Blijft altijd een beoordelings punt, waar je hem voor wilt gebruiken. In mijn geval zit de AMD Athlon 2000+ in een Acer Aspire 1312LC Notebook (gebruikt gekocht). Hoofd functie van de Laptop is: inkomend geluid Internet-Streams. Verder rippen van audio naar MP3 en opnemen van muziek.
Juist voor deze taken is CPU power een must. Stabiel en betrouwbaarheid als nr.1 Toen ik de Notebook kocht had ik Tweakersnet al geraadpleegd en de andere ervaringen komen één met de praktijk. De standaard 2x 256 PC2700 Sims zijn vervangen voor 2x 516 PC2700 van Kingston. Intern geheigen is belangrijk voor muziekbewerking zeker met MP3 mixing. Ik gebruik nooit de nieuwste software (nieuw in niet altijd beter) voor muziekbewerking, ervaring heeft mij geleerd dat je beter een net wat oudere programma (minder CPU power) kan gebruiken dan nieuwste software die "de mes op de keel" zet bij de CPU.
Met de huidige configuratie XP-SP2 Home loopt de notebook probleemloos, is hij snel en merkwaardig genoeg is de temperatuur voelbaar lager geworden na plaatsen van meer geheugen.
Het is 2x 512 MB en niet 516 neem ik aanWarmte is verminderd na uitbreiding naar 2x 516 Mb PC2700 Kingston Sims