HP Touchsmart 610-1160nl (LN536EA) Review

h3nr1
29 december 2011, laatste update op 29 december 2011, 1.496 views

HP Touchsmart 610-1160nl (LN536EA)

Hierbij mijn eerste review. Heb al vaak revieuws van anderen gelezen en vind dit zeer waardevol dus zal proberen om zodoende ook mijn steentje bij te dragen.

Pluspunten

• design
  • ergonomie
  • touchsmart software

Minpunten

• Fan geluid
  • Erg spiegelend scherm
  • traag (hard disk)
  • Geen plek voor CI kaart

3 van 5 sterren (Voldoende)
Oorspronkelijk was ik op zoek naar een nieuwe laptop met een groot scherm en dito resolutie. Totdat ik de touchsmart 610 tegenkwam bij de Mycom. Aangezien wij de laptop toch alleen gebruiken als desktop vervanger leek me dit een goede oplossing. Qua design vind ik zelf de touchsmart serie erg mooi en ziet er ook afgewerkt uit. Groot scherm naar mijn smaak iets te groot maar als je kleiner scherm wil val je terug op de oudere series van HP. Wel vond ik dat het scherm erg spiegelend is. Verder is deze pc voorzien van een goede feature set. De I5 cpu is helaas van de oudere generatie Ik denk dat daardoor de fan ook continue te horen is omdat deze cpu een tdp van 73 heeft de 1201 serie heeft een I5 2390T welke een tdp van 35 heeft. Ik vond dit zelf zeer storend werken. De fan gaf namelijk geen constant geluid maar er zat een variable in (toon ging omhoog en omlaag). De hard disk is ruim bemeten maar helaas 5400rpm. Dit maakt de pc erg traag. Ik heb de achterkant nog open gemaakt om te kijken of er een ssd in kan maar helaas geen extra slot. Dus of de hard disk wisselen of de dvd moet plaats maken.
Wat ik ook jammer vond is dat deze pc een dvb-t tuner heeft maar geen plek voor een CI kaart. Zodat je alleen de vrije kanalen kan bekijken. Ook geeft de kaart geen 5V dus een extra adapter voor de antenne is nodig.
De touchsmart word geleverd met draadloze muis en keyboard met chiclet keyboard van 7a8 mm dik. Muis is ook prima maar enkel voorzien van de standaard knopppen.
Het touchscreen werk goed. Het is geen capacitief scherm maar werkt met een soort sensoren in de zijkant van het scherm. Vooral de aanwezige touchsmart 4.0 software werd goed ontvangen door de kinderen. Simpele leuke spelletjes en voor de vrouw o.a. een kookboek en canvas waarop je notities en video boodschappen kan plakken. Helaas was het niet mogelijk om de software te updaten naar versie 5. Deze versie word wel weer standaard geleverd op de 1201 serie.
Ik heb nog snel Unreal tournament geinstalleerd en dat speelde prima de onboard amd 5570 is daar prima voor.
Vanwege het geluid en het toch wel zeer spiegelende scherm heb ik besloten om de pc toch maar terug te brengen naar de winkel.

Heb jij ook een HP Touchsmart 610-1160nl (LN536EA)?

Anoniem: 312728 29 december 2011 19:58
Opzich goede review alleen:

Verdeel het in allineas en kopjes, en ook wat vergelijkings materiaal alsmede grafiekjes en pictures van benchmarks. Als je het vorig genoemde meepakt krijg je VEEL meer waardering voor je review!