Hmmm. Vaag om een of andere reden dacht ik dat deze recentie en discussie veel recenter waren dan een half jaar geleden, duidelijk een goed moment voor meer koffie.
Ik kan je twijfel wel voorstellen maar ik krijg haast het gevoel dat het een kwestie is van de goede appels tussen de rotte uitpikken.
Ik heb deze set persoonlijk opgegeven na de tweede subwoofer de geest gaf in 3 jaar tijd. Allen bij normaal gebruik, datruim onder de VAF (vriending accepatie factor) liggen. Zeg onder de drie streepjes op de console bij 75% volume op het mixer paneel.
De eerste hield er bij mij al mee op na 6 maanden, wel een nieuwe gekregen van Creative in een redelijk vlekkeloos maar toch erg traag RMA traject.
De tweede subwoofer versterker gaf na anderhalf jaar de geest, ik had niet echt de tijd en zin om weer een RMA traject in te gaan en mijn vrije dagen zijn inmiddels heilig en ik weiger dus op DHL te gaan zitten wachten.
Ik heb de subwoofer opengeschroefd een aantal gammele componenten opnieuw vast gesoldeerd en een condensator vervangen.
Toen deed het systeem het weer, echter na een maand hield dat ook weer op omdat er inmiddels een ander component de geest had gegeven en ik voelde er weinig voor om steeds opnieuw naar brakke componenten te zoeken tussen de hars/lijm bende die creative / Camebridge soundworks aan de binnenkant van de subwoofer heeft gesmeerd. Dus ik heb het ding gecanabaliseerd en aan de kant geschoven en vervangen door wat meer hoogwaardige aparatuur.
Het kan dus zo zijn dat verkeerd gebruik een aantale brakke subwoofers opleverd echter de combinatie van een flinke versterker in een kleine, sterk verhitte, trillende doos en niet de meest hoogwaardige componenten kanook bij normaal gebruik een flink risico opleveren.
[Reactie gewijzigd door Zarkov op 23 juli 2024 06:04]