LaCie Rikiki USB 3.0 1TB Aluminium Review

Krowi
7 januari 2012, laatste update op 7 januari 2012, 4.711 views

LaCie Rikiki USB 3.0 1TB Aluminium

Deze externe HDD gekocht op aanraden van een vriend. Degelijk beestje dat doet wat het moet doen. De prijs vindt ikzelf iet wat aan de hoge kant maar is dan ook USB 3.0 en 1TB aan geheugen.
De aluminium behuizing is erg robust en is daardoor erg makkelijk meeneembaar. Zelfs zonder hoesje.
Het enige minpuntje voor mij is de aansluiting van de kabel op de harde schijf. Deze zit erg los en had naar mijn mening beter mogen vastzitten. Je blijft bezig met gegevens en als de kabel plots zou losschieten door er per ongelijk tegen te stuiken zou dit maar zonde zijn.

Pluspunten

• Degelijke behuizing

Minpunten

• Aansluiting op harde schijf kan beter

Heb jij ook een LaCie Rikiki USB 3.0 1TB Aluminium?

is toch een probleem van veel externe schijven, dat kabeltje.
doe dan ook altijd copy paste ipv knippen.
Het is men eerste externe harde schijf, dus weet niet echt goed hoe het bij andere zit. De meeste waar ik al mee gewerkt heb (van vrienden) hebben het kabeltje op de schijf vast zitten of is micro usb.
Anoniem: 432834 @Krowi14 februari 2012 16:06
Deze schijf heeft ook micro-usb maar dan in de 3.0 standaard, iets breder dus. Maar ik geef je volledig gelijk over het los zitten. Heb deze schijf namelijk ook en heb al vaker ondervonden dat de kabel er wat scheef uit gaat zitten. Bovendien heb ik gemerkt dat de schijf ook soms een zoemend geluid maakt als de kabel er niet goed in zit. Heb jij daar ook last van, als ik mag vragen?
De harde schijf maakt bij mij soms ook een zoemend geluid maar heeft niets te maken met het wel of niet los zitten van de kabel. Staat trouwens ook op de verpakking dat een licht gezoem hoorbaar kan zijn.
Het is toch ook mogelijk deze schijf aan te sluiten op een computer die alleen USB 2.0 ondersteund? Ik heb zelf namelijk nog geen systemen met 3.0 aansluitingen maar ik wil toch graag toekomst gericht mijn producten aanschaffen.
yup dat kan zeker, hij werkt dan gewoon op usb 2.0 snelheid.
Inderdaad slimme keuze om nu alvast voor usb 3.0 te gaan. Ik heb mijn usb 3.0 externe harddisk eerst ook gebruikt i.c.m. usb 2.0 aansluitingen, maar tegenwoordig i.c.m. een moederbord met 3.0 aansluitingen. Wat een verademing is dat!
Deze harde schijf werk dus ook goed onder Mac OS X?
Dat weet ik niet en durf dit niet met 100% zekerheid te zeggen. Volgens mij moet hij wel perfect werken onder Mac OS X maar vraag mss even na bij een retailer.
Ik had ooit perongelijk eens tegen het kabeltje gestoten, waardoor deze harde schijf uitviel, komt vooral omdat bij mij het aansluitingspoortje aan de schijf lichtjes scheef staat.
kan de behuizing ook uit elkaar gehaald worden zonder hem te beschadigen?
of is het een vaste behuizing?
Volgens mij kan je hem zonder beschadigen open doen. Er zitten 4 vijsjes aan de onderkant. Op volgende link kan je zien welke het zijn: http://i-cdn.apartmentthe...crewhsclassifications.jpg

1e rij, 4e kolom, Torx - international....