Sinds een paar weken in bezit van deze schijf. Ik heb hem in een Shuttle barebone gebouwd met de intentie om een zeer stil systeem te bouwen. Eerst was ik ervan overtuigd dat ik een seagate baracuda schijf moest gaan gebruiken.... De geluidsproductie van de seagate was echter dusdanig hoog dat ik deze rap retour heb gestuurd. Na wat reviews gelezen te hebben bleek de spinpoint een stille en acceptabel snelle schijf te zijn. Snel besteld en ingebouwd dus. De eerste ervaringen van de schijf zijn behoorlijk positief. De snelheid is voor een samsung schijf inderdaad acceptabel. De betrouwbaarheid moet zich nog bewijzen.
Wat geluidsproductie betreft ben ik nog niet helemaal tevreden (was toch de reden voor aankoop van deze schijf) In Idle is de schijf inderdaad heerlijk stil. De seek geluiden wekken bij mij echter behoorlijk wat irritatie op. Wanneer de pc boot of er wordt een serieus programma gestart dan heeft de schijf behoorlijk wat lawaai (positief: minder dan de seagate). Ik geloof dat er op dit moment niet echt stille 500GB schijven te verkrijgen zijn.
Conclusie:
goede harde schijf, prijs kwaliteit is erg goed. Ondanks de geluidsproductie toch een aanrader.
[Reactie gewijzigd door MannyMo op 25 juli 2024 20:03]