Antec Sonata Sonata III 500 Review

17 augustus 2007, laatste update op 17 augustus 2007, 2.969 views Rapporteer

De kast is prettig in het gebruik. Moederbord, DVD-drive, harddisks zijn gemakklijk te plaatsen.
Bekabeling is genoeg aanwezig en alle kabels zijn lang genoeg.
Allerlei schroeven worden meegeleverd, maar helaas maar 4 schroeven om 1 harddisk goed mee te kunnen plaatsen. Die schroeven moeten wat langer zijn om door de rubbertjes te komen waar de harddisk op rust. Harddisks hoor je gewoon niet met deze montage (Samsung Spinpoint T166, 500 GB).
De meegeleverde fan is op 3 standen in te stellen. Ik had hem eerst op de middelste stand staan maar vond het geluid toch iets te aanwezig. Na montage van een extra 12mm casefan (van Coolermaster) aan de voorkant heb ik nu de fan op de laagste stand staan en dat is lekker stil en de kast blijft koel genoeg. Wel jammer dat de fan niet temperatuurgestuurd kan worden via het moederbord.
De (optionele) 12mm case fan was wel erg lastig te installeren. Is alleen te doen met een zeer korte schroevendraaier.
Geluid van de fan van de voeding is goed, niet harder dan de grote case fan in ieder geval want ik hoor hem niet.
Wat ik erg jammer vind is het deurtje waarachter de DVD-drives en ook de aan/uit en reset knop zich bevinden. Die blijf je dus open en dicht doen.
Deurtje kan er wel af...

Pluspunten

• Goede geluidsisolatie
  • Genoeg en lange bekabeling
  • Goed geluidsarm ophangsysteem harddisks
  • Voor het formaat kast is alles goed bereikbaar
  • Harddisks en DVD-drives makkelijk te plaatsen

Minpunten

• Deurtje voor aan/uit knop en DVD drives niet handig
  • Meegeleverde fan alleen op 3 standen in te stellen, niet moederbord gestuurd
  • Maar 4 goede schroeven meegeleverd om een harddisk te monteren
  • (Optionele) 12mm case fan moeilijk te monteren

Bekabeling is genoeg aanwezig en alle kabels zijn lang genoeg.

Deurtje kan er wel af denk ik, maar dat is geen mooi gezicht...

Heb jij ook een Antec Sonata Sonata III 500?

Ik heb deze kast ook, maar ik had toch precies meer schroeven meegeleverd gekregen. Ik heb er 2 HD's inzitten en had nog genoeg schroeven over voor de andere twee slots.
Die extra fan is voor mij ook een probleem. Ik krijg die er zo niet in met de bijgeleverde schroeven door de bereikbaarheid. Ik denk dat ik schroefjes met moertjes ga gebruiken om em vast te zetten.
Vraagje: Wat is de ruimte tussen de achterkant en de HD? Dit ivm grote videokaarten zoals de 8800 serie van Nvidia.

Over die schroefjes: mail gewoon naar Antec. Ik heb zelf 2 maal een aanvraag gedaan voor wat bevesting spul, en kreeg het kostenloos toegestuurd.

Verder mooi kast!
Met die 8800 ga je het denk ik niet redden.
Ik heb een 1950 pro (ati) an deze past net (is wel een grote kaart).

Verder een hele mooie en fijne kast.
Zoals met bijna alle kasten.
De GTS past wel maar de GTX niet.
Ik heb ook die kast en ben er tevreden over. Alleen heb ik er na een week de tricool fan er uit gegooid. Voor het geld vond ik het een goede kast met een goede voeding in. Ik ben er tevreden over :)
Goede review,

Ik heb dezelfde problemen met het kastje, ik heb er zelfs al over gedacht om er een ps2 muis aan te hangen om de wake-up van PS2 te kunnen gebruiken.

Wat betreft de 8800, de GTS past prima, zelfs ruimte over, misschien past de GTX zelfs wel, weet iemand hoeveel die langer is, check ik ff ;)

grtz,
Ik ben van plan deze kast ook te kopen maar ik ben benieuwt of de ingebouwde voeding een Q6000 en 8800GTS kan laten draaien?
Ik heb deze kast nu ook een aantal dagen in mijn bezit, heb er een scythe inifity bij gekocht.
alles blijft lekker koel nu. maar heb het probleem dat de gaatjes voor de extra fan te installeren te klein zijn. en had niet direct een boor bij de hand. ik wou de fan naar daar hangen voor men chipset beter te koelen, heb daar een zalman ZM-NBF47 geplaats maar wordt nog wat te warm naar men goesting. en ik mis een rubbertje voor de hd's te bevestigen dus even een mailtje sturen naar antec zoals Jerk184 zegt.

ik ben super tevreden van deze kast, zou alleen nog is de eSATA poort willen testen zien of men chipset het aankan nvidia4 4x
Ik heb pas ook een PC gebouwd met deze case, maar wat ik echt een misser vind is het feit dat het andere paneel er niet af kan, je kunt daardoor je kabels niet wegwerken zoals je het zou willen.... erg jammer.
Ook hier weer de slechte plastic kwaliteit schaniertjes/slot ? Of voor keer niet het useall Antec kwaaltje..?
Nee, deze keer is het deurtje van dik plastik met 2 metalen schanieren :-)
Geen antec kwaaltje dus.
Heren,

Iemand nog creatieve ideeën om de pc aan te zetten zonder het deurtje open te doen?

Het enige wat ik heb kunnen bedanken is een ps2 muis aansluiten en daarmee op te starten, maar misschien is er iets beters...

Gr,
Peter
Op mijn gigabyte p35c zit in de bios een optie om via keyboard of muis te starten. Ik heb deze kast ook en ben er zeer tevreden over, net als de sonata 1 die ik al had.
in een sonata 1 (die ik heb) past wel een 8800gtx , dus ik denk bij deze ook wel hoor...