IconBit XDS1003D Review

Anoniem: 236311
30 december 2011, laatste update op 30 december 2011, 17.822 views

IconBit XDS1003D

Bij de aanschaf van mijn HD 3D beamer moest ik op zoek naar een mediaspeler die in staat is om 3D content weer te kunnen geven. Voorlopig is dit de enige speler in zijn prijsklasse die dit waar lijkt te kunnen maken. Andere spelers kunnen weliswaar SBS content redelijk weergeven, maar meestal is het dan wel een gedoe om de ondertiteling netjes in beeld te krijgen. Het voordeel van deze speler is dat ie niet alleen SBS weer geeft met de ondertiteling goed leesbaar, maar ook in staat is om de Full HD 3D 50 GB BlueRay ISO bestanden weer te geven.

Pluspunten

• Makkelijk met SATA disk uit te breiden.
  • Zeer veelzijdig.
  • Speelt alle formaten af, inclusief HD 3D BlueRay ISO bestanden.

Minpunten

• Formatteren gaat zonder gebruiksaanwijzing te lezen wel erg lastig.

Het weergeven van 3D content vraagt wel erg veel van je netwerk verbinding: de 50 GB BlueRay ISO bestanden gingen niet snel genoeg over mijn netwerk (middels 500 Mbit setje verlengt via het stopcontact). De oplossing is echter aanwezig: de speler is vrij gemakkelijk uit elkaar te schroeven en er kan zo een SATA schijfje bij geplaatst worden, de kabeltjes zitten al op het miniscule moederbordje. Wel is het even een gepuzzel om de schijf te formatteren. Vanaf dat moment is de hele speler via de bijgeleverde USB 3.0 kabel aan te sluiten op je computer waarna de speler zich als een externe harde schijf gedraagt. Ideaal om de grote 3D bestanden over te kunnen pompen.

Al met al ben ik heel tevreden met deze veelzijdige speler, het apparaatje kan veel meer dan wat ik er mee zal gaan doen (internet browsen, internet radio weergeven, YouTube filmpjes tonen, Android Appjes gebruiken, etc, etc).

Waar ik hem voor gekocht heb: HD en HD 3D content vlotjes weergeven op mijn Optoma HD300X speler, daar slaagt ie met vlag en winpel in. In zijn prijsklasse wat mij betreft een absolute aanrader.

Heb jij ook een IconBit XDS1003D?

Ik heb dit apparaat nu een drietal maanden.
Qua afspelen is er weinig op aan te merken, nog geen formaat gehad wat hij niet aankon.
Ook de snelheid is in orde, een blu-ray ISO bv. wordt in een paar seconden geladen.
Wel een paar minpunten, vnl. op firmware-gebied.

1. Bij Top-and Bottom wordt de ondertiteling niet weergegeven. Is op te lossen door de iconbit in 2D te laten en de tv in 3D te zetten.
2. Als ondertiteling op 'uit' staat en de film wordt gepauzeerd of teruggespoeld o.i.d., dan staat de ondertiteling weer aan.
3. Functies zoals kopiëren, verplaatsen en wissen zijn onbetrouwbaar. Soms werken ze wel, andere keren weer niet. Geen peil op te trekken.
4. Wanneer er een nieuwe titel (film) op een interne of externe HDD geplaatst wordt, wordt deze vaak niet herkend. Soms wordt er dan geen enkel bestand meer herkend. Enkel het wissen van de door het apparaat aangemaakte bestandjes (.Theater en .part) zorgt ervoor dan het apparaat weer alles goed herkent.
5. Blu-ray menu's worden vaak niet of niet volledig weergegeven. Heeft blijkbaar met licenties te maken.

Deze problemen zouden met firmware op te lossen moeten zijn, helaas is er nu al maanden geen nieuwe firmware uitgekomen. Ook alternatieve firmware heb ik niet kunnen vinden.

[Reactie gewijzigd door eReMB op 23 juli 2024 08:05]

Ik heb de IconBit ook besteld, en wat me opviel is dat de ventilator teveel geluid maakt en het display, wat an sich wel een meerwaarde heeft, vind ik, een te lage helderheid heeft dat zover ik weet niet aangepast kan worden. Voor de rest is het een leuk apparaatje dat goed reageerd.
even vlug ruw opgemeten geeft ongeveer:

21,5 cm breedt, 6-6,5cm hoog en 14,5 cm lang (15cm als je de aansluitingen van stekkers meetelt)
Kan je met deze mediaspeler ook film info ophalen, zoals posters en covers?
Hoe is de algemene ervaring qua snelheid? Loopt het e.e.a. vlot door de menu's heen?

Voor mij zou de internetervaring van belang zijn, hoe ervaar jij die?
Anoniem: 449804 7 maart 2012 19:57
Kun je met de iconbit ook ondertiteling toevoegen door deze te zoeken op de nas/hdd of direct downloaden vanaf bijvoorbeeld opensubtitles.org?
Ik heb 'm een paar dagen geleden gekocht. Best tevreden over het ding maar kan nergens vinden welke WIFI adapters het goed doen. Mijn sitecom adapter niet in ieder geval.

Heeft iemand hier ervaring mee?
Hoi PierreO en Bloomsie69, ik sta op het punt deze aan te schaffen maar anderzijds twijfel ik ook om de nieuwe Fantec 3d speler aan te schaffen.

De wifi adapter, check dit forum:

Daar staan enkele tips mbt dit euvel. Verder... Hoe presteert hij? Al een Full hd 3d bestand gespeeld? Gehaper? Hoe presteert hij met m2ts bestanden?

Daarnaast, hoe soepel loopt hij door de interface? Of zijn er momenten dat hij het zwaar heeft? Autoscan functie uit te zetten, zodat hij sneller opstart?

Verder nog kinderziektes aangetroffen?

Ik sta zelf echt op het punt en zodra iemand mij over de streep weet te trekken, dan zal ik mijn bevindingen ook gaan posten!

@bergj69, thanks voor je review! Nog altijd tevreden?
Wat zijn de afmetingen van de media player?
Ik denk dat ik deze wil bestellen, maar kan geen afmetingen vinden.

Maak mijn TV kast zelf en wil alles strak en op maat gemaakt hebben.

Graag reactie.
Alvast bedankt.
Weet iemand of het mogelijk is om uitzending gemist (via de browser of via een app) terug te zien?
Anoniem: 583682 @bert566 maart 2014 11:43
Dat is niet mogelijk.
Blijf ik toch bij popcornhour. Ik werk nog met een glasbak. Neem ik de trage interface voor lief

[Reactie gewijzigd door bert56 op 23 juli 2024 08:05]