AMD Athlon 64 X2 4200+ Toledo Tray Review

Goldman
2 oktober 2007, laatste update op 2 oktober 2007, 1.963 views

AMD Athlon 64 X2 4200+ Toledo Tray

Algemene beoordeling Hier is mijn review over de AMD Athlon X2 4200+. Het is een leuk CPUtje voor een goed bedrag (als laaste upgrade van Socket 939) Voor een kleine €70,- heb je een redelijke dualcore, standaard wat hoger geklokt dan de X2 3800+ Dus dat was de reden dat ik voor de 4200+ ging. Prestaties Op dit vlak viel het mij een beetje tegen. Ik ben van een 4000+ naar een dual gegaan met de hoop dat mijn games beter zouden draaien. Dit was alleen niet echt het geval. Sommige games draaiden wel iets sneller qua laden, extra fps maar niet veel sneller en bij sommige games gewoon trager. Ik weet dat dit ook mede toe te kennen is omdat er op het moment maar weinig games zijn die ook de volle 100% uit de dual core zuigen. Dus...

Pluspunten

• Prijs
  • Tempratuur
  • Dual voor 939
  • 20% OC

Minpunten

• Niet veel sneller dan een Single 4000+
  • Helaas uitgestorven socket dus eigenlijk geld weggooien

Algemene beoordeling

Prestaties

Op dit vlak viel het mij een beetje tegen. Ik ben van een 4000+ naar een dual gegaan met de hoop dat mijn games beter zouden draaien. Dit was alleen niet echt het geval. Sommige games draaiden wel iets sneller qua laden, extra fps maar niet veel sneller en bij sommige games gewoon trager. Ik weet dat dit ook mede toe te kennen is omdat er op het moment maar weinig games zijn die ook de volle 100% uit de dual core zuigen. Dus op dit vlak was het niet echt een gigantische verbetering. Quickpar, Winrar gaat echt aanzienlijk sneller dan met mijn single 4000+. Als dit veel gedaan wordt is het echt de moeite waard om naar Dual Core te gaan.

Featureset
Socket 939
2x 2,2 Ghz
2x 512 Kb Cache.
89W TDP
Alles prima. Niet veel op aan te merken. Dit koop je en dat krijg je :)

Stabiliteit & betrouwbaarheid

Op stock doet hij alles prima en ook stabiel. Een goede overclock erover heen en nog steeds stabiel + betrouwbaar dus dit vlak ook prima. Geen commentaar nog nooit zomaar uitgeknalt en/of raar gedaan. Ik heb als goed gemarkeerd en niet ZEER goed omdat mijn PC niet 24/7 aanstaat. Dus een volle 100% geef ik er niet voor omdat ik simpel weg niet weet of het een echte 24/7 stabiel is.

Overklokbaarheid / Warmteproductie

Overclocken ging prima. Niet helemaal zoals ik wou maar prima. Hij draait nu op 2,6Ghz grofweg een overclock van 20% niet geweldig. Ik ben nog wel bezig om het hoger te krijgen. Ik heb hem wel op 2,8Ghz gekregen maar kreeg de CPU niet 24uur stabiel. 2,6 Ghz is op het moment snel genoeg. Mijn 4000+ draaide op 3 Ghz dus snelheid veries merk ik wel. Ik had het wel al gelezen als je van een 4000+ naar 4200+ niet echt gigantische winst zou maken.

2.2 Ghz (Stock)

Stressed : 44*C

2,8 Ghz (Unstable)
Idle : 37*C
Stressed : 52*C

De Temps zijn voor mij ruim in orde vooral de 2,6 Ghz top 44*C vindt ik acceptabel. Op 2,8 vond ik 52*C beetje warm maar niet extreem vervelend. Jammer dat ik heb alleen niet stabiel kreeg :P Stock temps zijn RUIM in orde. 7*C verschil. Niet echt schokkend. Gewoon prima.

Prijs

Dit was juist het punt waarop ik dus geen 4400+ kocht omdat deze CPU een mooi prijsje van net onder de €70,- had dus een prachtig prijs je voor goed beestje. Meer toekomst gericht dan de single 4000+.

Foto's volgen....

Heb jij ook een AMD Athlon 64 X2 4200+ Toledo Tray?

Als je CPU dus niet de bottleneck is zou ik het ergens anders zoeken..

- Geheugen dat niet dual channel loopt?
- GPU die het niet kan bijbenen?
Ik krijg binnenkort ook een 8800GTS van mijn werk, geheugen draait wel in Dual. Ik vermoed mijn 7600GT de laaste tijd al een beetje dat hij mij aan het veraden is! 8)7
heb je wel de drivers van amd geinstalleerd?
Yup + de MS Hotfix
Kheb de zelfde CPU als jij, ik heb hem stabiel op 2.650 Mhz gehad, de 2.7 Ghz wou die wel stabiel in windows maar met Orthos gaf ie een error.

Kga nu verder met OC'en :)
Het probleem was inderdaad bij mij ook dat ik de CPU voor Windows begrippen OK was maar OCCT gaf na 45-60min een error :)
Ik neem aan dat je wel een reinstall hebt gedaan toch :)
Ja blanco installatie natuurlijk
Je kan de dualcore optimizer nog even proberen, dit scheelt wel iets in prestaties.
Excuses vergeten te vermelden in mijn review,

ik heb AMD Dual Core optimizer & de Ome Bill's Hotfix voor AMD dualcore gedownload + geinstalleerd.
Ik heb gehoord dat je of de Dual core optimizer moet installeren of de Oma Bill's Hotfix, maar niet bijde. Want dat zou problemen kunnen veroorzaken.

Ik zou heel graag mijn 4200+ ook 20% willen overclocken, heb hem nu 10% overgeklokt met behulp van software die bij mijn Asus A8N-E mobo kwam.

Ik heb hem goed gekoeld, weet wel hoe je in grote lijnen overklokt, maar niet de kleine details waar je op moet letten.
Waar heb je dit gelezen over de Hotfix vs. AMD optimizer. Ik kwam via via wat websites terecht waar ik dit las over Ome Bill's hotfix en dat van AMD wist ik al. En met je overclock moet je eigenlijk even op het forum gaan klagen. Wat zijn je specs + probleem wat je niet snapt. Overclock je nu via de BIOS of via Windows? Want in het begin deed ik het ook via Windows en daarna als de waardes OK waren voerde ik het in in de BIOS.