Plasma heeft geen input lag wat een lcd tv dus wel heeft, plasma heeft daardoor een response tijd van nul wat uiteindelijk zorgt voor smooth beeld.
Dit zorgt ervoor dat een hd-ready plasma tv het wint van een 1080p lcd tv.
En zowat alle tegenwoordige hd-ready plasma toestellen kunnen gewoon 1080p afspelen via hdmi kabel.
Dus ik zie geen verschil tussen full hd lcd tv en hd-ready plasma tv met 1080p blu-ray films.
Daarnaast heeft ps3 bijvoorbeeld 720p met meeste games waardoor die games worden afgespeeld op native resolutie van de tv.
Het gaat allemaal om het feit dat de resolutie op dat moment overeenkomt met de tv, dus hoe je het nou went of keert, beeld is op dat moment vergelijkbaar met een 1080p lcd tv.
En ik zie toch wel echt verschil, volgens oog specialist zie ik 150% dankzij mijn bril, dus ik zie meer detail dan de meeste mensen.
Scaler is inderdaad ook erg belangrijk, maar daarom gaf ik ook aan dat als je hdmi input pc gaat noemen, het beeldformaat correct word weergegeven.
En ik weet uit ervaring dat zowat alle panasonic hd-ready plasma tv's nog mooier zijn dan deze LG 42PT353.
@chupie, dat is correct, ben een beginnend plasma persoon.
Heb altijd 100hz lcd tv's gehad, maar voor console gamen vond ik het nooit wat dankzij input lag en image trailing plus ghosting.
Weet nu inderdaad dat je het de eerste 300 uur rustig aan moet doen met een plasma tv.
Maar het ding is dat ik in het begin ook al gelijk contrast op 60 had gezet, maar toch ging er iets kapot in het scherm.
Kon er niks aan doen, was niet mijn schuld, denk dat het eerder aan BCC lag, maar daar zal ik nooit achter komen.
Kameraad van mij heeft nu al 4 jaar een LG plasma tv en die heeft hem met contrast gewoon op 100 staan (zelfs toen ie hem net had), zijn tv heeft nooit ergens last van gehad.
Ik heb deze LG nu in ieder geval op 50 staan met contrast.
Beneden gebruik ik trouwens gewoon een panasonic lcd tv voor digitale tv.
LG plasma tv gebruik ik boven voor ps3 en mijn oude pc.
Maar heb inderdaad last van image retention, het uitzetten van pixel shifting is dan zeker een goed hulpmiddel?
Het uitzetten van pixel shifting kan door middel van beeldformaat op just scan te zetten.
Maar met just scan krijg ik vaak games en films met zwarte balken aan boven en onderkant, dus dat schijnt dan ook weer slecht te zijn voor inbranding.
Dus hoe kan ik image retention verhelpen?
[Reactie gewijzigd door op 25 juli 2024 20:56]