ik wilde de monitor voor fotobewerking gebruiken en kocht naast mijn te kleine 19" Samsung 710V een Iiyama E2200WS-B, 22" monitor.
Deze review hou ik simpel aangezien jullie wel weten wat er in de doos zit (okay dan: DVI, VGA, powercable en usermanual)
bij het aanzetten van de monitor viel mij 1 ding het eerste op bij mijn zwarte desktop achtergrond in XP. één dode subpixel.. constant blauw gekleurd. just my luck!! kan gebeuren maar ik baal er wel erg van.
daarna viel mij een tweede ding op, erg veel backlight leaking aan de boven- en onderkant, dit zie je voornamelijk bij een zwarte achtergrond. nu denk je zeker, "Dan stel je toch lekker een andere achtergrond in zeikerd." WRONG! ik moet mij niet aanpassen aan de monitor maar deze dient gewoon goed te werken zonder deze kwaaltjes! ook in Photoshop in een neutraal grijze achtergrond valt de leakage op.
het tweede dat ik heb gedaan is de monitor calibreren met de Colorvision Spyder2 Pro. na een half uurtje sleutelen vallen de kleuren mij erg tegen in vergelijking met mijn Samsung die er nu naast staat.
Dan nog een kleine opmerking over de scherpte: deze vind ik bagger!
Als het contrast op zijn hoogst staat is het net alsof je scheel aan het worden bent. deze heb ik...
[Reactie gewijzigd door CRpt3r55 op 23 juli 2024 06:22]
[Reactie gewijzigd door Storm316 op 23 juli 2024 06:22]