Inleiding
Een paar maanden terug wou ik mezelf een nieuw systeem aanschaffen. Dit systeem zou vooral gebruikt worden voor gamen, video-editing, sound-editing en office-applicaties. Het eerste wat ik hiervoor moest zoeken was een case, waar voldoende ruimte in was om te werken, die erg stil was, maar toch een goede airflow had. Na wat zoeken kwam ik uit op de Coolermaster CM STC-101 Stacker.
Inhoud v/d doos
Thuisgekomen met de nogal zware doos kon ik niet wachten om mijn nieuwe Core2Duo-systeem in te bouwen. Bij het uitpakken van de doos vond ik natuurlijk eerst de erg grote Stacker. Daarnaast levert Coolermaster natuurlijk ook alle benodigde schroefjes, één kooi voor 4 HDD’s voorzien van een stille 120mm fan, een crossflowfan die je vlak naast je moederbord kan blazen, en 4 handige wieltjes die je onder de case kan monteren.
De buitenkant van de case
De case zelf is opgebouwd uit aluminium en staal, waardoor hij weliswaar vrij zwaar is, maar wel stevig genoeg om erg veel componenten te dragen.
De voorkant
Aan de voorkant zie je helemaal bovenaan de power- en resetknop, de 2 gebruikelijke LEDs, 6 USB-poorten, een microfooningang en een geluidsuitgang) en daaronder 12 bays van 5,25inch...