Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 (Qwerty US) Review

7 augustus 2007, laatste update op 7 augustus 2007, 424 views Rapporteer

Het toetsenbord ziet er erg stijlvol uit en er zitten veel functies op. De polssteun op het toetsenbord werkt erg prettig en de zoom-functie kan in sommige programma's ook handig zijn. Bij het instellen van de favorieten-knoppen stuit ik echter op een probleem: hoe stel ik in dat FireFox de URLs opent en niet Internet Explorer? Ondanks het proberen van parameters bij het .exe-bestand is dit nog niet gelukt... Bij sommige knoppen zijn de functionaliteiten helaas beperkt. Ik heb de optionele verhoging die je onder het toetsenbord gedaan, dit werkt op zich best lekker. Alleen bij het spelen van spellen die de pijltjestoetsen gebruiken is het lastiger om je hand comfortabel op de toetsen te leggen.

Pluspunten

• comfortabele polssteun
  • hoeveelheid functies (rekenmachine/media player/volume/zoeken/mail/internet/zoom)
  • design
  • prijs (ik kocht hem in een OEM-pakket met ook een practische muis erbij)

Minpunten

• functies te veel gericht op Microsoft-software
  • pijltjestoetsen liggen te dicht bij de rand
  • toetsenbord heeft drivers nodig voor USB-poort, dus bijvoorbeeld in veilige modus kun je niets tot weinig doen...

Heb jij ook een Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 (Qwerty US)?

Bij mij start de 'web/home' gewoon de default browser, in mijn geval Firefox. Verder heb ik geen drivers hoeven installeren, het toetsenbord werkt dus ook gewoon in het BIOS en veilige modus. Geen drivers installeren betekent wel dat de 'favorieten' knoppen niet meer werken, de voorgeprogrammeerde knoppen overigens wel.

(Ik gebruik het toetsenbord overigens met XP)
Het toetsenbord werkte inderdaad wel gelijk, maar in de veilige modus bijvoorbeeld werkt het niet. Dat is wat ik bedoelde: omdat het niet via PS/2-aansluiting gaat werkt het niet altijd...

En FireFox 2 is de standaard browser, maar toch opent hij de favorieten in Internet Explorer 7.

HTTP/HTTPS-protocol e.d. en .html,.htm e.d. zijn allemaal ingesteld op FireFox. Misschien komt het toch door Vista...

[Reactie gewijzigd door chezrene op 25 juli 2024 09:57]