Logitech Touch Mouse M600 Review

Anoniem: 338750
26 maart 2012, laatste update op 26 maart 2012, 1.921 views

Logitech Touch Mouse M600

Ik ben sinds één week in het bezit van de M600. De muis wordt geleverd met 2 AA batterijen en de USB Unifying-ontvanger. De installatie gaat uiterst vlot, zolang geen combinatie gemaakt wordt met een ander Logitech apparaat via de Unifying-ontvanger. Zonder de bijkomende Unifying-software te installeren, was het onmogelijk om mijn toetsenbord te combineren met deze muis. Gelukkig werkt de software zeer goed op Windows 7.
De muis heeft een zwart glossy oppervlak, met een licht grijs motief uitlopend naar de grijze zijkant van de muis. Het heeft een eenvoudige elegante vorm.

Pluspunten

• Unifying-ontvanger
  • Eenvoudige vormgeving
  • Laser technologie

Minpunten

• Klikken
  • Scrollen
  • Prijs

3 van 5 sterren (Voldoende)

Hoewel de vorm niet meteen ergonomie uitstraalt, ligt de muis goed in de hand. De muis is vrij licht, en glijdt hierdoor heel gemakkelijk. De laser technologie zorgt ook voor een zeer goede precisie van de pointer.

Het klikken moet je leren met deze muis. Dat is namelijk afhankelijk van als je je vingers op het oppervlak laat rusten of niet. In het begin vergt dit heel wat gewenning. Bij het klikken gaat bovendien gans de muis, inclusief zijkanten, naar beneden. Ook iets wat gewenning vergt.

Iets waar de M600 niet vanonder kan muizen, is de vergelijking met de Magic Mouse van Apple voor het scrollen. Verticaal scrollen is zeer vergelijkbaar, maar horizontaal scrollen kan de M600 niet. Ook gestures ontbreken op de M600. Bij horizontale bewegingen, wordt er geswiped. Door het overgevoelige oppervlak worden dikwijls niet bedoelde acties geregistreerd. Wat mij betreft moet de M600 zijn meerdere erkennen in de Magic Mouse van Apple.

Heb jij ook een Logitech Touch Mouse M600?

"Its waar de M600 niet vanonder kan muizen......""
Wat mij betreft verslik je je nogal in deze zin waardoor het mij in ieder geval niet meer duidelijk is wat je bedoelt. En liggen is met een g. De muis ligt dus goed in de hand tov ik doe het licht aan.
Verder informatieve review. Bedankt. Ik vroeg me af of dit een goed product was.
kerel als klikken en scrollen niet fijn werkt...dan.... ik bedoel hier koop je een muis voor toch?
ik ga'm zo uitprobere
Anoniem: 338750 26 december 2012 23:10
Intussen is de SetPoint software van Logitech geüpdate waardoor je WEL horizontaal kunt scrollen. Deze muis wordt er meteen een pak beter door.
Kan je dit met de mac gebruiken of moet er per se eerst software geïnstalleerd worden ?
Overigens heb ik een K750 keyboard aan de mac en het werkt gewoon goed (ook met de unifying ontvanger)
Anoniem: 338750 @Ro_meo14 januari 2014 08:04
Destijds getest en het werkte met de mac. Ik weet wel niet als alle functies beschikbaar zijn.
Je noemt als minpunt de prijs. De muis is voor 25 euro te koop, wat niet veel is voor een degelijke muis. Waarom zie je dat als minpunt? Wat was de prijs toen jij hem kocht? Of vind je het de 25 euro niet waard?
Inmiddels zelf ook een gekocht.
Horizontale swipe is eigenlijk de middelmuisklik op de Mac.
In de Logitech controlpanel kan je niets configureren.