Nokia N9 (64GB) Zwart Review
8 maart 2012, laatste update op 8 maart 2012, 126 views
Rapporteer
Ik heb hem nu sinds eind oktober in gebruik en ik moet zeggen sinds de laatste software update PR 1.2 is het een nog betere ervaring.
Onbegrijpelijk dat ze bij Nokia niet gewoon voor zichzelf de mogelijkheid open te houden om alsnog al hun kaarten op Maemo/Meego of de opvolger daarvan te kunnen zetten.
Ik ben een overtuigd symbian gebruiker en heb zo een beetje alle versies van Sony Ericssons P900 serie bezeten, geweldige touch screen telefoons voordat de de iPod zelfs nog maar bestond laat staan de de iPhone maar dat terzijde.
Vervolgens vanaf de 7650 bijna alle high end symbian toestellen die Nokia uitgebracht heeft met als klapstuk de laatste communicator de E90.
Vervolgens duurde het 3 jaar voordat ze met de E7een opvolger daarvoor...
Vervolgens duurde het 3 jaar voordat ze met de E7een opvolger daarvoor op de markt brachten en dat was het net niet waardoor ik tussentijds uitweek naar het op dat moment dikste symbian toestel op de markt i8910 van samsung, dar was tevens ook hun laatste symbian toestel.
Stom toeval leidde mij vervolgens naar de N900, wat een droom van een telefoon zeg.
Ik gebruik hem ook gewoon nog steeds naast mijn dierbare N9 want in sommige opzichten is de N900 nog steeds onovertroffen.
Maar dan de N9, echt gewoon een revolutionair ontwerp met zulke intuitieve software dat je gewoonweg loopt te swypen op het scherm van de N900 en dat werkt niet.
Verder ben ik echt helemaal blij met de verregaande integratie van alle berichtendiensten en sociale media, het is ook nog eens foolproof, zelfs de grootste digibeet kan met dit toestel overweg.
En als dat niet genoeg is dan je zet hem in dev mode en kun je alles aanpassen naar believen en installeren wat je wil.
Nogmaals ik ben helemaal verkocht en ik hoop dat de N9 net zulke actieve ondersteuning mag ontvangen uit de gemeenschap als de N900 en dan vind ik het helemaal niet erg dat Nokia er niet mee verder gaat want de tweakers commuity maakt dat helemaal goed.
Het is heus niet alleen maar rozegeur en maneschijn, het is al vaker geschreven, de luidspreker mag wat harder en ja de batterij gaat gemiddeld maar twee dagen mee en danmoet je er niet de hele dag mee willen spelen. Veder heb ik regelmatig problemen met de bluetooth verbinding, valt geregeld zo maar weg om hem even later vrolijk weer te connecten, dus ik hoop dat Nokia daar wat aan doet in de toekomst.
Oja, Nokia Link is echt ruk, waarom er geen ondersteuning is voor de pc suite is echt onbegrijpelijk.