De Lenovo A1 is mijn eerste Android ervaring. Wel al ervaring met IBM en Lenovo. Toen ik las dat Lenovo een 7 Inch tablet had onder de 200 Euro heb ik die gekocht omdat ik daar de Lenovo kwaliteit van verwachtte en ik ben niet terleurgesteld. Gekocht via Redcoon en de volgende dag geleverd, prima.
In de doos zit een klein blaadje met waar de knoppen zitten, een usb kabel, een stekker voor het stopcontact waar die kabel in kan en de tablet. De gebruiksaanwijzing staat onderaan de aps op de tablet.
Als absoluut beginner maakte ik de fout hem bij de 1e opstart te verbinden met mijn PC en later te verwijderen zonder te dismounten. Niet doen. Ik kreeg een "android proces acore has stopped unexpectedly" error die in een venster opkwam met de mogelijkheid "force stop" te kiezen. Deed ik dat kwam al snel de melding opnieuw. Ook werd het scherm snel zwart. Omdat ik nog niet wist hoe je een Android apparaat aanzet (hangslotje naar rechts bewegen) duurde het nogal lang voor ik hem weer op de orginele fabrieksinstellingen kon zetten. Gelukkig staat de gebruiksaanwijzing ook op de Lenovo site, zoals ik van ze gewend ben. Daarna geen problemen meer gehad.
Het apparaat is heel degelijk. Het scherm heel mooi, maar wel glimmend, normaal in deze prijsklasse, en reageert vlot op touch. Het is wel gorilla glas, dat is volgens de revieuws die ik las nog niet normaal in deze prijsklasse. Ik ben nog bezig hem te ontdekken. Documents to Go zit er standaard op en doet het prima met mijn Word.docs en ook met *txt. FB Reader erbij gezet voor Epub. Kindle reader zit er standaard ook op zodat ik alle Ebooks comfortabel met dit compakte apparaat kan lezen. Nadat ik Angry Birds er op had gezet was ik hem geruime tijd kwijt aan mijn lief, dit apparaat leent zich (te?) goed voor delen

Muziek klilnkt mooi met de koptelefoon. De luidspreker is duidelijk. De achtercamera geeft op de tablet bij daglicht duidelijke foto's. Van de voorcamera las ik dat die slecht is, heeft ook maar 0,3megapixel. De foto's die ik daar mee maak zijn echter op het scherm prima, lijkt mij dus o.k. voor Skype. Foto's en film nog niet geprobeerd. Battarijduur was bij het proberen en veel er mee doen ± 6 uur. Verder veel aps natuurlijk, sterrenhemel van Google, I Tjing, Handlijnkunde, Drukpuntmassage en vele andere. Er zijn zowaar agenda's voor te krijgen die net zo handig zijn (zo te zien) als die op mijn oude trouwe Palm. Maar die is wel veel kleiner en past in mijn overhemdzakje dus die blijft nog.
Aanrader ! N.B. BIj Amazon.de nu voor 159 Euro !