Algemene beoordeling:
Via mijn baan kon ik goedkoop aan een nieuwe reserator komen, omdat deze al een tijd in het magazijn weg stond te stoffen, en verder niemand er meer interesse in had. Dus, knoop doorgehakt en mijn portemonnee getrokken.
Eenmaal thuis gekomen de doos opengetrokken en daar een complete set met dus de reserator, diverse koppelingen, een ZM-WB3 Gold, een ZM-GWB2 en genoeg slang om 2 reserators mee aan te kunnen sluiten.
Installatiegemak en compatibiliteit
Het was de bedoeling dat mijn Terminator watergekoeld zou worden, zodat deze als MCE-pc lekker stil zou zijn. Dus eerst begonnen met het waterblok.... shit, geen gaten rond de socket, alternatieve koeler besteld en alvast het waterblok voor de videokaart opgebouwd, wat erg rap ging. Toen een Innovatek I-cool rev 4.0 binnengekregen en die gebruikt, wat verder prima samengaat, alleen de slangaansluitingen van het blok moesten vervangen worden. verder is het een kwestie van water er in, koelvloeistof er in en gaan! (en niet vergeten de slangen aan te sluiten)
Geluidsproductie en koelvermogen
Je koopt het apparaat natuurlijk eigenlijk voor maar 1 doel, stilte, en daar is 'tie goed in. Het enige wat je hoort is het pompje dat zoemt, maar als je pc aanstaat, word dat al overstemt door de hdd.
[edit] Na enkele maanden van intensief gebruik ben ik helaas toch tot de conclusie gekomen dat het apparaat niet volledig stil is. Ik kan de pomp horen zoemen als deze aan staat, terwijl dat met mijn Reserator V2 niet het geval is. Het kan een foutje in mijn pomp zijn, maar als de koeler aanstaat kan ik niet slapen (de koeler staat bij mijn hoofdeinde). Hij word wel overstemd door mijn beamer, maar ik vind het toch jammer dat deze alsnog zo veel geluid maakt... [/edit]
Qua koeling ben je afhankelijk van de temperatuur in je kamer, bij mij is het over het algemeen zo rond de 20 graden celcius op mijn kamer, en idle draait ie over het algemeen stabiel rond de 37 tot 43 graden.
Stressed loopt de temp heel langzaam op richting de 47 a 48 graden, maar verder heb ik ´m zelf nog niet zien gaan.
Je koopt zo'n apparaat zoals ik al zei voor de stilte, en daar is het apparaat zeker goed in. Voor een kant en klare set is dit ook mijns inziens zeker zijn geld waard. Wat ik dan zelf weer jammer vond was dat de quick-couplings bij mij vanaf het begin al defect waren (ze lieten het water gewoon door) en dat ondanks herhaaldelijke mailtjes naar zalman, er geen reactie kwam.
Aangezien ik bij mijn leverancier dan weer oeverloos lang moest wachten op een nieuwe heb ik van garantie afgezien.