Sinds de release heb ik BF3 en ik zat reviews te lezen waar iedereen het spel, in mijn ogen te ver, ophemelt.
Vandaar dat ik dus heb besloten een minder positieve review te plaatsen voor de mensen die dus, net als ik, dit spel niet geweldig vinden.
Voordat iedereen gaat haten, ik ben een CoD fan en, deze review is MIJN mening over BF3*
Als eerst de
Singleplayer.
Hier was ik wel van onder de indruk, in vergelijking met BFBC2 waar het echt een random zooitje was.
Leuk verhaal, met tussendoor "filmpjes" die goed aanvoelen.
De graphics en het geluid helpen heel goed mee aan de sfeer, wat een mooi spel is het toch!
Die missie waar je als gunner in die straaljager zat vond ik minder, ik had liever zelf gevlogen.
De singleplayer vond ik wat aan de korte kant, hoewel dat bij elk spel tegenwoordig zo is.
Heel irritant vind ik dat je het spel moet opstarten via Battlelog en Origin.
Heb een hekel aan extra software crap en sites om alleen de singleplayer al de kunnen spelen
Als 2e
Origin
Het installeren viel me hard tegen.
Ik had gehoopt dat ze gewoon een simpele BF installatie hadden net als met BF2.
Dit bleek dus niet het geval, en moest er gelijk een extra programma geïnstalleerd worden, met de naam Origin.
Na wat gepruts met het downloaden van patches, en installeren van punkbuster en battlelog plugins, kon ik het spel dus opstarten.
Na een half uurtje viel ineens het spel uit, en kwam de leuke melding, Origin heeft updates gevonden en moet opnieuw opstarten o.i.d.
Net als Steam heb ik dus ook een hekel aan Origin.
Zonder extra software gamen FTW!
Als 3e puntje de
Multiplayer
Hier begint eigenlijk mijn haat pas.
Als eerst
de manier van servers zoeken.
Hier werd ik dus al helemaal gestoord van, als eerst weer Origin, daarna naar de site van Battlelog.
Om daar een servertje te zoeken, het spel op te starten (wat dus gezellig onderin bleef staan terwijl "start the game when ready aangevinkt stond")
Na een paar minuten kwam ik er dus achter dat het allang opgestart was.
Daarna de graphics maar op het hoogst gezet, ook dat irriteerde me, want na sommige opties moest ie opnieuw laden.
Beetje jammer dat BF3 de MP settings niet uit de SP settings haalt!
Na nog wat gezeik met Punkbuster en een dozijn kicks, zat ik eindelijk in een server.
Daar uit kwamen de volgende punten naar voren
Graphics, gameplay, geluid, stabiliteit.
Graphics
Die zijn, in 1 woord, geniaal!
Mooie lichteffecten, hier een daar een laggspike, maar dat kwam door de crappy driver die er toen was.
Rondvliegende stukken van uit elkaar geschoten voertuigen, mooi vuur, een mooie manier van FOG, en viewdistance.
Al met al graphics zoals een PC game het behoord te hebben.
Deze gedachte bleef zo, tot ik een wat close range map had.
Hier begon me op te vallen dat het spel wel erg kaal is.
Loop een random kamertje/huisje binnen en je komt erachter dat het dus gewoon een leeg kamertje is, met misschien een tafeltje of een stoeltje.
In tegenstelling tot CoD, waar altijd wel troep/kistjes/stoeltjes/whatever ligt.
Gameplay
Die vind ik persoonlijk ronduit slecht.
Het gaat mij VEEL te sloom allemaal en het probleem bij mij is in BF altijd al geweest, dat als ik in een tank stap het hele enemy team Anti Tank heeft en ik dus binnen 2 minuten uit mijn tank geschoten ben.
Daar tegenover staat, dat als er een enemy in een tank zit mijn hele team geen Anti Tank heeft, zodat ik dus hoe dan ook dood ben

Dit ligt er natuurlijk aan dat ik faal in dit spel, maargoed de balans vind ik soms ver te zoeken.
2e enorme minpunt, is dat die maps 400km2 zijn, waardoor ik dus vrij weinig mensen tegen kom in een gemiddeld rondje.
Geluid
Het geluid vond ik fantastisch.
Als er een straaljager over komt vliegen, voel je zowat dat dat ding overkomt.
De rondvliegende kogels, het gevuur van mensen om je heen, het voelt allemaal heel realistisch aan.
Stabiliteit
Niet erg stabiel, misschien komt dit mede door Origin, of door de intens verkrachte manier van een server joine, maar af en toe had ik zo'n dagje dat ik meer tijd kwijt was met laden en connecten, dan met spelen zelf!
Draai het op 1080p alles ultra 8x AA, een AF met zo'n 60 fps.
Al met al vind ik het dus gewoon geen leuk spel.
Niet erg verslavend, en heel erg frustrerend zo nu en dan.
Een normale serverbrowser (ingame), geen Origin en geen Battelog zouden voor mij al een heel erg pluspunt zijn.
Niet gaan haten omdat ik dit spel persoonlijk gewoon niet leuk vind .. Alleen maar positieve reviews is onmogelijk!*