Nokia Lumia 800 Zwart Review

8 december 2011, laatste update op 8 december 2011, 2.921 views Rapporteer

Dag Medetweakers, Inleiding Hierbij schrijf ik mijn eerste review, en wel over de Nokia Lumia 800. Ik heb deze telefoon gekocht omdat mijn iPhone 4 van 13 maanden oud, mij ietwat saai werd, en ik het tijd vond om eens wat nieuws te proberen. Dat werd dus de Nokia Lumia 800 Waarom de Nokia Lumia 800? Toen mijn iPhone wat saai werd, en ik nog eens problemen ondervond met T-Mobile in combinatie met Death Grip, besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe telefoon. Ik ben iemand die tegen andere mensen in gaat door precies iets anders te nemen als de rest, zo heb ik bijvoorbeeld een lange tijd rondgelopen met Windows Mobile 2003-6.5.3. De Nokia Lumia 800 viel mij op door zijn strakke behuizing, OLED scherm en natuurlijk niet te...

Pluspunten

• Prachtig Zwart
  • Goede behuizing
  • Razend snel OS
  • Goede verbinding met 3g en 2g
  • Goede Hardware

Minpunten

• Windows Marketplace heeft weinig apps
  • Batterij duur mag iets langer
  • Knopjes aan de zijkant ietsjes los

Dag Medetweakers,

Inleiding

Waarom de Nokia Lumia 800?
Toen mijn iPhone wat saai werd, en ik nog eens problemen ondervond met T-Mobile in combinatie met Death Grip, besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe telefoon. Ik ben iemand die tegen andere mensen in gaat door precies iets anders te nemen als de rest, zo heb ik bijvoorbeeld een lange tijd rondgelopen met Windows Mobile 2003-6.5.3. De Nokia Lumia 800 viel mij op door zijn strakke behuizing, OLED scherm en natuurlijk niet te vergeten: Windows Phone 7.5. Daarom was ik al snel verkocht.

eerste indruk
Toen ik de Nokia uitpakte was ik aangenaam verrast! Het toestel voelde degelijk aan, en ik kreeg snel het idee dat ik met het vlaggenschip van Nokia te maken had. Een enkel min puntje waren de knoppen aan de rechterkant, deze leken iets los te zitten.

Toen ik alle accessoires had uitgepakt zag ik het volgende:
- Boekjes
- Een perfect passend hoesje in de kleur van de telefoon
- Oordopjes
- De telefoon
- USB kabel
- USB plug voor in de muur

Je kunt van het hoesje van de Nokia Lumia 800 met 100% zeggen dat het zit als gegoten, het hoesje past echt perfect. Er zijn zelfs mensen die op het eerste gezicht niet zien dat het een hoesje is. De knoppen zitten door dit hoesje ook beter op zijn plaats en met het hoesje erom is dus het minpuntje weggewerkt. (Apple iemand?)

Windows Phone 7.5
Toen ik de telefoon aan had gezet kreeg ik een simpel opstart menu waarin een aantal vragen werden gesteld over bijvoorbeeld locatie diensten en diagnose etc. Ook moest ik hier mijn LIVE id ingeven en toen die setup voltooid was zag ik tot mijn verbazing dat al mijn contact personen er al in stonden met hun Facebook etc. Ook was mijn Hotmail account al gesynchroniseerd en kon ik zo aan de slag.
Binnen enkele seconden had ik ook de E-mail via Exchange van mijn werk geconfigureerd. Dat werkt dus perfect! Ook het Active Matrix OLED display had werkelijk perfect zwarte kleuren welke perfect paste bij het Windows Phone 7.5 OS.

Toen ik eenmaal de Marketplace bezocht kwam ik ietwat minder Apps tegen als in de Appstore van Apple en waren er beduidend minder zinnige Apps. De belangrijkste welke ik gebruik stonden er gewoon in:
- Tweakers.net
- Whatsapp
- Nu.nl

Ook stond Nokia Drive voor geïnstalleerd. Dit moest ik natuurlijk meteen uitproberen. Toen ik naar instellingen, beheer kaarten, kaart toevoegen ging werd ik weer enorm verbaast: ik kon een continent kiezen waar ik kaarten voor wil downloaden, en kan uit dat continent alle landen, provincies Etc. downloaden. Ofwel: gratis wereld navigatie, Geweldig!

Toen de telefoon aangesloten was aan de pc kreeg ik de melding dat ik Zune software moest installeren. Toen dit eenmaal gereed was kreeg ik een prachtige metro interface. Met Zune kon ik kiezen voor de locatie van mijn bestanden en toen Zune wist waar ze stonden maakte hij netjes drie rijen: Artiest, Album, Nummer. Ik Klikte op een album en Zune vertelde me meteen ik nummer naar mijn telefoon kon slepen. Een leuk puntje is wel: je kan individuele albums, artiesten of nummers naar je telefoon slepen. Het is zo makkelijk als op een album klikken, vasthouden en naar je telefoon toe slepen. toen ik klaar was en alles naar mijn telefoon had gesleept zocht ik naar de synchronisatie knop. Deze kon ik echter niet vinden, waarom? omdat mijn muziek al gesynchroniseerd was naar mijn telefoon. Al zoekende naar je favoriete muziek synchroniseert hij al. Lekker makkelijk dus!

