Jaren lang heb ik gebruik gemaakt van mijn trouwe logitech G5 muis, degelijk gebouwd en bijna niet kapot te krijgen. Deze muis moest echter vervangen worden omdat ik inmiddels van een normale pc overgestapt ben naar een laptop (een macbook, met bluetooth). Omdat ik niet van kabels houd en mijn laptop slechts 2 USB poorten heeft was ik opzoek naar een degelijke bluetooth muis voor een zacht prijsje. Na enig contact met de logitech helpdesk heb ik korting kunnen krijgen onder het Loyal costumer program en derhalve heeft dat mij doen besluiten om deze Logitech v555b aan te doen schaffen.
Na wat muisklikken, een betaling en wat geduld lag de logitech muis op de doormat. De verpakking van de muis is zo'n mooie blisterverpakking. Hierbij moest dus een schaar aan te pas komen. De inhoud van het pakket:
- de muis
2x AA batterij
Een handleiding en daarbij behorende driver cd
De muis heeft zilver kleur en doet mij een beetje denken aan aluminium. Ziet er zeer degelijk uit echter voelen de zijkanten een beetje plastic aan. Het klepje dat het batterij compartiment moet afsluiten is dan ook gemaakt van een dun soort plastic. De bovenkant voelt echter wel goed aan.
Het scrollwiel is zeer precies en werkt vloeiend. Met een klik op het wiel kan er geswitcht worden tussen normaal scrollen en een soort vliegwiel effect. Dat laatste maakt het makkelijk om lange pagina's snel te doorzoeken. Na wat oefening werkt dit ook bijzonder goed moet ik zeggen. Nadeel van deze constructie is echter dat er geen middelste muisknop is. Het scrollwiel kan daarnaast naar links en naar rechts worden gekanteld om ook die kanten op te kunnen "scrollen". Een video van het vliegwiel scrollen kan hier gevonden worden:
Onder het wiel bevind zich een knop die in mac osx het dashboard oproept. Ik heb verder geen idee wat deze knop in windows doet. Aan het einde van de lijn die te zien is op de foto's bevind zich een lampje dat oplicht wanneer de muis op zoek is naar een connectie. Verder doet het lampje eigenlijk niets wat ik jammer vind omdat ik graag zou willen zien wanneer de muis nou aanstaat.
Edit: lampje geeft een rode waarschuwing wanneer de batterijen bijna op zijn.
Aan de onderkant bevind zich een aan/uitknop en een connect knop. Wanneer de muis aanstaat en op de connect knop gedrukt wordt verschijnt de muis als zichtbaar apparaat en kan er verbinding gelegd worden. Dit werkt snel en simpel, zelfs android maakt snel verbinding met de muis.
In de logitech software staat een batterij duur van zo'n 75 dagen. Na een dag gebruik zakte dit echter al in naar 69 dagen. Ik neem aan dat dit komt omdat de software denkt in stapjes van 5%. Batterij duur is dus in mijn ogen wel goed te noemen. Ik heb verder geen idee hoe het zit met de energiebesparing. Muis blijft de hele tijd reageren ook als ik deze 20 minuten met rust laat.
Edit: Vandaag Woensdag 27 Juni zijn de batterijen bijna op (muis valt soms uit), bij normaal gebruik (4~5 uur gemiddeld per dag denk ik) gaan ze dus zo'n 4 maanden mee.
Ik heb verder wat grotere handen, de muis voelt echter oké aan in me hand; het is duidelijk niet hetzelfde als de G5 die ik eerder gebruikte maar hij voelt echter prima aan. Muis is heeft ook van diezelfde pads die op me G5 zaten waardoor hij vloeiend over elk oppervlak gaat.