Shure SE425-V (Zilver, Zwart) Review

Dynamix86
3 februari 2012, laatste update op 7 november 2017, 8.298 views Product gekocht

Shure SE425-V (Zilver, Zwart)

Goede geluidsweergave, mooi design. Kabel gaat wel telkens kapot.

Pluspunten

• Superieure audiokwaliteit, mede doordat twee drivers gebruikt worden (woofer + tweeter).
  • De afscherming van externe geluiden is erg goed (-30 á -40 db).
  • Mooi uiterlijk + solide bouw (stevige kabel en het oorstuk voelt erg sterk aan).
  • Afneembare koorden.

Minpunten

• Het duurt langer om de oortelefoon aan te sluiten dan bij andere in ears, al raak je daar snel aan gewend.
  • Je hoort écht niks van buitenaf meer als je ze goed in hebt en je muziek staat op een normaal volume. Dit is een goed punt, maar tevens een slecht punt omdat je voorzichtig moet zijn op de openbare weg, je geen treinomroepen meer hoort etc.
  • De kabel is bijzonder lang, wat wel 20-30 cm minder had mogen zijn bij gebruik met een iPhone of een andere mp3-speler. Al kan dit wel handig zijn bij gebruik in de studio. Misschien is de apart te kopen iphone-kabel ook wel korter dan de standaardkabel.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb de Shure SE425-V sinds een paar dagen in bezit en omdat er nog geen review over te vinden was, besloot ik om mijn ervaring maar gelijk met jullie te delen. Hiervoor had ik een Low end Sennheiser in ear die nogal wat te wensen overliet, vandaar dat ik besloot om een nieuwe in ear te kopen en het gelijk goed te doen. Door de specificaties van de Shure SE425-V en de ervaringen op internet hierover was ik overtuigd en heb ik de gok gewaagd door deze te bestellen.

Ik zal hieronder per onderdeel mijn ervaring aangeven om het overzichtelijk te houden.

Audiokwaliteit

Ik begin gelijk met de belangrijkste eigenschap van een oortelefoon, de audiokwaliteit. Shure heeft de in ear voorzien van twee drivers, een woofer voor de lage tonen en een tweeter voor de hoge tonen. De in ear zou hierdoor alle tonen tussen 20 hertz en 19 kilohertz kraakhelder moeten weergeven en tegelijk zo neutraal mogelijk moeten klinken (ivm studiogebruik etc).

Ik kan met volle overtuiging zeggen dat dat helemaal klopt. Het geluid is echt supergoed! Alle tonen klinken spatzuiver en het is echt fijn om naar te luisteren. Mijn grootste 'angst' bij het bestellen van deze in ear was dat de lage tonen (bass) niet voldoende zouden zijn om house- en trancemuziek goed weer te kunnen geven; de in ears moeten namelijk een zo neutraal mogelijk geluid weergeven. Ook op dit vlak presteert de oortelefoon echter prima. Ik kan het moeilijk verder uitleggen, je moet het eigenlijk gewoon zelf horen.

Ik gebruik de in ears voornamelijk met mijn iPhone 3GS met 'neutraal' als EQ en zelfs dan is de bass uitstekend. Voor de echte bassliefhebbers zou de bass misschien nog 10-15 procent meer mogen zijn, maar dat is goed aan te passen met EQ's.

Gebruiksgemak

Ook dit punt baarde mij een beetje zorgen toen ik de in ears bestelde, omdat de oortelefoon op een heel andere manier op je oor wordt aangesloten dan ik gewend was en omdat ik vaker oordopjes kwijt ben geraakt met mijn andere in ears.

Allereerst heb ik alle (acht) oordopjes gepast en de kleinste versie van de van foam gemaakte oordopjes blijken mij het best te passen. Deze foam-oordopjes zijn erg bijzonder; als ze eenmaal vastzitten aan de oortelefoon, dan knijp je goed in het oordopje zodat deze in elkaar geperst is, gelijk daarna doe je het in je oor en dan begint het materiaal zich weer uit te zetten zodat het perfect aansluit op de gang van je oor. Vooral hierdoor blokkeren de oordopjes erg veel geluid van buitenaf (30 á 40 decibel) en klinkt de bass zo goed. Naast de 3 foam-oordopjes van verschillende grootten, zijn er ook 3 kunsttof oordopjes van verschillende grootten, een groot geel oordopje en een witte die bestaat uit 3 lagen over elkaar (zie plaatje).

Het aansluiten van de in ears op je oren gaat in het begin even lastig, maar als je het een keer of 10 gedaan hebt, dan is het geen issue meer. De in ears zitten redelijk comfortabel en ik heb ook geen last van de kabel die over mijn oren gaat. De kabel is tevens wel erg lang (162 cm), wat bij gebruik met bijv. mp3-spelers wel 20-30 cm korter had gemogen. In de studio kan het echter wel handig zijn (of bij dj'en) omdat je dan wat meer beweegt vanaf je audioapparatuur.

Uiterlijk en bouwkwaliteit

Ik heb de zilveren versie van deze in ears gekozen (V-versie) en die zien er in het echt erg fraai uit. De in ears zijn mooi afgewerkt en ze staan best mooi als je ze in hebt. De kabel die over je oren gaat is ook helemaal niet zo opvallend als je misschien zou denken.

Het oortje voelt stevig aan en lijkt mij niet gemakkelijk kapot te krijgen. De kabel is redelijk dik en ook deze krijg je volgens mij niet snel stuk. Als de kabel al kapot gaat, dan kun je deze gemakkelijk vervangen, want de kabel is afneembaar. Je hoeft je in ears van +200 euro dus niet in de prullenbak te gooien als er iets mis is met je kabel. Verder heb ik hier niet veel op aan te merken.

