Navigon 20 Easy Europa (23 landen) (West Europa) Review
3 februari 2012, laatste update op 4 februari 2012, 1.161 views
Rapporteer
Toen Renault 200 Euro vroeg om mijn ingebouwde navigatiesysteem bij tw werken was de keuze voor een Navigon Easy 20 Europe snel gemaakt. De specificaties logen er niet om, rijbaanselectie, 3D bewegwijzering en kaarten van meer Europese landen dan ik van plan was te bezoeken.
De bediening is eenvoudig, de mogelijkheden legio met opties om tijdens een reis naar het dichtstbijzijnde Hotel of tankstation te navigeren. Het afmeting van het scherm is hierbij wel belemmerend, zeker in een rijdende auto leidt het zoeken op ene klein scherm te veel af, en samen met de niet altijd logische menuschermen moet je echt heel goed kijken. Maar wat wil je voor nog geen 90 Euro.
De bijgeleverde stekker voor de 12 Volt aansluiting gaf geen spanning op het...
Pluspunten
- Goedkoop en redelijk goed aanwijzingen als het GPS werkt
Minpunten
- GPS werkt alleen goed in een vlak open landschap
3 van 5 sterren (Voldoende)
De bijgeleverde stekker voor de 12 Volt aansluiting gaf geen spanning op het systeem, maar met een verloop-USB stekker was dit euvel snel opgelost. De raamzuignap werkt goed en is eenvoudig los te halen na gebruik, kortom op eerste gezicht een toppertje gezien de prijs
Het apparaat kwam binnen net voor mijn vakantie, en de eerste schrik was de lange tijd die het duurt om de GPS satellieten in te stellen. Maar dat was nieuwigheid vertelde de handleiding. Op weg naar Duitsland ging het goed, tot ik in een Duitse stad verwijld raakte. Daar raakte het systeem de positie kwijt en kreeg ik continu foute aanwijzingen. Buiten de stad ging het weer goed, maar op wegen die omzoomd waren met bomen faalde de GPS antennes weer. Bovendien varieert op vlakke weg de snelheid continue (terwijl de auto op cruisecontrol staat) en klopt de aangegeven hoogte niet.
Sindsdien heb ik het systeem opnieuw geïnstalleerd, het systeem twee keer naar Navigon gestuurd en heeft Navigon het systeem ook maar weer eens opnieuw geïnstalleerd. De laatste keer had ik een uitgebreide brief toegevoegd met de klachten en een opsomming van eerder verrichte "reparaties". Maar het euvel is nog steeds niet opgelost.
Jammer, want als het werkt, is het voor het geld geen slecht systeem. Alleen de Technische Dienst van Navigon moet eens leren lezen.