Corsair Builder CX430 V2 Review
Ik had aanvankelijk een Seasonic voeding op m'n lijstje staan, maar aangezien het niet voor mezelf is werd gevraagd wat goedkopers te zoeken. Na wat uitzoek werk bleek Corsair ook qua voedingen toch best populair te zijn, dus waarom niet.
Pluspunten
Stille fan Blijft koel
Minpunten
Hoge doordringende pieptoon
Nadat ik het systeem netjes zorgvuldig in elkaar gezet had en de stekker in het stopcontact stak echter... een ontzettend hoge pieptoon. Dit ging na aanzetten van de PC bijna helemaal weg. Heb er een dag mee gewerkt, alles geinstalleerd en zo, maar de volgende dag bij aanzetten was de piep veel harder, en ook na aanzetten van de PC bleef hij afschuwelijk hard piepen. Het was zelfs aan de andere kant van de kamer zo erg dat er van huisgenoten binnen een paar mins klachten kwamen. Het was zo erg dat ik me met de grootste wil niet kon concentreren, en heb de PC meteen weer uitgezet, dit was gewoon geen werken.
Ik ga er wel vanuit dat Corsair best goede producten maakt, en wil dus niet meteen de hele voedingreeks afkraken. Ik ga er vanuit dat dit een maandagochtendexemplaar is. RMA is al aangevraagd.
De beoordeling is verder toch aardig positief. Het ding ziet er goed afgewerkt uit. Het aantal aansluitingen had wat meer gemogen, maar was voor mijn doel genoeg (als je wat researched weet je immers of een voeding genoeg kabels heeft of niet). Behalve de piep maakte de fan amper geluid, hij werd niet warm (maar had er ook geen zwaar systeem aan hangen), en heeft die ene dag gewoon gedaan watie moet doen: de PC van stabiele spanning voorzien. Maar afgezien van dat die piep onacceptabel is, hoe lang blijftie het nog goed doen? Dus of hij betrouwbaar blijft kan ik geen mening over geven, en wat het doet na een langere tijd gebruik ook niet.
Nu heb ik er dus alsnog die bijna 2x zo dure Seasonic in zitten (geen tijd om op RMA te wachten). In mijn geval was goedkoop dus helaas duurkoop.
Heb jij ook een Corsair Builder CX430 V2?
Dus of het terugkerend probleem is? Geen idee..., maar volgende keer geef ik wel iets meer geld uit aan een voeding.
[Reactie gewijzigd door Chiel340 op 23 juli 2024 16:22]
Ik heb nu gekozen voor een Spire voeding, en die is super stil en stabiel! Niks op aan te merken.
* netjes en snel het geld teruggekregen van Afuture.
[Reactie gewijzigd door StormRider op 23 juli 2024 16:22]
Ik heb ook de wat oudere Corsair VX450W en was daar erg tevreden over. Mooi die hoesjes over de kabels, veel connectoren enz. Vandaar dat ik dacht, deze zal wel net zo goed zijn. Nou mooi niet.
Een hele string MOLEX minder, had ik kunnen weten ok, maar toch....
Verder zitten de connectoren zo strak aan de kabels dat ze een bocht van twee boven elkaar liggende schijven nauwelijks kunnen maken. Ik was serieus bang dat ze zouden breken.
[Reactie gewijzigd door worldfire op 23 juli 2024 16:22]
:strip_icc():strip_exif()/u/7313/WolfLogo60.jpg?f=community)