hi jojo52, bedankt voor het compliment.
Van de LG product pagina:
Dolby TrueHD
DTS
Dolby Prologic II
In de praktijk:
Ik ben zelf geen expert op video & audio codecs en containers vs. codecs, dus misschien is het heel erg obvious als je er verstand van hebt: In de praktijk speelt ook .avi af en alles met AC3 audiobestanden, iets wat je mijns inziens het meeste vindt online.
In mijn ervaring kun je ongeveer alles wat je van het web plukt afspelen, behalve MOV (Apple) of .WMV bestanden.
In tegenstelling tot je Philips TV (ik heb sinds kort een PFL6007) speelt dit apparaatje dus wel DTS audioformaten af.
Streaming gedeelte:
Ja het werkt, erg makkelijk om op te zetten. Maar als je bijv. een MKV bestand van 8 GB afspeelt merk je al dat de laadtijd best lang wordt (2 minuten?) en doorspoelen een crime wordt. Laat staan als een 3D bestand van 14GB gaat afspelen.
Dit alles afhankelijk van de netwerksnelheid natuurlijk.
In de praktijk
Ik zet al mijn media-bestanden op een externe HD (of USB-stick) en speel daar mijn bestanden vanaf. Als ik lees dat sommige concurrenten deze optie niet hebben (afspelen vanaf een HD) is dit niet een plus, maar een giga-plus.
Voor de leek (zoals ik) kun je dus veel content afspelen. Misschien is het over 3 jaar wel compleet outdated ten opzichte van een gespecialiseerde mediaspeler, maar vergeleken met de concurrentie die niet meer bieden dan alleen een BluRay speler (want geen aanslutimogelijkheid op een HD en minder codecs) is dit een hele goede mediaspeler.
[Reactie gewijzigd door Stpan op 26 juli 2024 07:45]