Mag ik voorop stellen dat ik blij ben met mijn Onkyo TX-8050 welke ik nu één maand in huis heb!
Een geavanceerd apparaat voor mij (met een wat minder diepgaande kijk op zaken) met nu wat praktische aandachtspunten......
Ik heb deze Internet-receiver uitgekozen omdat nagenoeg alle Internet-receivers de ongemakkelijke "twee regels tellende" display met zich meedragen. Zo ook dus deze TX- 8050. Een App, van Onkyo op mijn HTC Desire-Z biedt grotendeels uitkomst voor dit gemis; immers op mijn smartphone heb ik méér overzicht dan op Onkyo's display! Dit geeft veel gemak bij het navigeren door menu's, welke zich ook laten bedienen op de receiver zelf, maar dat dan weer met een wat meer benodigde doortastendheid.
Daarom voorzie ik een toename van het gebruik van afstandsbedieningen mèt display/screen omdat op afstand lezen van het vaste display op de receiver probleempjes gaat opleveren bij mij (50+) op een afstand van zo'n 2,5 mtr.
Een ander minpunt van deze TX-8050 vind ik het ontbreken(?) van geheugen. Dit bij het uitzetten van het apparaat in de vTuner-InternetRadio stand. Bij het wederom inschakelen van het apparaat zou je mogen verwachten dat, na het vinden van de Internetverbinding, het apparaat feilloos op dezelfde afstemming als van vóór het uitschakelen, uitkomt. Helaas is dit niet het geval, en dient er geënterd te worden. Dit euvel is te omzeilen door vóór het uitschakelen de input-selector te wijzigen in bijv. CD, en dit weer bij het opnieuw inschakelen teniet te doen door voor "NET" te kiezen. Dan pakt deze receiver wèl de oorspronkelijke afstemming van de vTuner!! Hij kan het dus wel!!
De App loopt wel eens degelijk vast waardoor het uitzetten van de receiver de enige uitkomst biedt om de App weer aan de gang te krijgen. Ook bij het bufferen is dit soms het geval: uitzetten en opnieuw wachten op Internetverbiding is de enige remedie.
Soms verliest de vTuner verbinding met het Internet (WiFi). Wifi is en blijft m.i. een zwakke schakel en biedt Ethernetkabel de oplossing.
Het geluid van deze volwassen Internet-receiver is erg goed, maar dat is zeker ook aan de Focal 714V speaker-speakercombinatie te danken. (Het één niet zonder het ander.)
Verder houdt de TX-8050 veel voor mij verborgen.
Ik heb zeker géén spijt van deze aanschaf! O, ja, laat je niet verleiden door de Demo-App van Onkyo welke doet suggereren dat veel meer bedieningsluxe schuil gaat onder de App (in mijn geval)!!!