Seagate Momentus 7200.2 ST9120823AS, 120GB Review
1 februari 2008, laatste update op 13 maart 2009, 1.344 views
Rapporteer
Algemeen:
Deze hd gekocht omdat ik zelf een 2,5'' hardeschijf wil bouwen. Wilde een snelle hardeschijf dus kwam sowieso al uit bij 7200rpm. Deze 120gig versie was maar 8cent duurder dan de 100gig en de eerst volgende grotere hd was al ruim 30 euro duurder dus werd het de 120gig versie.
Prestaties:
Average: 45,6 MB/sec
Access Time: 13,9 ms
Burst Rate: 105,0 MB/sec
CPU Usage: 2,3%
Samsung SP2504C (Systeem Disk)
Min.: 35,3 MB/sec
Max.: 67,8 MB/sec
Average: 55,8 MB/sec
Access Time: 14,3 ms
Burst Rate: 123,9 MB/sec
CPU Usage: 2,5%
Over de prestaties ben ik goed tevreden. Hij komt redelijk...
Pluspunten
- Snel
- Stil
- enige 120gig 7200rpm schijf en desondanks toch een hele mooie prijs vergeleken bij de 100gig hd's (toen ik hem kocht)
- Koel
- Sata interface
Minpunten
- mss dat een 16mb versie wel iets sneller zou zijn ook al is die er niet.
Algemeen:
Average: 45,6 MB/sec
Access Time: 13,9 ms
Burst Rate: 105,0 MB/sec
CPU Usage: 2,3%
Samsung SP2504C (Systeem Disk)
Min.: 35,3 MB/sec
Max.: 67,8 MB/sec
Average: 55,8 MB/sec
Access Time: 14,3 ms
Burst Rate: 123,9 MB/sec
CPU Usage: 2,5%
Over de prestaties ben ik goed tevreden. Hij komt redelijk in de buurt van mijn 3,5'' hd. Kon niet zoveel benches vinden van 2,5'' hd's maar bij tomshardware 2,5'' hd charts kwam de 160gb versie van deze serie als snelste uit de bus dus dit is zo ongeveer het snelste wat er te krijgen is volgens mij.
Featuresset:
Hij zat gewoon in een antistatisch zakje. Verder zat er nix bij. Aangezien hij voor OEM's bedoeld is is dat normaal.
Verder gewoon een moderne 2,5'' hardeschijf met alle benodigde aansluitingen.
Stabiliteit en betrouwbaarheid:
Goed gewoon zoals het hoort: geen errors na de errorscan van hdtune (heb de uitgebreide scan laten draaien).
Compatibeliteit:
Hij werd meteen herkend bij schijfbeheer. Geformatteerd en hij was klaar voor gebruik. Op de Uli M1575 soutbridge werkt ie dus zonder problemen.
Geluidsproductie:
Laag je hoort hem bijna niet op 15cm afstand. Vergeleken mijn redelijk stille samsung hd is ie gewoon fluisterstil. (dit is met de momentus gewoon op een cd hoesje).
Warmte:
24 graden celcius met hdtune onder het benchen. Dat is 1 graad koeler dan mijn samsung hd. Volgens mij is dat een hele nette temp dus ik ben er zeer tevreden over.
Prijs:
Goedkoop vergeleken bij de andere 7200rpm 2,5'' hd's. Duur vergeleken bij een 3,5 inch hd want voor deze prijs haal je zo'n 400-500 gig hd die ook nog eens sneller is.
Maart 2009: Nog steeds in gebruik, draait zeker elke dag wel minimaal 4 uurtjes. Nog nooit iets geks ondekt, dus de betrouwbaarheid van mijn exemplaar is zeker wel in orde.