Even een korte review, het is al laat:
Leuk drive dacht ik in de winkel, geheel zonder FAn wist de verkoper te zeggen. Wel dat viel tegen, veel herrie komt er uit de fan die af en toe aanslaat als het intern te warm wordt. De drives lijken ook altijd volspeed te draaien, dus wel jammer .. gemist kans. Wel kun je ze in raid-1 zetten .. standaard worden de drives "aan elkaar geknoopt".
Nu komt het eerste probleem : De drive maak officeel gebruik vam mionet software om toegang te krijgen. Opzich leuk want zo kun je over ter wereld bij de data, behalve als de server van mionet het laat afweten .. dan heb je niks. Maar dat lijkt zo want wie iets verder kijkt komt de drive op zijn werk tegen, en na wat hack pogingen blijkt dat je de mionet software voor lokaal gebruik niet nodig hebt. Je kunt users aan maken en shares (directory), niet slecht.
De prestaties zijn zeer slecht, met een 1Gb connect blijft de meter rond de 5 Mb/s hangen. Ze hadden het beter bij een 10Mb connect kunnen laten, zeer slecht gedaan heren WD.
De handleiding is kort : installeer mionet (standaard zonder vista ondersteuning), maar de website heef gelukkig wel een vista versie ter download. De software herkende mijn drive niet omdat het default wachtwoord...