HP OfficeJet Pro 8600 Plus e-All-in-One Review

Navi
27 maart 2012, laatste update op 27 maart 2012, 10.389 views

HP OfficeJet Pro 8600 Plus e-All-in-One

Het is een prima printer voor een prima prijs, toch moet je hem niet kopen voor je bedrijf. Waarom? De drivers die erbij geleverd wordt zijn namelijk zeer basic en er is bijna niets in te stellen. Lees hier in dit topic het complete verhaal: http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/37935181 Gebruik je bijvoorbeeld briefpapier, stickers, etc, dan wordt het printen hiervan al een stuk lastiger, wij printen bijvoorbeeld veel verzendlabels voor een webshop maar dat is op deze printer niet goed te configureren. En ook al krijg je het bij toeval toch goed ingesteld, je kunt het niet opslaan want de profielen zijn niet beschikbaar, dus je zult voor elke print alle instellingen weer opnieuw in moeten stellen. Zojuist contact gehad met HP,...

Pluspunten

• ziet er goed uit
  • redelijke prijs

Minpunten

• zeer slechte drivers

3 van 5 sterren (Voldoende)

Lees hier in dit topic het complete verhaal:

Zojuist contact gehad met HP, zij geven aan dat er geen driver beschikbaar is met extra (wat mij betreft niet extra maar gewoon basis) functionaliteit, en dat dit het gewoon is.

Als ik eventueel extra functionaliteit zou willen zou ik de printen moeten tricken met de driver van een HP 6980, maar dan zijn dingen als dubbelzijdig, extra lade, etc allemaal niet meer correct.
Ook printen in kleur lukt niet meer en vaak reageert de printer niet.

Ik vind dus dat ze hier echt een product leveren met een halfbakken driver, en had hem uitgelegd dat dit niet kan voor een zakelijke printer. In een bedrijf met meerdere PC's kun je niet zoveel truukjes uithalen met een driver om het maar goed te laten werken.

Ook geeft hij aan dat dit een consumentenproduct betreft, vond het zeer vreemd, wat is er consument aan een OFFICEjet PRO (van professional) gekocht bij Office Centre (alleen zakelijk) van 300 euro.
Daar had hij niet direct een antwoord op, maar toch was het zo.
Ook staat hij hier gewoon onder Business products:

De printer gaat terug, voor mij geen HP meer, hier kun je als bedrijf niets mee.

Mijn tip: Koop GEEN HP Officejet Pro 8600 Plus.

Heb jij ook een HP OfficeJet Pro 8600 Plus e-All-in-One?

Hp heeft wel goede printers voor het MKB en groot bedrijf, alleen soms kan je ze beter zien in de winkel dan op het plaatje op internet. (athans dat zou ik doen als ik een bedrijf was)
Ik had hem in de winkel bekeken, maar helaas kun je daar niet de drivers testen..
Anoniem: 117415 27 maart 2012 13:31
Nou ik kan melden dat dit onder het 'consumenten' segment is. Deze valt dus ook onder de support voor consumers als je voor support belt.

Betreft de namen moet je niet op letten van de printers. Je staat versteld hoeveel consumenten deze serie printers aanschaffen. Deze kan voor klein bedrijf gebruikt worden omdat deze wat berekend is op meer afdrukken.
(MAAR valt onder de consumer segent).

Het is een grote vergissing van Staples, die verkopen een hele grote rits aan CONSUMER producten en dus NIET alleen business

het klopt wat Nivida_intel zegt, je je hebt een business segment maar deze zijn aanzienlijk duurder en interessanter voor bedrijfsgebruik

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 117415 op 25 juli 2024 18:39]

Ja maar toch is het vreemd, zoals je op mijn link naar de hp site kunt zien staat hij gewoon onder "Business products".

Blijft een vreemd verhaal, maar goed, ik heb die functies echt nodig, dus deze gaat terug en ik zoek een ander model uit. (geen hp!)
Vreemd dat HP aangeeft niets aan de drivers te doen op dat gebied. Het is zeker geen goedkope printer, maar (afgezien van de driver functionaliteit) een zeer goed apparaat (zuinig, snel, goed beheer- en te bruikbaar vanaf de MFP zelf, scan-2-folder vanaf MFP zelf, etc.).

Voor wat betreft je ratings: je bent mijns inziens wat te makkelijk geweest. Wat mij betreft is alleen de 'Drivers en stabiliteit' dus slecht, de rest is gewoon goed.
Dan kun je ook beter geen XEROX en weet ik wat meer kopen als je op 'speciale' dingen gaat afkraken. Stickers en etiketten gebruiken wij ook. Voor Xerox en HP printers en dat werkt als een trein. Want bij het sticker vel wat je koop zitten 'drivers' die templates hebben. Maar ja voor het gemak is Dymo voor stickers handiger....

Heb deze al een tijd op het oog. Los van de drivers. Lijkt mij dit een mooie printer met prijs / vergelijking.

Maar de basic drivers. Er zit dan ook geen HP foto software bij? Puur printer driver?

Review had uitgebreider gemogen. We weten nu alleen 1 punt: als je specifieke dingen hebt dat de printer niet handig is. Maar de rest.
Afdruk foto kwaliteit
Afdruk normaal papier
Bediening touch
Functionering eprint
Scannen
....
Lees het topic even, dan zie je dat het niet om zulke speciale bijzonderen dingen gaat, maar gewoon simpele functionaliteit die zelfs de printer van mijn moeder van 30 euro heeft.
HP die hardware levert met crappy software? Dat zal toch niet? Dat doen ze nooit! Ik heb altijd het idee dat ik met strak vormgegeven goed geteste en bovenal goed werkende HP software werk.

:r
Anoniem: 565490 31 januari 2014 21:21
Heb hem zelf ook zeer tevreden drivers gewoon te vinden