Samsung LE-32S71B Review
TV in bezit sinds januari 2007. Aansluiten en instellen gaat vrij makkelijk, gewoon even in de (Nederlandse !)handleiding kijken, dan ben je snel klaar. Omdat ik in mijn kamer 5 speakers op een dolby digital versterker heb laat ik, met name bij films en dvd's meestal het geluid via de versterker van de audioset lopen. Maar bij niet-surround tv-uitzendingen is dit bij deze tv niet noodzakelijk. Ik vind het geluid van de ingebouwde speakertjes verrassend goed voor een platte tv. Samsung noemt dit "SRS TruSurround XT" , whatever the hell that means. Het geeft in elk geval wel een mooi, vol geluid, ook als je 'm wat harder zet. Niks te klagen. Wat een beetje onhandig is is het wisselen van beeldformaat tussen 4:3 ,AutoBreed, 16:9 en Zoom. Bij...
Pluspunten
- Goed strak beeld, en ik heb gewoon analoge tv (kwaliteit afhankelijk van je coaxkabel en van de kwaliteit die je kabelboer doorgeeft). Ik gebruik overigens een Hirschman coaxkabel van € 15,95, niks geen MonsterCable of Oelbach van 100 euro! , en krijg een top-beeld op dit toestel.
- Superscherp beeld bij PC-gebruik, ik zit er op een metertje of 3 af, met een bluetooth toetsenbord/muis-setje, en internet mooi in schermvullend breedbeeld vanuit me luie stoel. (Stukken goedkoper ook dan een 32 inch pc monitor ;-) )
- Een kijkafstand van 3 meter bij deze schermgrootte van 32 inch, met een pc resolutie van 1360X768 is heel goed te doen.
- Aansluitingen:
- Fijn dat de tv deze pc-resolutie weergeeft, ik lees vaak op internet bij de specs van veel LCD tv's (zelfs FULL HD 1920X1080 tv's ) dat deze resolutie niet genoemd wordt (laat staan hoger).
- Verder een Component aansluiting (voor HDD DVD recorder of Samsung 360 HD-decoder handig),
- En, heel prettig: een Audio Uit aansluiting (meneer Philips let u op?!!, een tip misschien...) om op je surround HiFi installatie aan te sluiten, heel prettig bij DVD's met DolbyDigital.
Minpunten
- Weinig negatiefs nog gevonden, na het eerste half jaar gebruik.
- De remote is heel fijn en ligt lekker in de hand, let echter wel ff op bij de teletekstfuncties, Samsung heeft imo wat apartige keuzes gemaakt over hoe je bijv van TT naar TV schakelt (2 aparte knopjes ipv een aan-uit-knopje), en bij het wisselen tussen subpagina's (via de toets LastChosenChannel, en dan de up en down toetsen) , maar dat is misschien ook maar net wat je gewend was bij je vorige tv.
- Verder weinig aan te merken.
TV in bezit sinds januari 2007.
Samsung noemt dit "SRS TruSurround XT" , whatever the hell that means.
Wat een beetje onhandig is is het wisselen van beeldformaat tussen 4:3 ,AutoBreed, 16:9 en Zoom. Bij het kijken naar breedbeeld tv-uitzendingen moet je hem op Zoom zetten, want op AutoBreed of 16:9 (die 2 standen doen exact hetzelfde trouwens) geeft hij geen goed beeldformaat, je krijgt dan balken boven en onder. Bovendien moet je dan steeds 3x op dat knopje drukken voor je weer bij de stand 4:3 bent.
Paradoxaal genoeg krijg je bij films in 2.35 : 1 wél de correcte beeldverhouding als je hem dan op 16:9 zet. Dit klopt echter wel, omdat je dan de 16:9 weergave "forceert", je krijgt dan weliswaar balken boven en onder, maar de verhouding klopt dan wél.
COMPUTER:
Ik gebruik de tv ook als pc- monitor, er staat een pc naast het tv-/audiomeubel, (voor het kijken van gedownloade films e.d. rechtstreeks op de tv, geen geklooi met DVD's branden enzo, helemaal super!), en die geeft op deze tv een perfect beeld met de gewone ordinaire analoge VGA aansluiting.
De tv geeft het PC-beeld netjes in 1360X768 weer (1366 snapt me videokaart niet), perfect schermvullend beeld, en haarscherp.
Zorg wel voor een goede VGA-kabel svp, want met de eerste VGA-kabel die ik probeerde (van een oudere switchbox) gaf de tv totaal GEEN BEELD.
Pas bij gebruik van een dikkere, betere kabel kreeg ik beeld.
Het beeld wat je dan krijgt is geen vergelijking met het analoog aansluiten van een LCD pc-monitor, daarbij krijg je vaak een waziger en veel slechter beeld als je die analoog aansluit.
Zoniet bij deze Samsung LE32S71 tv, razorsharp!!