Shuttle SN26P (S939) Review

Breaker
13 oktober 2007, laatste update op 13 oktober 2007, 1.256 views

Shuttle SN26P (S939)

Waarom? Na een aantal jaren een SN41G2 gehad te hebben (Socket A) ben ik overgestapt naar AMD64. Alleen vanwege mijn eisen een normale ATX kast overgestapt. Ook de hoge prijs van de toenmalige SN25P heeft mij doen besluiten om gewoon een ATX kast te kopen. Na dat deze standaard kast mij te klein werd overgestapt op een loeizware Chieftec... En toen kwamen ze! De goedkope 500GB schijven, en de mooie prijs van deze SN26P! Tijd om weer terug te gaan naar het kleine wondertje genaamd Shuttle! Daar is hij dan! 2e hands heb ik deze Shuttle kunnen overnemen van Tubby (ook een shuttle fan ). Na deze opgehaald te hebben was het tijd om te bouwen! De doos was vrij groot, maar dan maak je de doos open. Een heerlijk klein, licht kastje...

Pluspunten

• Klein
  • Stil
  • Enorm krachtig voor zijn formaat
  • Ingebouwde cardreader
  • Compleet

Minpunten

• Floppy klepje is nep!

Waarom?

Daar is hij dan!
2e hands heb ik deze Shuttle kunnen overnemen van Tubby (ook een shuttle fan ;)). Na deze opgehaald te hebben was het tijd om te bouwen! De doos was vrij groot, maar dan maak je de doos open. Een heerlijk klein, licht kastje komt tevoorschijn. Eerst indruk is meteen goed, ondanks dat hij licht is voelt hij stevig aan en ziet hij er perfect uit! Mooie mat zwarte kast met een donker (bordeaux?) rood front.

Bouwen
Het inbouwen gaat, zoals bij mijn vorige Shuttle, prima. Alles zit logisch in elkaar, en klopt ook gewoon, cpu word apart gekoeld door een soort tunnel met 2 fans en de HD's hangen boven de cd-rom bay in een setje hangers. het enige nadeel is dat als de CPU bijvoorbeeld de geest gegeven heeft meteen de 2 schijven eruit gehaald moeten worden en de cd-rom bay verwijderd moet worden. Dit zijn echter dingen die je nou eenmaal niet kan voorkomen in een PC van dit formaat! Voor de rest ben ik geen scherpe randjes tegengekomen en alles werkte in 1 keer.

Performance
Op dit moment geen scores o.i.d. deze komen nog. Kan echter wel stellen dat deze Shuttle geen haar langzamer is dan mijn oude PC, die een Asus A8N-SLI Deluxe bevatte. Heb dezelfde CPU, videokaart en geheugen gebruikt.

Hitte?
Shuttle heeft weer perfect werk afgeleverd met de SN26P. Je merkt aan de zijkant (waar de cpu fan hangt) dat er warme lucht uitkomt, maar mijn CPU is nog nooit warmer geworden dan 45 graden. Mijn videokaart is een Sapphire ATI 1950 Pro, welke ook in staat is om flinke temperaturen tevoorschijn te toveren, dat is echter in mijn Shuttle niet het geval. Zelfs de fan van deze videokaart hoeft niet zijn best te doen om hem koel te houden, ook met als gevolg dat alles heerlijk stil blijft!

Geluid
Tja wat moet je er van zeggen, je zou het niet verwachten maar hij is heerlijk stil! Je hoort hem wel iets, maar dat komt omdat de Shuttle een centimeter of 40 van mij afstaat. Ook zoals al gezegd blijft hij frisjes genoeg om de fan van de videokaart stil te houden!

Features
Compleet! Meer kan je er niet van zeggen. Alles zit erop wat je erop wilt hebben. 6x USB, Firewire, 5.1 geluid inclusief optical in en optical out en coax out, Cardreader, Gbit lan, 4x sata, 1x ata, 1x floppy (die overbodig is ;)), 2x PCI-e voor SLI en zoals gebruikelijk zijn aan de voorkant ook de nodige aansluitingen te vinden achter het klepje.

Standaard liggen de stroomkabels en sata-kabels al helemaal klaar om bovenin 2 schijven aan te sluiten. Verder zitten er allerlij dingetjes in de doos waaronder de korte SLI bridge, de nodige handleidingen en cd's

Alles wat je kan verwachten van deze Shuttle doet hij ook. Hij is snel, stil, mooi en uitemate lan-party geschikt! Klein maar otnzettend fijn om het maar zo te zeggen!

Heb jij ook een Shuttle SN26P (S939)?

Mooie machine. Zit er een normaal PCI slot in voor de TV-kaart. (kan ik ook op de website zoeken)

Ik heb zelf een Aopen XC-cube 478 waar ik graag een upgrade aan uitvoer.

offtopic:
Je ziet de fotograaf terug in de eerste foto!.
Nee er zit alleen 2x een PCI-e slot in, dus geen normaal PCI slot!

Spannend ;)
Ik heb deze ook al een tijdje en ben er nogsteeds zeer content mee.
Vooral de voeding is verbasend sterk. Heb er nu zelfs een 2900xt in zitten. }>
Dat past overigens echt net. De koeler van de videokaart drukt achterin op 1 van de elco's.
Temps van de videokaart blijven acceptabel ong. 70 graden na een flink tijdje gamen. _/-\o_
Ben dan zelf trotse eigenaar van een SN25P eigenlijk zelfde als de SN26P maar dan zonder SLI support. Ik moet helaas wel een stukje plastic weghalen anders wilde mijn X1900XT niet passen.
Mijn X1950Pro is nog een cm of 4 korter volgens mij dan de 1900XT, dus daar heb ik gelukkig geen last van, deosondanks is die 1950Pro toch mijn grootste videokaart ooit en schrok ik wel ff toen ik hem uit de doos haalde :P

Gelukkig past hij prima in mijn shuttle :)