Samsung Galaxy Nexus i9250 Titanium Review
22 mei 2012, laatste update op 23 mei 2012, 1.566 views
Rapporteer
Hallo,
Jullie weten natuurlijk allemaal wat de Galaxy Nexus voor apparaat is. Zo niet, dan verwijs ik je graag naar de reviews van de mede tweakers en de review van de redactie zelf natuurlijk. Ik wou het hier namelijk niet echt een review maken voor de Nexus, maar een paar punten bespreken die mij ergeren en opvallen.
Inconsistentie
Wat bij de review van Nexus al wordt aangegeven is dat de optie toetsen bij de verschillende applicaties op andere plekken staan. Browser en telefoon app bovenin en bij de mailclient, contacten, smsjes etc onderin.
Opzich is dit niet echt een groot punt, maar als Google hoor je toch kwaliteit te willen leveren. Bij producten van Apple zou dit nooit voorkomen naar mijn idee.
Iets wat me meer stoort...
Pluspunten
- Specs & Features
- Android 4.0
- Design
- Muziek kwaliteit
Minpunten
- Inconsistentie
- Onbetrouwbaarheid stock ROM
- Bootloops
- Phantom Charging
3 van 5 sterren (Voldoende)
Hallo,
Inconsistentie
Iets wat me meer stoort is pop-up schermpje bij het toetsenbord. Als je "punt" lang inhoud, opent zich een pop-up schermpje, bij iedereen al wel bekend denk ik. Daar kan je uitroepteken, vraagteken etc. kiezen. Maar op de een of andere vreemde reden heeft het schermpje een andere lay-out in de browser. Dus als je blind tekens gaat zitten typen, komen er opeens andere tekens op het scherm dan dat je bedoelde. Onderaan de review een paar screenshots. (Komt binnenkort)
Betrouwbaarheid
Een ander punt is de betrouwbaarheid van de stock ROM, of het ontbreken daarvan. Ik had toen ik de Android 4.0.2 stock ROM regelmatig (meerdere keren per week) random reboots. En ik weet van een hoop mensen dat ik niet de enige ben. Dit is ook weer iets wat eigenlijk een stuk beter getest had kunnen en moeten worden. Momenteel draai ik een AOKP custom ROM. Met deze heb ik (tot nu toe) nergens problemen mee gehad.
De stock ROM kan trouwens ook in een "boot loop" raken. De enige manier om je telefoon te herstellen, is door een nieuwe ROM te flashen of door hem op te sturen. (In beide gevallen ben je dus je data kwijt). Dit is bij mij 1 keer voor gekomen, en dat is irritant genoeg. Een klasgenoot van me heeft het nu al 2x gehad, 1x bij de stock 4.0.2 ROM en 1x bij de AOKP custom ROM (Android 4.0.3).
Ook heb ik sinds anderhalf week last van "Phantom Charging". De telefoon zegt dan dat hij is aangesloten en oplaadt, maar je hebt hem helemaal niet aangesloten. En de telefoon laadt ook niet op. Je gaat alleen maar sneller door de lading van je telefoon heen. Ook laadt hij soms helemaal niet op, dan denk je dat hij aan het opladen is, maar dan is dit niet het geval.
Ook met dit probleem ben ik niet de enige. Meerdere mensen op het forum hebben er ook last van.
De oorzaak van al dit is volgens mij stof/vuil in de USB poort. Met een tandenstoker heb ik geprobeerd de poort schoon te maken en dit werkte tijdelijk. Maar het is geen blijvende oplossing. Helaas
1 ster voor betrouwbaarheid
Muziekkwaliteit
Een ander punt wat ik wel even wil aanstippen is de kwaliteit van de muziek. Deze is namelijk opvallend goed. Over de speaker is deze wel oké, maar via de 3,5mm jack is het echt om van te genieten. Zelf heb ik een Ipod Nano, maar nu ik de muziek kwaliteit van mijn Nexus gewend ben, ga ik mijn Ipod niet meer gebruiken. Op de Ipod klinkt het allemaal wat vlak in vergelijking met de Nexus.
Je kan ook veel dingen instellen, equalizers, 3D-effect, bass boost. Zelf gebruik ik alleen de equalizer, de rest is niet echt wat voor mij.
Kortom, muziekkwaliteit 5 sterren
Tja wat moet ik er nu van zeggen. Ik vind het wel een goed toestel als je geen last hebt van bootloops en Phantom Recarging. Voor de rest is het een fijn toestel, die ik onder andere omstandigheden iedereen zou aanraden. Goede specs, nice features. Maar nee, mijn volgende telefoon wordt geen Nexus waarschijnlijk.