Waarom?
Ik wou op vakantie graag de gehele dag muziek kunnen luisteren en tegelijkertijd mijn routes kunnen tracken mbv
Endomondo. Hiervoor zat ik in eerste instantie te kijken naar de oplossingen van Philips en APC, maar deze waren of erg duur, of zeer slecht leverbaar.
Na wat zoeken kwam ik uiteindelijk bij dit product uit. Erg veel capaciteit tegen een relatief lage prijs. Kan niet veel zijn dacht ik, maar voor die prijs kan ik me ook moeilijk een buil vallen.
Levering
De A-Solar wordt gelever in een stevig doosje met een
zeer korte handleiding en een kabel met een aantal verloopstekkertjes. Er worden een heel aantal verloopstekkers geleverd, Micro/Mini USB zaten er iig bij, ik zag ook snel even wat oude Samsung/Nokia/Sony specifieke aansluitingen. Het zakje met de kabel en verloopstekkers is zonder geopend te worden direct in de kast beland, ik gebruik namelijk gewoon m'n Micro USB kabel van m'n Nokia Lumia. Het lijkt me dat de verloopjes alleen maar kunnen losschieten, dus die gebruik ik liever niet.
Uiterlijk
De Power Bank is een klein, plat wit doosje, met aan de bovenkant één knop en vier blauwe indicatorlichtjes. De zijkanten zijn van goedkoop grijs plastic en aan de bovenkant vinden we twee normale (outputs) en in het midden een Micro (input) USB aansluiting. Ziet er verder netjes afgewerkt uit en de glanzend witte kanten worden netjes beschermd door een plastic beschermfolie.
De accus van de Power Bank zou een capaciteit van 7000mAh moeten hebben. Beide outputs zouden 5V, 1A moeten leveren. Ik heb dit niet kunnen verifiëren (geen meetapparatuur) maar alle apparaten die ik er aan hing laadden voldoende op, mijn Nokia zelfs onder belasting.
Opladen
De Power Bank dient opgeladen te worden dmv de micro USB aansluiting. Deze kan z'n voeding krijgen vanuit een USB poort van je laptop/PC maar ik zou aanraden om hier gewoon je telefoonlader voor te gebruiken gezien deze iets meer power leveren en de Powerbank dus sneller opgeladen is. Mijn Nokia Lumia lader voldeed prima.
Toen ik 'm vrijdagochtend ontving heb ik 'm aan m'n Nokia Lumia lader gehangen. Ik ben toen wat boodschappen gaan doen en toen ik na een twee uur terugkwam was deze volledig geladen. De tweede keer laden was op vakantie, dit heb ik 's nachts gedaan dus hier heb ik geen indicatie van laadtijd.
Tijdens het laden branden de indicator lampjes om om aan te geven wat de status is, twee lampjes is halfvol etc. Als de Powerbank opgeladen is gaan de indicator lampjes uit.
Gebruik
Je gebruikt de Power Bank door er simpelweg een kabel in een van de twee outputs te prikken en het andere eind in je telefoon/tablet/weet-ik-veel te prikken. vervolgens druk je op de knop van de powerbank. Op dit moment lichten de indicator lampjes van de powerbank op voor zo'n 20 seconden en start het laden. Zodra je je device afkoppelt zal het laden stoppen en schakelt de powerbank zichzelf weer uit.
De indicator lampjes geven aan hoeveel juice de Power Bank nog heeft. Dit zijn vier lampjes en geven dus slechts een ruwe schatting, maar het is afdoende. Je kunt tijdens het laden ook nog op de knop drukken voor een indicatie; het laden gaat dan gewoon door.
Ik heb de Power Bank een week gebruikt tijdens mijn wintersport in Val Thorens. Tijdens de heenreis heb ik 'm gebruikt voor m'n TomTom en m'n telefoon te laden. De dagen op wintersport heeft hij in principe elke middag m'n telefoon geladen terwijl deze aan het tracken was middels GPS. 's morgens deed ik dit op de accus van de telefoon en rond de middag wanneer deze leeg begon te raken hing ik de Power Bank eraan. Tegen het einde van de middag was m'n telefoon vol geladen terwijl hij ook de gehele middag getracked had. .
De Powerbank is ook af en toe tussendoor gebruikt om de Motorola Milestone van
Kixtart te laden, ging ook prima. Op dinsdag is hij voor het laatst geladen. De dagen erna dus nog gebruikt voor te tracken en tijdens de terugreis om gewoon te laden. Bij thuiskomst zaterdagavond brandde er nog één van de vier indicator lampjes, dus ergens tussen de 0% en de 25% juice over. Netjes.
Ik had voor dit geld niet zo'n goed product verwacht. Meer als voldoende capaciteit, eenvoudig in het gebruik voor een zeer goede prijs. Het uiterlijk ziet er ietwat goedkoop uit, vooral het grijze randje. Maar dat is dan ook het enige minpunt, als het al een minpunt is;
beauty is in the eye of the beholder, toch?