Samsung U600 Zwart Review

JorzoR
29 augustus 2007, laatste update op 18 april 2008, 3.836 views

Samsung U600 Zwart

Na een jaar mijn LG K800 (Chocolate) te hebben gehad, werd het tijd voor een nieuwe telefoon, de Samsung U600 Uiterlijk De telefoon ziet er gelikt uit. Strak uiterlijk, smal en stevig. Ik vind m persoonlijk steviger dan mijn LG K800. Groot scherm, wat weer een plus punt is, vergeleken met mijn LG K800. De toetsen verdwijnen achter het scherm door die slide functie. Functionaliteit De telefoon doet wat ie moet doen. En op de eerste plaats is dat bellen en smsen. Smsen gaat heel handig, als je wat typt krijg je een lijstje met daarin het uiteindelijke woord wat je nodig hebt, erg handig vind ik. De meeste willen gewoon letter voor letter typen, dat vind ik persoonlijk te lang duren, en dus dan maar via zo'n lijstje. Camera, de...

Pluspunten

• Uiterlijk
  • Groot scherm
  • Stevig
  • Kwaliteit foto's
  • Menu
  • Snelheid (de LG K800 is trager in alles...)
  • MP3

Minpunten

• Videocamera valt tegen
  • Opeens software update nodig???
  • Trillen voor sms is te kort

Uiterlijk
Groot scherm, wat weer een plus punt is, vergeleken met mijn LG K800.
De toetsen verdwijnen achter het scherm door die slide functie.

Functionaliteit
Camera, de camera is zeer scherp, bijna scherper dan mijn oude digitale camera van 3.2 megapixel. Wel vind ik m op bepaalde plekken erg donker...
Video's gemaakt met die camera zijn wel OK, niet super kwaliteit maar gewoon goed.

Wat ik vooral grappig vind is het standaart thema van de telefoon. Op de achtergrond van je telefoon zie je een Molen.
Als het dag is, is het daar ook dag. En als je overdag een smsje krijgt dan vliegt er een vliegtuigje langs.
Als het avond word word het daar schemerig, tot donker, en zie je sterren, en soms wel een vallende :) Ook gaan er lichtjes branden in de Molen, en als je een smsje krijgt zie je vuurwerk.
Heb wel gemerkt dat dit veel van je batterij vreet, en heb nu een eigen achtergrondje erop gezet.

MP3's/geluid, goede kwaliteit niets op aan te merken

Javagames, leuke spelletjes, vreet wel veel van je batterij en is volledig scherm.

Er zijn nog wel meer dingen, maar die spreken voor zich...

Batterij
De batterij gaat lang mee, vind ik. Als je de telefoon normaal gebruikt, bellen en smsen, dan gaat de batterij ongeveer 5 dagen mee.
Doe je meer dan alleen smsen en bellen (de javagames spelen vreet ook veel van je batterij) dan gaat ie ongeveer 3 dagen mee
Dit is getest door de telefoon 24 uur per dag aan te laten :)

Nog wat
Na een maand deze telefoon te hebben gehad, moest ik m terug sturen.

Dit was het probleem:
soms geen smsjes ontvangen of versturen (verschilt dus elke keer)
soms niet kunnen bellen of gebelt worden (verschilt dus elke keer)
de batterij werkt ongeveer 10 uur
telefoon word warm

Mijn zusje kreeg ook hetzelfde probleem, diezelfde avond dat mijn problemen begonnen. Wat blijkt? Er is 'opeens' een software update nodig... beetje vreemd he KPN/Hi!

Heb jij ook een Samsung U600 Zwart?

Eigen foto's zijn altijd welkom t.o.v. showfoto's. Verder een leuke review.
ja mijn telefoon is nog bij de reparateur, maar wil wel zelf foto's maken ervan als ik m weer binnen heb...
Anoniem: 228245 30 augustus 2007 01:23
Ikzelf heb deze tellefoon ook en ik heb (nog) geen problemen met de baterij maar komt dat bij veel tellefoons voor?
voor zover ik weet niet, maar ik vond dat probleem wat ik heb/had wel erg vreemd

van de een op de andere dag is de batterij zo leeg
en als je goed leest, ligt het niet aan de batterij, maar aan de software versie

ik vind dat allemaal maar vreemd...

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 27 juli 2024 06:02]

Anoniem: 154742 30 augustus 2007 08:10
die thema;s waar je het over heb, zoals dat molentje verandert in elk land.

In duitsland heb je de muur / belgie heb je 1 of andere paleis / parijs heb je eifeltoren ect.
dat is dus een zeer leuk thema ;)
ja had ik ook gelezen, vind ik wel grappig gedaan :)
Weet iemand hoe - naast het design - deze telefoon verschilt van de D600?
De specs kan ik uiteraard wel opzoeken maar ik ben meer geinteresseerd in gebruikerservaringen, dus in hoeverre je in de praktijk verschil merkt.

bv. mooier scherm, betere accu, zelfde menu structuur, bouwkwaliteit etc
Anoniem: 207617 30 augustus 2007 11:44
Ik heb hetzelfde probleem met mijn samsung, van het soms niet gebeld kunnen worden en gsmst kunnen worden.:S
Ik heb btw ook een kpn abbonement...

Het betreft de Samsung E770
Wat jij gedaan hebt is hem dus terug sturen?? dan wordt het opgelost ?
ja ik heb m terug gestuurd, naja... naar de primafoon winkel gebracht, die hebben m opgestuurd (heb een Hi 30 abbo)
reparatie en verzending is kosteloos (heb m pas een maand, dus fabrieksgarantie)

Mijn zusje had hetzelfde probleem, ook met een samsung telefoon, die heeft m net terug gehad.

De mijne word nu terug gestuurd naar de primafoon winkel en kan ik binnekort ophalen...

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 27 juli 2024 06:02]

Ik heb mijn U600 van nieuwe firmware voorzien en ik moet zeggen dat menu nu stuk sneller loopt en verder batterijduur is ook ontzettend goed. Toetsen zijn veel beter dan die van K800. En verder moet ik ook melden dat geluid uit speaker veel beter klinken vergelijken met andere telefoons die ik gehad heb.
vraagje, hoe is de agenda functie op deze telefoon? Valt die makkelijk in te zien, iets toe te voegen en doorheen te bladeren?
Hoe zit het met de synchronisatie middels bijvoorbeeld outlook?
Agende functie is goed hoor ;)
ik heb m ook;)

alleen mijne wordt ook vet warm als ik MP3 of radio aan heb, en dan is het menu ook sloom en soms haakt hij wat:(
met foto's is die ook best sloom, mss door een nieuwe firmware?

@DJKim: welke firmware heb jij nu?(*#1234#) ik heb: U600XXGD2

Ik ga mss morgen ff de helpdesk van Samsung belle
Anoniem: 237021 6 november 2007 23:56
Hoe kan je u600 zijn software updaten
kick o-)

weet ik ook niet, vraag ik me ook af.
heb geen zin om m op te sturen :P