Dagelijkse leven
Oké, mooi al die features. Maar hoe gedraagt de telefoon zich in de dagelijkse gang van zaken, heb je alles wat je nodig hebt? houdt de telefoon het lang vol?

Mijn ervaring met de Nokia Lumia 800 is dat de telefoon nauwelijks meer toevoegingen nodig heeft. een prachtig scherm, prachtige software en alles bloedsnel.

De telefoon houdt het gemiddeld een hele dag uit, en daarbij hebben we het over Whatsappen, navigeren, 3g aan, Wi-Fi aan, muziek luisteren, Tweakers.net, Nu.nl en surfen.
aan het einde van de dag wel weer opladen natuurlijk. (er komt nog een update van Nokia om de batterij duur te verlengen)

Mail is zo ingesteld, en mail kun je op verschillende manieren binnen laten komen: push en om de x aantal minuten. mail App is overzichtelijk en werkt goed.

Heb je alles wat je nodig hebt?
In mijn geval wel: Ik heb mijn muziek, video, agenda, email van meerdere inboxen, telefoon, complete office pakket, en voor de ontspanning een Xbox live met spelletjes.

Prijs
De prijs van de Nokia Lumia 800 verschilt nogal. Ik heb de telefoon zelf gekocht voor 439,95 bij Belcompany en mijn iPhone verkocht voor 375,- bij een mede-tweaker. Verstandig is wel dat er even goed gezocht wordt want er is een grote diversiteit aan prijzen te vinden. De prijzen welke ik vond variëren tussen de €386,00 - €530,00.

Een tip wel voor de KPN klanten: de Lumia 800 is bij KPN los te koop voor 386,-. Abonnement is daar wel duur.

Camera Test
Met de Nokia Lumia heb ik nog geen uitgebreide Camera test gedaan. Deze ben ik van plan om te doen. Zet in je reacties gewenste omstandigheden/locaties neer en ik zal proberen er tijd voor te zoeken.

EDIT: Spelfouten gecorrigeerd.

Heb jij ook een Nokia Lumia 800 Zwart?

Aardige review. Haal s.v.p. die copy-paste met specs er uit, of maak een link. Dit is onnodige bladvulling.

En verder inderdaad foto's doen het altijd goed.
Mee eens, doet afbreuk aan de rest! De rest geeft namelijk een goed eindruk van wat een gebruiker ervan vind!
Thanks! Wordt zsm aangepast, iemand nog interesse in een camera test/foto's?
Leuke review, maar ik zie tegenstrijdigheden:

"Windows Marketplace heeft weinig apps" en "Mijn ervaring met de Nokia Lumia 800 is dat de telefoon nauwelijks meer toevoegingen nodig heeft", vraag ik mij af wat zoek je dan in een marketplace als je weinig toevoegingen nodig hebt, ook is het zo dat als er weinig apps in de marketplace staan, maar wel precies de apps die jij wil hebben, wat doet de hoeveelheid er dan toe? Gaat toch meer om kwaliteit, toch? Of prefereer jij kwantiteit boven kwaliteit?

Op het moment zitten er +/- 40.000 apps in de marketplace, zelf gebruik ik er redelijk wat van, maar je moet zeker niet vergelijken met de apple store zoals hij nu is, feitelijk bestaat de marketplace namelijk nog maar dik een jaar. Hoeveel apps waren er in de apple store na een jaar? Zo zou je er eigenlijk naar moeten kijken.
Wat ik hier mee bedoel dat het OS aardig volledig is, en dat het OS volwassen aan het worden is. Nokia's toevoegingen als wereld navigatie en muziek maken de telefoon compleet. Daarnaast kun je natuurlijk altijd je apps nog downloaden.
Ook ik stoor me aan de spelvauten, maar ga op basis van de review wel zo'n toestel aanschaffen :) Thx bro...
Fijn! mooi om tweakers zo van dienst te zijn. Heb je nog toevoegingen tips of nog vragen? stuur gerust een reactie!

Game_Overrr
Ik zie trouwens dat je vermeldt bij de negatieve punten dat de Marketplace nogal weinig apps heeft. Als WP gebruiker vind ik dat erg goed meevallen hoor. Zeker alle grote namen en games kun je bijna allemaal terugvinden. Het zijn vooral de nederlandse apps die nog een beetje op zich laten wachten maar dat komt ook wel. Installeer anders eens 'Appflow'. Handige app om de beste apps en toffe spellen mee terug te vinden.
Ik zal het even nakijken! bedankt voor de tip, en misschien dat ik dan de review aanpas.
Zo'n lijst met specs is echt een dooddoenert.
Eens met de andere reacties. Enkel nogal wat fouten tegen de spelling (ik geef ze maar, kan enkel toekomstige reviews ten goede komen):
- werd is NOOIT met dt, dus werdt
- Al zoekende synchroniseerdt hij al
- hoe gedraagdt de telefoon zich

Zijn zo deze die ik onthouden heb :-)