Corsair Builder CX430 V2 Review

16 februari 2012, laatste update op 16 februari 2012, 3.952 views Rapporteer

Ik had aanvankelijk een Seasonic voeding op m'n lijstje staan, maar aangezien het niet voor mezelf is werd gevraagd wat goedkopers te zoeken. Na wat uitzoek werk bleek Corsair ook qua voedingen toch best populair te zijn, dus waarom niet.

Pluspunten

• Stille fan
  • Blijft koel

Minpunten

• Hoge doordringende pieptoon

Nadat ik het systeem netjes zorgvuldig in elkaar gezet had en de stekker in het stopcontact stak echter... een ontzettend hoge pieptoon. Dit ging na aanzetten van de PC bijna helemaal weg. Heb er een dag mee gewerkt, alles geinstalleerd en zo, maar de volgende dag bij aanzetten was de piep veel harder, en ook na aanzetten van de PC bleef hij afschuwelijk hard piepen. Het was zelfs aan de andere kant van de kamer zo erg dat er van huisgenoten binnen een paar mins klachten kwamen. Het was zo erg dat ik me met de grootste wil niet kon concentreren, en heb de PC meteen weer uitgezet, dit was gewoon geen werken.

Ik ga er wel vanuit dat Corsair best goede producten maakt, en wil dus niet meteen de hele voedingreeks afkraken. Ik ga er vanuit dat dit een maandagochtendexemplaar is. RMA is al aangevraagd.

De beoordeling is verder toch aardig positief. Het ding ziet er goed afgewerkt uit. Het aantal aansluitingen had wat meer gemogen, maar was voor mijn doel genoeg (als je wat researched weet je immers of een voeding genoeg kabels heeft of niet). Behalve de piep maakte de fan amper geluid, hij werd niet warm (maar had er ook geen zwaar systeem aan hangen), en heeft die ene dag gewoon gedaan watie moet doen: de PC van stabiele spanning voorzien. Maar afgezien van dat die piep onacceptabel is, hoe lang blijftie het nog goed doen? Dus of hij betrouwbaar blijft kan ik geen mening over geven, en wat het doet na een langere tijd gebruik ook niet.

Nu heb ik er dus alsnog die bijna 2x zo dure Seasonic in zitten (geen tijd om op RMA te wachten). In mijn geval was goedkoop dus helaas duurkoop.

Heb jij ook een Corsair Builder CX430 V2?

Tja... mijn eerste Corsair Builder CX430 (V1) was ook gelijk een RMA gevalletje... :*), na RMA een andere gekregen en die draait nog steeds goed :Y)

Dus of het terugkerend probleem is? Geen idee..., maar volgende keer geef ik wel iets meer geld uit aan een voeding.

[Reactie gewijzigd door Chiel340 op 23 juli 2024 16:22]

Beetje vreemd om voor een eigenlijk defect product een review in te vullen. doe het dan iig van een product dat werkt zoals het hoort :?
Ik vind dit best nuttig! Precies hetzelfde probleem gehad! Ik had hem besteld bij Afuture, bij het aansluiten in het stopcontact een heel vervelende hoge pieptoon. Getest op verschillende pc's maar lag dus duidelijk aan de voeding. Er ontstaan bij mij nu wel twijfels over de kwaliteit van de condensatoren.
Ik heb nu gekozen voor een Spire voeding, en die is super stil en stabiel! Niks op aan te merken.

* netjes en snel het geld teruggekregen van Afuture.

[Reactie gewijzigd door StormRider op 23 juli 2024 16:22]

De piep is gewoon coil whine en dat zie je bij elke voeding, als je pech hebt is alleen bij die van jouw duidelijk hoorbaar. De Corsair is dan ook een prima voeding. De Spire die je nu hebt gekozen is dat iig niet, die zou ik maar vervangen...
Hier ook soortgelijke bevinding. Voeding is wel stabiel en ik vindt hem best ok. maar zodra ik mijn pc in slaapstand zet gaat de voeding licht "mee piepen" op de frequentie van de powerled op de behuizing. Overigs is het stroomverbruik in slaapstand wel helemaal prima. c.a. 1 watt.
ben het eens met je kritiek/afkeuring, geen hoge fluittoon of RMA bij mij, maar het is een draak van een voeding die absoluut niet geschikt was voor mijn doel. Heb 'm dan ook moeten ruilen met een voeding uit een andere PC.

Ik heb ook de wat oudere Corsair VX450W en was daar erg tevreden over. Mooi die hoesjes over de kabels, veel connectoren enz. Vandaar dat ik dacht, deze zal wel net zo goed zijn. Nou mooi niet.

Een hele string MOLEX minder, had ik kunnen weten ok, maar toch.... :(
Verder zitten de connectoren zo strak aan de kabels dat ze een bocht van twee boven elkaar liggende schijven nauwelijks kunnen maken. Ik was serieus bang dat ze zouden breken.
Sorry mannen, ik weet niet of het vaker voorkomt en ik zeg niet dat dit slechte voedingen zijn, maar bij mijzelf een Builder 500 teruggestuurd vanwege de pieptoon en bij mijn ouders had de 430 hetzelfde euvel. (Ouders vonden het echter geen probleem want het is zo hoog dat zij er geen last van hebben!)
Ik heb zelf drie van dit soort voedingen in gebruik en geen één daarvan piept.. ben bang dat je gewoon een defect exemplaar hebt.
Wat nog een nadeel is van deze voedingen, dat hij blijkbaar niet elk moederbord pikt. Ik heb al 3x gehad met deze voedingen dat de computer niet wel starten met deze voeding. 1x een 775 systeem, 2x een AM3. Andere voeding erin en tada, de computer start. Ik heb nu nog maar één van deze voedingen liggen maar zal hierna nooit meer de CX serie van Corsair kopen. Ik moet wel zeggen dat ik zelf een HX serie van Corsair heb en hier niets op is aan te merken!
Hier het zelfde probleem, week geleden een leuke computer gebouwd met deze voeding. Hoorde in het begin eigenlijk al een hoge piep, maar was niet echt storend. Met het uitzetten gaf hij ook een rare knal. Vandaag heb ik precies hetzelfde systeem gebouwd met dezelfe voeding, deze voeding doet het wel gewoon zonder rare piep of een raar geluid bij het uitschakelen van het systeem. Morgen maar even een RMA aanvragen *zucht*

[Reactie gewijzigd door worldfire op 23 juli 2024 16:22]

Heb hier op het werk al een stuk of 6 systemen met deze voeding uitgerust, m'n beide pc's thuis(waarvan 1 met crossfire HD4870+HD4850) draaien er prima mee... dus top voeding!
Ik heb die pieptoon ook, is erg irritant,zo erg dat ik een schakelaar achter de voeding heb gebouwd, en ik deze voor het slapen gaan overhaal....