Lenovo 3000 C200 Review

21 december 2009, laatste update op 21 december 2009, 5.880 views Rapporteer

Deze notebook is de grootste miskoop op computergebied die ik ooit gedaan heb. Zelfs mijn 286 uit mijn computermuseum is sneller.
De notebook wordt geleverd met vista en een hoop trail programma´s welke een veel en veel te zware belasting zijn voor de laptop. Lekker surfen op internet is er ook niet bij. Ruim de helft van de tijd zit je te wachten. Ook loopt het systeem geregeld vast. De hoeveelheid geheugen en de kracht van de cpu is niet voldoende voor de aanwezige programma´s. De trails verwijderen is me tot nu toe niet gelukt. Na verwijdering worden ze automatisch weer geinstaleerd. Kortom allemaal lastig.

Pluspunten

• Mooie vormgeving. Helder scherm. Veel aansluit mogelijkheden. Geheugen gemakkelijk te vervangen of uit te breiden. Card reader leest ook 2 gb mmc kaartjes en ook 4 gb SD kaartjes. CPU is gemakkelijk te vervangen. En de cpu is heel toegankelijk. Pakt ook sata 1 schijven

Minpunten

• Meer dan de helft van de tijd aan het wachten. Loopt vaak vast. ( na geheugen uitbreiding tot de max is dat verholpen ) irritante reclame. ( is inmiddels verwijderd door een schone instalatie met vista 64 )

2 van 5 sterren (Slecht)

Bespaar je zelf veel ellende en koop deze notebook niet. Op xp pro zal de notebook wel lekker lopen heb ik het vermoeden. Maar dan ben je weer een hoop geld verder. Dan kan je beter een ander notebook kopen met betere prestaties.

specificaties

windows vista 32 bit home basic nederlands
Celeron M 430 1.73 GHz socket M
15" TFT 4:3
audio : realtekHigh Definition audio
videokaart : Intel mobile 945GM Express
RAM: 502 MB ( geheugen voor de videokaart is daar vanaf )
gebruikte module :hynix 512 mb 2Rx16 PC2 5300s 555 12 type ddr2 ( tot 2 gb uitbreidbaar)
DVD-brander Matshita dvd ram UJ-850 ATA
80 gb hd ( effectief 69,7 GB ) Hitatci HTS541680J9SA00 ATA
Gewicht 2.8 kg
Fire wire voor video bewerking
5in1 card reader
aansluiting voor microfoon
svga out
vga out
modem

Werkduur accu na 1ste keer opladen 2uur en 35 minuten ( default mode )
werklast internet

Verder kan ik er aan toevoegen dat ik problemen had deze laptop aan te sluiten op de siemens experia box. De instalatie software wilde niet draaien op vista. Ook moest ik een ander kanaal invullen op de experiabox. ( onder de 12 ).

Betaalde prijs 444 euro

Inmiddels ben ik er achter gekomen waarom deze laptop geen meter vooruit wil. Vista is veel te zwaar. Zelfs met extra geheugen. We kunnen wel een downgrade krijgen naar xp maar dat kost me dan weer 60 EURO
De service van IBM lenovo vind ik dramatisch.

Na 4 maanden was de voeding overigens al defect.

Nov 2008 : 2 maanden geleden is de voeding weer defect gegaan. Ik heb een nepper op ebay duitsland gekocht voor 25 euro. Die doet het prima.

Ook is deze maand het geheugen uitgebreid naar 2 x 1 gig, wat tevens het maximum is. De machine draait aanzienlijk beter maar is nog altijd te licht voor vista.

dec 2008 : Ik heb de cpu ( een 430M 1.73 ghz socket m, vervangen voor een 520M 1.6 ghz socket m ) Hoewel de kloksnelheid lager ligt presteerd de 520 iets beter. Vista geeft de 430 een score van 3.6 en de 520 een score van 3.8. Echter is ook dat nog aan de lage kant. Bios update was noodzakelijk voor de upgrade.

dec 2008 : Heb vandaag een t5500 ontvangen. deze cpu werkt op een fsb van 667 op 1.6 ghz. De preformance heeft de gewenste boost gekregen en de laptop werkt nu naar behoren. vista geeft deze cpu een 4.7. De laatste wens betreffende deze laptop een een grotere hd. Ik moest echter vista opnieuw instaleren. Hij werd erg warm en filmjes speelde hij slecht af. Na de herinstalatie was dit verholpen. Hij blijft nu opvallend koel, hij wordt bij internet gebruik niet eens warm. Een hele verbetering die cpu upgrade.

