Acer Aspire One 522-C6Dkk Review
Ik heb deze netbook nu 3 maanden en ben vrij tevreden. Ik heb wel heb geheugen naar 4GB uitgebreid en draai ubuntu 11.10. De linux ondersteuning was vrij goed, alleen mag je NIET de prioritaire drivers van amd installeren. De open source drivers werken wel goed, ze bieden echter geen hardware ondersteuning voor video decoding waardoor full hd video niet vlot zal lopen. Echter wel voldoende 3D ondersteuning om civilization IV onder wine te draaien. Ook krijg ik geen audio via de hdmi uitgang, wat in windows wel werkt. Alle andere zaken werkten wel zonder extra problemen.
Nog even een nota over het verwijderen van het toetsenbord bij het vervangen van het ram geheugen omdat de youtube filmpjes toch een vitale stap vergeten.
Voor je begint...
Pluspunten
- Goedkoop
- Hogere resolutie dan vergelijkbare modellen
- Lange batterij duur
- Weinig warmte en geluid
- Goede grafische prestaties
Minpunten
- Geen hd video en hdmi-audio out onder linux
- Vrij zwakke luidsprekers
- Glossy scherm
Voor je begint met het toetsenbord los te duwen, los te wrikken. Er zitten 4 klepjes achter de functietoetsen die je (het best met de hoek van een bankkaart ) naar achter moet duwen (niet naar onder). Als je deze diep genoeg indrukt blijven ze ingedrukt. Daarna kan je zonder geweld het toetsenbord optillen. Achteraf kan je ze terug op hun plaats duwen door opnieuw met een bankkaart in de smalle gleuf boven in het batterij compartiment ze langs achter terug op hun plaats te duwen.