- Creative EP-630
- Sennheiser CX200 street ii

Helaas zaten er geen geschikte oordopjes tussen. Na enige tijd dubben heb ik gekozen voor de CX400-II mede door de reviews.

De verpakking zit stevig in mekaar. Een blister verpakking waar je een scherp mesje voor nodig hebt. Na enige tijd stoeien heb ik de inhoud er toch veilig uit kunnen halen! :)

Wat zit er ALLEMAAL bij:
  • De oordopjes
  • 3 setjes rubberen dopjes (S/M/L)
  • Kledingclip
  • Opbergetui
  • Tool om je oordopjes op te rollen
Je kunt dus wel concluderen dat er genoeg accessoires bij zitten.

Bouwkwaliteit
De oordopjes voel stevig aan en zijn voor het overgrote deel van rubber. De oordopjes zelf zijn van hard (zwart) plastic en gaan over in de kabel met een rubberen isolatie. Het verwisselen van de rubberen opzet stukjes gaat snel en gemakkelijk. Als de dopjes er eenmaal opzitten komen ze niet snel los. Dit is natuurlijk een voordeel want je raakt ze anders kwijt of er blijft er een in je oor zitten. De kabel is stevig en erg flexibel. Na zo'n 6 maanden gebruik is de kabel nog net zo stevig als in het begin. Persoonlijk ben ik van mening dat je erg je best moet doen om kabelbreuk te veroorzaken.

Ik heb de oordopjes 9 van de 10x gewoon los in mijn broekzak zitten en heb geen last van kabelbreuk of enig ander kwaliteitsverlies. Zeer stevig dus deze dopjes

Geluidskwaliteit

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van oordopjes is natuurlijk de geluidskwaliteit. Doordat het gaat om een in-ear variant sluit je je compleet af van de buitenwereld. Hierdoor kun je optimaal genieten van het geluid wat deze oordopjes presteren. Er is een subtiele bas aanwezig. Hiermee bedoel ik dat de bas niet overdreven is en dus ook niet te zacht is. Een prettig geluid dus. Zoals ik al eerder vermeldde ben ik geen audiofiel en kan ik dus alleen maar zeggen dat ik zeer tevreden ben met deze dopjes. Het geluid is vol en niet zo vel als bijvoorbeeld ipod oordopjes. In combinatie met de voodoo app op mijn samsung galaxy s komen deze dopjes tot hun recht!

Ik heb de oordopjes aangeschaft via digitalsonline.nl en opgehaald in Nijmegen. Heb er volgens mij zo'n 40€ voor betaald. Met deze prijs en de kwaliteit van deze dopjes zou ik ze iedereen aanraden. Mijn oordeel voor de prijs-kwaliteitsverhouding is een 9/10.

De meeste audio apparatuur worden geleverd met oordopjes die kwalitatief niet het uiterste uit je apparatuur kunnen halen. Voor een leuk bedrag van zo'n 40€ zijn deze dopjes echt super te noemen. Ze zijn stevig en produceren en aangenaam geluid. Na zo'n 6 maanden gebruik heb ik er nog geen seconde spijt van gehad. Mochten ze komen te overlijden zal ik ze opnieuw aanschaffen of een wat duurder model van sennheiser.

Heb jij ook een Sennheiser CX 400-II Precision (Zwart)?

Wil nog ff benadrukken dat na t inspelen de CX400 II een vrij sterke bas heeft. Zeker niet overdreven maar de klank is warm en vol zoals hierboven begrepen. Hoge tonen zijn kristal helder en ondanks dat ik al wat langer rond snoep in deze prijsklasse (o.a. bij Denon en AKG) zijn dit mijn absoluute favorieten. Ik ben echt dol op deze oordoppen. Echt alle muziekstijlen klinken ook gewoon goed hierop, echt een alleskunner.

Het draadje is wel wat fragiel. Behandel deze voorzichtig. Zelf heb ik de jack plug vervangen en er een nieuwe op gesoldeerd. Zelf heb ik trouwens 6 opzet dopjes meegeleverd gekregen, s, m, l, en dan nogmaals een s, m en l met DUBBELE rubbertjes. Waardoor je nog beter afgesloten wordt. Als je die goed in je oor zet (pak zo groot mogelijk, hoeven ze ook niet zo diep in je oor en sluiten ze beter af) zul je echt een hele volle, stevige bas ervaren.

Omdat je de bas subtiel noemt denk ik dat je ff een beetje moet experimenteren met de opzetdopjes, voor de kwaliteit is dat echt heel belangrijk. het kan ook zijn dat je ze iets meer moet aan drukken. Wees daar wel voorzichtig mee.

Prima review!

Groetjes!! Kumgango
Waar heb je deze besteld dat je twee setjes dopjes meegeleverd kreeg?
De dubbele dopjes worden bij alle nieuwe setjes geleverd. Je krijgt dus S/M/L dopjes en S/M/L dubbele dopjes.
Thanks Bo0bz, inderdaad
Als je geen 6 rubbertjes hebt mee gekregen zou ik de verpakking nog maar ff na zoeken als je hem niet al weggegooid hebt. Als t daar niet in zit heb je zeer waarschijnlijk neppe. Als ze onder de 40 euro waren heb je vrij zeker namaak op de kop getikt ;).

Gr kumgango
heb ze zelf voor 17 dollar op ebay gekocht dus wat je er voor betaald hebt vind ik nog aardig wat..;p voor de rest nette review!
Bedankt ;-) Heb zo 1 maal via ebay besteld maar die klonken niet zo goed als deze. Waarschijnlijk chinese rommel. Waar heb jij ze vandaan?
Jij hebt een neppe set! Er zijn ontzettend veel neppe van op de markt voor inderdaad die prijzen. Het geluid van neppe producten is alsnog wel aardig, maar komt niet in de buurt van de echte. Zoek ff op youtube filmpjes op hoe je ze kunt herkennen! De echte gaan niet voor die prijs de deur uit. 40 euro heb ik zelfs nog nooit gezien. Heb digitalsonline.nl wel gecheckt en daar zijn ze idd 43 euro.
Ik heb geen neppe set. Mijn volume regelaar zat een kraakje in. Heb het setje opgestuurd naar sennheiser me en heb nieuwe gekregen. :)
Hey Bo0bz, de reactie was op Jordi gericht, en dus op Jordi's set ;).

Ps:
Fijne oordopjes he? De echte! ;).
Ik heb gezien dat er een volumeregelaar in het midden zit van de draad, maar ik vraag me af of je daarmee ook muziek door kan spoelen, want dat kan je ook met de standaard HTC doppen en ik zou daar eigenlijk niet meer zonder kunnen.
Zoals d1zzje schrijft is het inderdaad alleen voor je volume.
Nee dat gaat niet,is alleen je volume regelaar.