Overige

Naast de standaard minijack-aansluiting zit er ook een koppeling bij het pakket naar een 6,3 mm jack voor gebruik met mengpanelen etc. Beide jacks zijn verguld voor de beste geleiding van het signaal.

De in ears zijn behoorlijk prijzig. De kwaliteit is echter uitstekend ik weet zeker dat ik er nog heel lang plezier van zal hebben. Omdat ik de oordoppen gemiddeld 1,5 uur per dag in heb en de kwaliteit super is, vind ik de in ears het geld zeker waard.

Ik raad iedereen die veel muziek luistert en deze muziek zo fijn mogelijk wil beluisteren, deze in ears aan. Het is een investering, maar het is het geld dubbel en dwars waard.

Update november 2017:
De kabel is inmiddels wel een keer of 5 kapot gegaan. Op een gegeven moment komt er zeer moeilijk geluid uit en als je de kabel iets beweegt dan valt het geluid weg. Ik heb de kabel meermaals met pijn en moeite bij Shure omgeruild, maar het probleem blijft bestaan.

Absoluut niet waardige kwaliteit voor een oortelefoon van deze prijsklasse. Een ander nadeel is dat omdat de kabel zo lang is, er kans is dat je deze op de grond laat vallen en er op gaat staan wat mij twee keer is gebeurd en daardoor een kant is afgebroken en onbruikbaar is geworden. Ik let meestal goed op, maar het hoeft maar één keer te gebeuren en het is voorbij. M'n volgende oortelefoon wordt zeker een ander merk.

Heb jij ook een Shure SE425-V (Zilver, Zwart)?

Hoe zit et eigenlijk met garantie wat als ze nou snel stuk gaan .Ik zelf heb allemaal verschillende merken gehad sony,bose,sennheizer,philips maar meestal gaan ze na 4 maanden stuk of er komt geen geluid uit of het llinkt vervormd.230 euro is een hoop geld.
Shure heeft standaard 2 jaar garantie en doet vrijwel nooit moeilijk.
Anoniem: 399679 3 februari 2012 12:16
De audio chip van een 3GS zit nou niet echt op het niveau van deze oorpluggen.
Als je dezen in een transformer steekt of een nexus s merk je een wereld van een verschil.

Ik heb zelf ook Shure in-ear plugs en deze zijn zo veel beter dan al die bose en beatsbydre onzin. Ik weet niet hoeveel uren je ze al gebruikt hebt - echter moeten deze dingen een aardige tijd inwerken voordat ze optimaal geluid produceren.

Verder mooie review, ik vind het jammer dat Shure niet populairder is want zo veel duurder zijn ze nou ook weer niet vergeleken met dre/bose in-ears - terwijl je 4x de kwaliteit terug krijgt
Ik kan je toch echt wel vertellen uit ervaring en meerdere meningen van vrienden, de geluidskaart op een iDevice is velen malen beter dan die van een gemiddelde Android telefoon. Een vriend van mij heeft een Sensation gekocht, maar neemt nog steeds de iPod Touch mee naar school voor het betere geluid. Die heeft exact deze oordoppen.

Shure is inderdaad wel veel beter dan Beats, en Sennheiser is op de hoge niveau's ook nog lang niet in de buurt. Misschien leuk om te weten, er zijn een hoop sleeves (die opzetstukjes zegmaar) te koop die je op een Shure kunt zetten, hier bijvoorbeeld. Je moet wel flinke oren hebben om deze te passen overigens. :S?

[Reactie gewijzigd door naarden 4ever op 25 juli 2024 06:19]

Je hebt gelijk dat ze beter zijn dan de gemiddelde android phones, echter niet dan de nexus s / transformer. eigenlijk moet ik het anders stellen, vrijwel alle mobiele telefoons/mp3 spelers hebben niet de hardware in huis om de shure hardware tot zijn recht te brengen.
Wisselbare kabel is wel echt een voordeel. Bij mijn oude shures is de kabel na ruim een jaar toch weer kapot. Hopelijk kan ik de bon nog vinden, maar ben bang dat er toch weer nieuwe moeten komen. Geluid viel me sowieso tegen, maar het schijnt dat deze nieuwe lijn inderdaad wel goed is.

Ben het overigens niet met je eens dat iDevices zo goed klinken. Luister maar eens met deze shures icm een goede amp ipv je iphone. Een wereld van verschil.

[Reactie gewijzigd door reynard80 op 25 juli 2024 06:19]

Ik heb nooit beweerd dat de geluidskaart in een iDevice van goede kwaliteit is, maar van betere dan een gemiddelde andere mobiele telefoon. Een set die ervoor gemaakt is of een flinke hifi set brengt een Shure beter tot zijn recht. Zeker met het omvormen van WMA naar AAC verlies je een hoop kwaliteit en dan merk je het verschil tussen Beats/Sennheiser en Shure totaal niet. Je geluidskaart moet echt van goede huize komen om deze oordoppen goed te kunnen gebruiken.

Maar de vraag is nu natuurlijk; prijs/prestatie, koop je ze nog eens of niet?
Ik heb hem zelf ook. Ik ben er zeer tevreden mee. Zeker met klassieke muziek is deze koptelefoon zeer geschikt. Wie van disco bass houd moet deze overslaan. Kop telefoon is zeer neutraal van geluid en erg dynamisch.

Het enige wat ik echt ruk vind is het snoer. Het is te lang en te hard. Door de hardheid geeft het snoer veel contact geluid door aan de buds.

Snoer zou korter mogen en van zachter flexibele materiaal gemaakt mogen worden.