Om te beginnen even twee plaatjes van de build: Dan een korte toelichting op de positieve en negatieve eigenschappen van de H100, zoals ik die heb ervaren na een week of twee gebruik. Positief zijn de koelprestaties en de prijs. De prijs is inclusief 5 jaar garantie, wat de prijs extra interessant maakt. Nadeel daarbij is wel dat de garantie niet loopt via de winkel waar je hem hebt gekocht. De enige reden dat ik geen 'zeer goed' geef voor de prijs, is dat je tegenwoordig voor zo'n 140 euro ook al een complete 'echte' waterkoelingsset hebt, b.v. de EK-KIT H3O 120 LTX, of een XSPC Rasa 750...
[Reactie gewijzigd door Julian op 23 juli 2024 06:22]
[Reactie gewijzigd door Julian op 23 juli 2024 06:22]
[Reactie gewijzigd door Streepje op 23 juli 2024 06:22]
Bouwkwaliteit, afijn, eigen mening. Geluidsproductie? Kijk eens naar je eigen opstelling.. Met 4 fans in plaats van de standaard 2 en een lekkere luchttunnel, dat gaat hard ja.Negatief zijn vooral de bouwkwaliteit en de geluidsproductie.
Lucht wil in een vloeistof naar boven. Dat de radiator in jouw opstelling lager zit dan je CPU-blok / pomp helpt daar natuurlijk enorm bij, want dan dwingt de lucht zichzelf wel naar je pomp en, ja, daar wil je het niet hebben.Wat vervelender is, is dat veel H100's last hebben van lucht in het systeem, dat in de pomp blijft hangen.
Het is een radiator met behoorlijk wat koeloppervlak, een paar verbogen vinnetjes maken geen ruk uit.Dat brengt me meteen op de bouwkwaliteit. Gezien de vele problemen is de pomp dus wel een issue. Daarnaast zijn er nog een paar issues. Veel mensen, ikzelf incluus, krijgen hun radiator al vast voorgedeukt binnen. Nu is dat met spijkerbroeken prima, met een computeronderdelen vind ik het toch niet de bedoeling.
Daar mag je deze unit niet op afrekenen, hooguit je fancontroller.Bij mij is het zo dat de combinatie H100 - Noiseblocker PL-2 niet goed werkt. De fans stoppen regelmatig, en spinnen dan weer op. Ik heb het niet getest met de originele fans, aangezien ik toch een fancontroller heb heb ik ze daar meteen aan gehangen.