Antec Nine Hundred Ultimate Gamer Case Review

ThePrutser
17 oktober 2007, laatste update op 17 oktober 2007, 1.899 views

Antec Nine Hundred Ultimate Gamer Case

Eerste indruk Dit is natuurlijk een questie van smaak, maar ik vind deze PC Case een van de mooiere die ik gezien heb. Strak, modern, niet te veel toeters en bellen en mooi afgewerkt. Dan staat de PC nog niet eens aan. In het zijpanel zit reeds een raam, die zeer netjes afgewerkt is en op een originele manier vormgegeven. Aldaar is er ruimte gelaten voor een eventuele extra fan. Zeer praktisch zijn bovenop de bedieningsknoppen verwerkt. De aan/uit knop zit "ver" van de reset knop, daar tussen zitten nog; 2 USB poorten, een firewire port en audio poorten. Laatste genoemde kunnen helaas alleen aangesloten worden op onboard audio. (Als je wat technischer bent aangelegd kan het ook op de Sound Card, maar dat is echter niet standaard...)...

Pluspunten

• * Mooi design
  • * Power/Reset/USB/Audio boven op
  • * Goede airflow
  • * Regelbare Fan's (met LED's!)
  • * Voeding op de bodem van kast

Minpunten

• * Bescherming top fan te grote gaten (kunnen schroefjes door heen!)
  • * Geen afdekking voor fan ruimte in het zij panel meegeleverd
  • * Stof eter, er zitten geen stofvangers voor de fans
  • * Kabel management
  • * Fans op hoogste stand duidelijk hoorbaar in stille kamer

Eerste indruk

Binnenkant
De binnenkant ziet er niet spectaculair uit, maar dat wordt toch opgevuld met allerlei fijne hardware. Standaard is er geen rekening gehouden met kabelmanagement. Mocht je dat wel willen dan is het een goed idee om hiervoor een plan te maken en de case naar deze behoefte aan te passen.

De ruimte is redelijk, wel net is ruimer dan een midi-tower maar het scheelt niet heel veel. De plek voor de voeding zit op de bodem en voor harddisken ook redelijk veel ruimte. Je kunt behoorlijk creatief te werk gaan met het indelen van je frontbays. Hierbij moet er wel rekening gehouden worden met de wat grotere PCI-E kaarten (zoals een Geforce 8800 GTX). Ik was tevreden met de standaard indeling en heb die dus zo gelaten.

De moederbord tray is er jammer genoeg niet uit te halen wat sommige handelingen bemoeilijkt, zoals het plaatsen van een Thermalright Ultra 120 Extreme.

Tweede indruk
Gevuld en wel kon de PC eindelijk aan en mijn eerste reactie (bij de tweede indruk :P): WOW! De front en rear fans hebben standaard een blauwe LED, wat voor een stoere verlichting aan de buiten- en in mindere mate de binnenkant zorgt.

Hoewel de hoeveelheid fans wel voor redelijk wat geluid zorgen, is dit zeker niet storend als de snelheid wordt ingesteld op "medium". Het heeft ook wel weer z'n charme. De snelheid van elke fan is apart te regelen, daarvoor moet echter wel de kast open (Low/Medium/High). De mega fan bovenin de kast, letwel zonder LED, maakt het geheel af.

Het is mogelijk om in het raam nog een fan te plaatsen. Mijn natuurkundige intuitie zegt mij dat dit niet voor een goede airflow zorgt, kan het alleen niet met cijfers onderbouwen. Hier mis ik wel afdek materiaal indien je ervoor kiest om daar geen fan te plaatsen. Hiervoor heb ik een deksel van een spindel verbouwd, ik wilde namelijk een gesloten lucht circuit voor de beste interne airflow.

De Antec 900 is mijn ogen een zeer betaalbare out-of-the-box-gemodificeerde PC. Naar mijn idee een must-have voor gamers die graag een gepimpte pc willen hebben zonder hier al te veel voor te hoeven doen (zoals ik 8-)).
De kast is echter wel snel gevuld. SLI of CrossFire wordt helemaal een krappe bedoeling.

Gezien de goede airflow ook een mooi beestje waarin je air-cooled kunt overclocken. Hou echter wel een stofzuiger bij de hand en zeker geen aanrader in een kamer met vloerbedekking (mocht je die missen, kijk eens in je Antec ;))

Desalniettemin: Mijn PC kast voor de komende 5 jaar!
Cijfer: 9 / 10

Heb jij ook een Antec Nine Hundred Ultimate Gamer Case?

Vraag & Aanbod

Bij mij zijn de jack-ingangen bovenop de kast toch wel netjes aangesloten op mijn geluidskaart (eXtremeGamer) aangesloten door 4launch.nl hoor! :)

Verder beetje korte review zonder kopjes en/of foto's...
Ik dacht dat ie al aan de lange kant was.... 8)7
Zal er straks nog wat tijd aan besteden :p

update
Review herschreven, foto's toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door ThePrutser op 25 juli 2024 19:28]

Heb deze kast ook al een tijdje, ben er zeer tevreden mee. Vooral de enorme hoeveelheid ruimte wat betreft hdd's/opticals. Heb mijn 6 schijven erin hangen in 5.25 inch bays, elke schijf heeft dus de ruimte. Opzich wel eens met je minpunten, hoewel ik me er niet aan stoor. Fans heb ik op zn zachtst staan, en mijn e6420 @ 3.20GHz @ 1.475V word niet warmer dan 39 graden met een Hyper6+ op maar 1776rpm. Ook de hdd's worden 24-30 graden Celsius.

