Ik heb deze Harde schijf gekocht omdat mijn vorige externe harde schijf gesneuveld was. Mijn eisen waren geen aparte voeding en minimaal 1tb, daar voldeed deze schijf aan.
Prestaties
Deze schijf heeft USB3.0 wat de prestaties ten opzicht van USB2.0 zou moeten verhogen. Ik heb de (toen nog lege) schijf getest met CrystalDiskMark op zowel een USB2.0 als USB3.0 poort van mijn moederbord.
USB3.0:
USB2.0:
Wat meteen duidelijk wordt is dat USB3.0 zeker de moeite waard is. Bij sequentieel lezen en schrijven is er meer dan een verdubbeling van de snelheid.
Featureset:
Niets speciaals hier, het is gewoon een harde schijf zonder extra features. Wat mij betreft zijn die ook onnodig. Voor de features die meestal op schijven zitten zijn ook programma's te vinden wanneer daar behoefte aan is.
Stabiliteit en betrouwbaarheid:
Hier kan ik op dit moment niks over zeggen omdat hem nog maar heel even heb.
Update 11 januari 2013: Ik heb de schijf nu zo'n 10 maanden en nog steeds geen problemen mee gehad, ook op Windows 8 werkt hij prima.
Compatibiliteit:
De schijf werd meteen na het inpluggen door Windows 7 herkend. Toen ik hem in USB2.0 deed om te testen kreeg ik netjes een melding dat het met USB3.0 sneller zou zijn.
Mobiliteit:
Hier scoort deze schijf echt zijn punten. De schijf is veel kleiner dan ik verwacht had. Ik had van te voren niet gekeken naar de grootte en had een stuk groter verwacht. Deze is echt klein en zou in een broekzak passen.
Ook is er geen extra voeding en heb je maar één USB poort nodig om de schijf te gebruiken. Dit was één van mijn eisen omdat dit de draagbaarheid aanzienlijk verhoogt.
Geluidsproductie:
Dit is voor mij niet een erg belangrijk punt, maar ik hoor de schijf niet boven de rest van mijn computer uit komen. Ook bij mijn laptop hoor ik de schijf er niet bovenuit komen.
Warmteproductie:
Na het in één keer schrijven van 300GB heb ik aan de schijf gevoeld en ik vond hem niet bepaald warm. Hij stond tijdens het schrijven op mijn computerkast.
Prijs:
De prijs was op het moment van schrijven €90.90 inclusief verzending. Relatief goedkoop met de harde schijf prijzen van dit moment. Door de compactheid en USB3.0 feature vind ik dit een prima prijs.
Het was de goedkoopste van zijn soort in de Pricewatch en dat samen met het feit dat ik Western Digital wel vertrouw heeft er voor gezorgd dat ik voor deze schijf ben gegaan