Wat heb je yoen ervoor betaald? Ik heb eenzelfde, maar dan met (wat ik wilde) XP Professional, en die was afgelopen zomer op internet 3 weken lang, vermoedelijk t.g.v. de harde euro, te koop voor 565,-- euro. Voor die 3 weken 725,-- en na die 3 weken nog een maand of zo 635,--. Het is wel een lomp ding en ik vind dat je hem ook beter kan beschouwen als een desktop-vervanger om overal in huis te gebruiken, dan als een echte portable. De behuizing is redelijk stevig door z'n aluminium frame, maar ik heb hier wel het gevoel van dat het niet de Nokia (3310 e.d.) onder de notebooks is. Voor het doen van bewerkingen zoals slipstreamen e.d., is ie lekker snel (zelfs al met de C2D op 500 MHz). Tot nu toe heb ik 'm nog niet 'warm' kunnen krijgen. Als ik bij de fan-uitlaat voel, is de lucht altijd lauw. Ik moet er bij zeggen, dat de TM wel op een verhoging staat van 2 cm. Dit omdat ik, bij de Aspire 5102-AWLMi_1024 van een vriend van me, gemerkt heb dat die 2 cm bij die 5102 het verschil is tussen 'kacheltje' en lauw. Nu zal het bij die C2D wel meevallen, maar kwaad kan het niet. Mateloos irritant vond ik niet zozeer die Acer e-software, maar wel dat Norton en dat Office 2007 Ready. Prima dat ik dat als proefversie aangeboden krijg, maar het gaat mij tegen mijn gevoel voor privacy in, als ik niet zelf kan beslissen of ik dat spul wil of niet. Norton was zo weer pleite, maar om dat 2007 er echt af te krijgen heb ik een hele omweg moeten maken (met dank aan Revo Uninstaller).
Waardeloos vind ik de installatie/recovery-partitie. Nu heb ik direct na installatie de fabrieksinstellingen-backup twee keer gemaakt (en ik bewaar deze ook op externe hdd), terwijl ik van mijn hele harde schijf een image heb en ook een image van mijn PQSERVICE-recovery-partitie. Maar dat ben ik. Niet dat ik zo heel erg thuis ben in deze dingen, maar ik ben zeker geen leek. En een leek kan mooi de mist in gaan met hoe Acer het geconstrueerd heeft met die PQSERVICE-partitie. Bij HP bijvoorbeeld schijnt je backup-dvd een volwaardige her-installatie-dvd te zijn. Bij Acer ben je de klos als je of de partitie of de backup-dvd's kwijt bent (op de dvd's staat een image, dat door de partitie teruggezet wordt). Er wordt dus wel heel slordig omgesprongen met de licentie die, krachtens EULA-teruggave-regeling, 80 euro waard is.