Algemene indruk
Ik kwam van een IIyama 17" CRT, want deze nam eigenlijk teveel ruimte in beslag op mijn nieuwe bureau. Ik wilde al een tijdje overstappen op TFT, maar had er nog niet echt de mogelijkheid voor gehad. In vergelijking tot m'n CRT, is dit echt een verademing. Vooral omdat het scherm breedbeeld is, gewoon ideaal! De eerste keer dat ik 'm op m'n bureau had staan was 't echt van: wow, hij is toch wel heel groot... Maar dat is natuurlijk alleen maar positief!
Featureset
Dit was redelijk simpel, niet al te veel extra's. VGA en DVI kabeltjes meegeleverd, voeding snoer uiteraard, een CD voor drivers en kleuren presets, een doekje om je scherm mee schoon te maken (vond ik persoonlijk erg handig) en nog een duidelijke handleiding hoe je de voet moet bevestigen (heel handig systeem trouwens, gewoon ff lipje omhoog en draaien maar).
Kleurweergave
Kleurweergave is naar mijn mening hartstikke goed. I.c.m. met Avivo van ATI kan je alles helemaal naar eigen wens instellen. Ik heb momenteel het dynamic contrast profiel ingesteld (via menutje van scherm zelf), en dan kan je geen kleuren aanpassen. Ik vind de kleuren er erg goed uitkomen, vooral zwart is lekker donker zwart. Ten opzichte van de 226BW heeft dit scherm een betere gamut (wat dat precies inhoud weet ik ook niet...), maar het schijnt te helpen (zie andere reviews). Ik heb het verschil niet zelf gezien.
Contrast en helderheid
Dit is ook prima in orde. Via het Dynamic Contrast profiel stelt het scherm automatisch helderheid en contrast in, aan de hand van wat je aan het doen bent. Is er veel donker op je scherm in bijv. een film, dan wordt de helderheid een eind teruggeschroeft, waardoor je geen onnodig stroomverbruik hebt en de kleurweergave alleen maar beter is voor de donkere kleuren.
Ghosting
Totaal geen last van.
Pixeldefecten
Kheb 't scherm nu een week staan, en geen defecte pixels kunnen ontdekken. Gelijk op het begin even goed gecontroleerd, maar kon nix vinden. Prima dus!
Bouwkwaliteit en afwerking
Ook hartstikke goed, voet is stevig, geen last van backlight bleeding (althans, minimaal), alles ziet er solide uit. Het aan en uit knopje voelt wat minder stevig aan, maar daar hoef je gelukkig ook maar heel zacht op te drukken. Dus problemen zal het niet opleveren. Het ledje achter de aan en uitknop vind ik persoonlijk juist zacht, en niet fel. Ik ervaar het absoluut niet als storend. Mocht je dat wel vinden dan kan je het scherm natuurlijk altijd uit zetten

. De letters van het scherm zijn niet vel wit, maar een soort lichtgrijs waardoor ze niet zo erg opvallen maar wel te lezen zijn. Er zitten verder 2 stickers op (rechtboven), en die zitten ook bij mij scheef

. Ik vind het niet zo storend, dus ik laat ze er voorlopig opzitten. Ik vind het wel jammer dat het scherm niet in hoogte te verstellen is. Maar dit is natuurlijk simpel te verhelpen met een steuntje eronder.
Vormgeving
Ik was eerst een beetje bang dat die silveren balk onderaan 't scherm teveel af zou steken bij het verder gehele zwarte design van 't scherm, maar dit is absoluut niet zo. Het staat juist wel mooi, breekt 't zwarte weer een beetje. Zoals op de foto misschien ook wel te zien is, is het schem vrijwel exact even breed als mijn Logitech G11 (en dus ook de G15). Best breed dus.
Prijs
De prijs was wat minder geweldig dan de rest van het scherm. Ik heb 'm voor 324 euro bij Cool-Prices gekocht. Ik vind wel dat het scherm zijn geld waard is, maar het blijft natuurlijk een hoop geld.