[Reactie gewijzigd door geez op 25 juli 2024 19:28]

Gewoon 5.1 wat harder zetten... maar als ik 's nachts iets aan het downloaden ben, dan hoor "haar" wel... ook als alle fans op min staan. Is op zich ook weer een tik van mij, want ik word zelfs wakker van een speld die op de grond valt.

Ben overigens ook zeer tevreden!
Ik heb een CM Stacker 830, fans:

1 x 160: boot
1 x 500: extern, algemene data
1 x 500: vmware

en een irritante DVD-drive! :P

Het geluid valt wel mee vind ik eigenlijk, blij dat het niet harder is maar ben ook niet van plan om te gaan dempen want als dan eindelijk je fans en HD's stil zijn ga je wel ergens anders op letten. ;)
Stof is het grootste probleem met dit ding. Na 2 maanden haalde ik er net zo veel stof uit als wat mn vorige kast in een jaar verzamelde. Cable management is eigenlijk alleen maar mogelijk als je de kast zelf aan gaat passen. Bijv. de HDD's omgekeert in de cages proppen, maar hiervoor moet je wel de cages wat aanpassen.

[Reactie gewijzigd door Moe_Szyslak op 25 juli 2024 19:28]

Anoniem: 151122 17 oktober 2007 20:08
goed alle plussen en minnen gegeven van deze kast!

p.s. In het begin was mijn nine-hundred wel stil, maar dat is nu (4maanden verder) wel verleden tijd.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 151122 op 25 juli 2024 19:28]

ff alles schoon maken. De koelers van je PSU en GPU kunnen sneller gaan draaien als alles wat warmer word. Ik heb laatst de koeler van mn GPU schoongemaakt en hij draait veeeel koeler en stiller.
Stof filtertjes voor 120mm fan kost maar 5 euries, ik denk dat ik er 2 ga bestellen, de intakes zijn toch het belangrijkste. zit ook zat ruimte tussen de fans zelf en de voorkant, die roostertjes van de drives. Houd mooi wat stof tegen.

Ik vind het ook jammer dat die geen afdekpaneel/stukje hebben bijgeleverd, want ik gebruik die side niet om een fan in te doen. Zou niet eens kunnen want die pootjes waar die fan op steunt drukt tegen mijn scynthe 120mm fan aan, en ik krijg de kast zo niet eens dicht. Ik heb dat doorzichtige plastic onderdeel losgeschroefd, en dat rooster met tape vastgemaakt voor nu even, heb nog geen oplossing hiervoor. Wil die zijkant het liefst dicht hebben, want dit heeft toch invloed op de airflow?

Die kast is echt heerlijk stil op low speed, echt een genot.

Ik heb trouwens in de bovenste drive de DVD-RW en daaronder meteen de 2 fans, die heb ik dus hoger gezet dan normaal. Beter airflow meteen tegen de geluidskaart/videokaart en CPU koeler. Mijn Scynthe infinity wordt nu van 2 kanten (eigenlijk 3) gekoeld, echt super.
Ik heb deze kast ook, inderdaad een mooie kast, goed afgewerkt e.d. Alleen over de geluidsproductie was ik niet zo te spreken :P Mijn vorige pc was heerlijk stil, maar deze staat naast me op het bureau en met al die fans in deze kast... :/ Ben misschien wel een beetje een mierenneuker geworden wat geluid betreft, dus voor de meesten is de stand 'low' zacht genoeg ;)
Dus even een fancontroller gehaald, en dan overdag gewoon 'normaal', maar 's avonds allemaal nog langzamer 8-) Alleen als ik 's avonds aan het gamen ben, gaan ze allemaal wat hoger, dan gaat m'n videokaart stofzuigen nl. 8)7 Dan geeft het toch niet meer ;)

Edit: Wat kabelmanagement betreft, een modulaire voeding is een niet te grote luxe :)

[Reactie gewijzigd door FereiDON op 25 juli 2024 19:28]

Ik heb hem ook net binnen, en wat me opviel: stilte?? Nexus Breeze die is stil!, deze kast is dan wel erg cool ( koud ) met heel veel lucht verplaatsing ook niet luid maar stilte was ik wel gewend.
er bij heb ik ook gewoon een coolermaster extreempower 550w voeding gekocht
( had ik toch modulaire moeten aanschaffen :/ ) en dat kabeltje naar CPU (2x4 pins) die helemaal boven de moederbord is bevestigd is nu erg strak. Ik heb deze bovenlangs gedaan anders kon ik mijn andere pci kaarten niet gebruiken.
oh ja,floppy.... daar ga ik misschien zelf een review over schrijven ;) ( die heb ik toch bijna nooit meer nodig, dus weggelaten )
Maar cool is Nine hundred wel! in nexus was mijn moederbord vaak boven 45 graden en nu tussen 30-35, dus ik hoop dat dit veel beter is.