De eerste indruk is solid, een zeer nette heatspreader en een duidelijk en korte documentatie. Duidelijke, maar zeer goede garantievoorwaarden en een actief forum waar je altijd met een probleem terecht kan. Ik heb de enthusiast versie gekozen, ofwel de Cas 4 variant.
Featureset
Features van het geheugen? Hmmm, de heatspreader is gaaf? Waar je verder even op moet letten is dat je het bios even naloopt op de goede timings en voltages. Standaard kan het zijn dat het bord twee dingen doet -->
Of hij zet hem op 5-5-5-15 1,9V = geen probleem
Of hij zet hem op 4-4-4-12 1,9V = probleem
Je moet het geheugen instellen op 4-4-4-12 2,1V en dat moet bijna altijd automatisch tenzij je een EPP bord hebt. Dat is een (marketing) feature waarbij een moederbord direct de snelle waarden oppikt, al zijn deze buiten de JEDEC spec (deze zijn dat overigens niet

Stabiliteit
Op stock snelheid en voltages super. De module stond ik de QVL lijst van mijn asus bord (P5K) en had daarbij alle drie de Asus kwaliteitstest doorstaan. Dit merkte ik ook wel, standaard pakte het bord het geheugen op 800MHz met 5-5-5-15 1,9V (geen EPP / nVidia bord) en toen liep het al soepel. Daarna even op 4-4-4-12 2,1V gezet en nooit problemen ondervonden. Niet in games, benchmarks op stress/blend tests

. In dat opzicht een aanrader.
Overklokbaarheid
Echter. Ja er is een dikke echter die ook het prijs kopje stevig zal beïnvloeden. Ik zit hiermee: ik heb dit geheugen gekozen omdat het uit de 5 reviews die ik gelezen heb (en niet via Corsair, gewoon via Google) super uit de tests kwam. Je koopt PC6400 Cas 4 toch als tweaker om een beetje mee te spelen en in de tests trok dit geheugen door tot 950MHz op 4-4-4-12 met ongeveer 2,3V.
Forget it. Ik kwam er helaas te laat achter, maar Corsair reviseert zijn geheugen vaak en kon niet meer aan die Micron chips komen; dus hebben ze die veelal voor hun Dominators en PC8500+ gebruikt. Ik kreeg dus Promos chips

. Ze overklokken niet goed helaas, 840MHz op 4-4-4-12 en 865MHz op 5-5-5-12. Nog een nadeel; ik krijg ze gewoon niet hoger omdat de Promos chips erg slecht reageren op extra voltage. Boven de 2.25V (voor 865MHz) gaan ze zelfs minder hard (in tegenstelling tot de Micron D9 chips).
Aangezien Corsair van deze modules geen revisie 1 sticks meer maakt is er een zeer geringe kans dat je nog Micron aantreft. Voor overclockers is dit dus geen schot in de roos.
Prijs
Hier wringt de schoen gewoon, misschien ben ik wat bitter ook door mij eigen fout. Ik had beter voor onderzoek moeten doen, dan had ik het geweten. Maar ik baal ervan dat ik goed betaald heb voor enthusiast geheugen wat gewoon niet wil klokken. Had ik ook voor 40 euro minder een Kingston Value set kunnen kopen. Toch krijgt de set een voldoende omdat ze op stock snelheden gewoon prima draaien. Jammer ook dat vandaag de dag geheugen zoveel goedkoper is; maar dat is niet de bepalende factor hier.