Corsair Force GT 120GB Review
25 februari 2012, laatste update op 25 februari 2012, 61 views
Rapporteer
Ik heb SSD aangeschaft, omdat ik heb die SSD nodig voor WIndows 7 als Systeemschijf.
Windows 7 systeemschijf gebruiken veel vaker: lezen/schrijven/wissen dan andere schijven.
Omdat Harde schijf kan niet tegelijker programma starten zoals PhotoShop, Pinaccle enz, film kijken enz,
Prima voor Games, maar jammer dat je moet nog 1 extra SSD voor Games te draaien.
Pluspunten
- Voordeel:
- Sneller starten, sneller lezen en schrijven dan oudere schijf met 7200/15.000 rpm.
- Ik heb getest en die is 2x of nog sneller dan Samsung SpinPoint F3 1 TB.
- Werkt ook prima op SATA SATA I/II.
- loopt lekker met Windows 7
- Intel Chipsets ondersteunt AHCI
Minpunten
- Maar nadeel:
- Nforce-moederborden hebben problemen met SATAII, omdat controllers van Nforce zijn niet AHCI-compatible.
- Je haalt onder 140 mb/s als je SSD aansluit op de Nforce-moedebord met SATA II.
- Wilt je sneller dan SATA I, dan zou je controller kopen: ASUS Model U3S6.
- Jammer dat Nforce-moedeborden met SATA II die lezen dat SSD als SATA I of SCSI.