Eminent EM8102 Review

Anoniem: 453354
1 april 2012, laatste update op 1 april 2012, 3.020 views

Eminent EM8102

de EM8102 gekocht omdat volgens de Eminent-servicedesk muziek vanaf de hardeschijf mbv een smartphone af te spelen zou zijn via de versterker zonder dat de tv aan hoeft: is niet waar dus.
De user-interface is waardeloos en vreselijk traag; functies wel in menu zichtbaar, maar niet geimplementeerd, maar ook functies die bestaan maar niet in de gebruksaanwijzing staan.
bv:
• bij browsen via mappen worden geen mp3-tags getoond; alleen de bestandsnamen, die bij mij opgebouwds zijn als "artiest-album-nummer", en zodoende te lang zijn om te worden getoond.
• Staat de speler enige tijd aan en wil je van nummer switchen dan reageert hij de eerste 10 a 20 seconden niet.
• Elke keer...

Pluspunten

• harde schijf wordt niet warm en kan via bijgeleverde usb-kabel snel gevuld worden door rechtreekse verbinding met PC

Minpunten

• traag, slechte interface, belofte niet waar gemaakt
  • harde schijf wordt welliswaar niet warm maar is zeker niet fluisterstil

1 van 5 sterren (Waardeloos)

bv:[list][/list]
  • Elke keer als hij aangezet wordt start er een langdurig scanproces van de hele hardeschijf.
  • Het browsen van albums of artiesten is alleen een menukeuze, maar niet geimplementeerd.
  • bij Browsen van mappen laat hij ook mappen zien waar geen of andere media instaat.(bv gekozen voor fotos? dan worden ook muziek mappen getoond)
Email aan Emeninent wordt niet op gereageerd. Zonde van het geld!

Heb jij ook een Eminent EM8102?

Beste ArrieParrie,

Bedankt voor je review.

Helaas zijn er een paar items in je review die volgens ons niet geheel kloppen. Hieronder worden deze punten uitgelegd:

• De EM810x serie bevat een UPnP DMR functie en speelt muziek vanaf een smartphone naar een versterker, zonder tussenkomst van een TV toestel of afstandsbediening. De Smartphone is hierbij een UPnP control point en stuurt de muziek (of andere mediafiles) door naar de speler.

• Browsen van mappen toont uiteraard mappen en bestanden, geen ID3 tags. (Hiervoor is de database nodig).

• De userinterface bevat geen 'ongeïmplementeerde' functies. Mogelijk is hier sprake van een interpretatieverschil…

• De speler scant slechts één keer de harddisk, vanaf dat punt is er bij het rebooten een korte incremental scan. Als deze scan(s) worden afgebroken, dan wordt er geen database aangemaakt.

• Door ontbreken van de database werken functies als 'muziek op artiest' of 'muziek op album' niet. (De gebruiker breekt de scan wellicht af?)

• Browsen van mappen toont uiteraard alle mappen, dit is normaal.

• We kunnen helaas geen firmware maken die aan ieder’s specifieke wensen voldoet. We zijn
echter van mening dat de firmware van dit apparaat degelijk in elkaar zit en voor de gemiddelde gebruiker goed functioneert.

Mogelijk heb je nog vragen en/of opmerkingen over dit apparaat. Via ons supportformulier op onze website krijg je altijd antwoord. Gebruik de volgende link om naar het formulier te gaan: http://www.eminent-online.com/nl/contact.html