Canon Pixma MP160 Review

29 augustus 2007, laatste update op 14 januari 2009, 2.105 views Rapporteer

Ik heb deze all-in-one printer op 22/8 gekocht bij 4launch voor ongeveer 56 euro.
Er zit geen USB printerkabel bij, dus deze moet je er nog bij kopen, voor ongeveer 4 euro.
Installeren gaat goed met Vista Ultimate.
De printer kan uitgelijnd worden door een sheet uit teprinten, de juiste modi aan te kruisen en vervolgens het blad weer in te scannen.
Kopieren kan in zowel z/w als in kleur op A4 A4photo of 10x15 photo.
De papiertoevoer is aan de achterkant zoals bij elke canon die ik tot nu toe gezien heb.
Wat betreft de printkwaliteit:

Pluspunten

• Kleur, design, compact, makkelijke bediening.

Minpunten

• Kwaliteit van de zwarte vlakken op HP photo papier.
  • Is niet heel erg robuust, maar hey hij kost ook nog geen 60 euro.

Installeren gaat goed met Vista Ultimate.

Kopieren kan in zowel z/w als in kleur op A4 A4photo of 10x15 photo.

Wat betreft de printkwaliteit:
We hebben geprobeerd een 10x15 photo te printen op HP "Everyday" Standaard Photo paper, semi-glossy van 170g/m2. De Canon MP160 kan hier niet mee overweg, alle zwarte oppervlakken zijn niet echt zwart en zien er vlekkerig uit, op normaal papier is dezelfde photo wel zwart (maar natuurlijk wel iets doffer). We hebben ondertussen ook normaal printerpapier geprobeerd en daar is het zwart wel echt zwart, maar dan wel dof(uiteraard).
Goedkoop (€0.59 voor 30 vel) 10x15 glossy 180 grams Photo papier van bij de Action geeft veel betere resultaten als het HP papier, het zwart is hier tenminste zwart, echter nog wel wat aan de doffe kant. Tevens lijkt het erop dat de printer ook dit papier niet echt leuk vind, want er staan rijen puntjes ..... op de voorkant van de foto die er ook op komen als je print met de printkop op de "envelope" stand.

Zodra ik ander papier geprobeerd heb zal ik het hier vermelden.

Snelheid: Als verwacht, vrij normaal.
Scannen: Normaal, geen geweldenaar, maar daarom is het wel een all-in-one

Inktverbruik: Zie canon website voor een vergelijking tussen canon-printers. De prijzen voor de inktcardridges vallen mee, zie pricewatch

Heb jij ook een Canon Pixma MP160?

Probeer eens Canon eigen fotopapier? Misschien dat je daar betere resultaten mee haalt....
Ik heb een korte tijd de Canon Pixma MP180, Dit is vrijwel hetzelfde apparaat alleen met wat meer toeters en bellen. icm Vista Premium . Maar met gebruik van Canon fotopapier drukt hij prima fotos af ,en herken ik jou probleem hier mee niet. Inderdaad probeer een Canon fotopapier.
Heb ik ook eens gehad, me velletje lag toen verkeerd om in de printer (hij printte dus op de achterkant af.. Toen had ik ook allemaal vlekken