December 2009 : Hij werkt nog altijd prima en inmiddels ook razend snel. Er zit nu een 64 bits vista instalatie op. Ik heb bij de instalatie gewoon de code gebruikt van onderop de laptop en dat ging prima.
Ik heb het bij de t5500 gehouden vanwege de warmte ontwikkeling. Ben bang dat een t7200 meer warmte ontwikkeld. Ook is de HD vervangen. Inmiddels zit er een 500gb exemplaar in.

Heb jij ook een Lenovo 3000 C200?

Voor Vista zijn de originele specs zeker te mager.

In deze tijd (en ook een jaar geleden al) vind ik het kopen van een single core pc/laptop niet aan te raden. Dat doen (en weinig betalen) en dan klagen over de prestaties is te vergelijken met een auto kopen met 1.3 diesel zonder turbo en dan verwachten dat je in 8 seconden aan de 100 km/u zit.

Overigens staan er bij Lenovo vrijwel geen "trail"(=TRIAL, "test-") programma's op, maar wel veel Lenovo/IBM zaken zoals netwerkbeheer en back-up. Met een kale Vista zou het nog wel redelijk draaien.

Dat ze een downgrade aanbieden voor 60 euro vind ik erg schappelijk, dat had je bij Acer of Dell niet gekregen.
Ik ben het niet met je opsomming eens. Lenovo hoort geen vista op een systeem te zetten wat er niet voor geschikt is. 512 mb is zelfs beneden de minium vereisten van microsoft zelf. Ik vind dus wel, ondanks de prijs, dat er een wanprestatie is vericht door lenovo. Daarbij zat de laptop wel vol met trial programma's. Dan blijft er weinig van je 80 gb over. Deze zijn via het het bekende controle panel te verwijderen. Ook stond vista niet in de beste prestatie modus maar in de beste weergave modus. Erg optimistisch gezien de specs. De vergelijking met die auto gaat dan ook niet op. Dat zou eerder moeten zijn van een bromfietsmotor in een personenwagen hangen. Als lenovo het systeem verkocht had met xp was er niets aan de hand geweest.

Inmiddels is het systeem voorzien van c2d en 2 gb geheugen. Probleem is opgelost wat dat betreft. Hij werkt nu goed.

60 euro voor een downgrade vragen is idioot. Er hoeft namelijk geen licentie aangeschaft te worden. Bovendien was het lenovo die een systeem verkocht wat niet voldeed aan de specs van vista.
Het is een beetje sumire review, helaas. Ik heb eens de specs van het beestje eens bekeken, en ik vind het niet heel raar dat deze laptop icm met Vista niet zo denderend presteert.

Probeer het eens met extra geheugen, 512 of 1024 erbij, dan zal het stukken vlotter gaan. 512 is leuk voor Windows XP, maar onder Vista wordt je er niet blij van...

Misschien is het verder een idee om de specs van de laptop erbij te zetten, en misschien wat foto's. Dat maakt het geheel al een stuk completer! :)
512mb geheugen kost 28 euro. Vista draait dan prima.
Vista draait bij mij op een X2 4000+ met 1024 ook maar net, dus om met bovenstaande specs prima te noemen vind ik er optimistisch.
toch mooi dat het bij mij dan perfect werkt op een Athlon XP 1900+ met 1024MB ram. Ik merk _geen_ vertraging t.o.v. XP, wat in dualboot op dezelde machine.

Elke dual-core machine moet Vista _zonder_ problemen aan kunnen, ook met 1024 ram. Ik zou dus niet weten waarom het op jouw PC "maar net" draait. Ik hoop niet dat je daarmee doelt op het geheugengebruik, want dan moet je je even opnieuw verdiepen in de materie
Wat ik me eigenlijk afvraag is wat zijn de specificaties van de laptop?
Dus wat voor:
- Processor
- Videokaart
- Harde schijf

En hoeveelheid:
- Video geheugen
- RAM geheugen
- Harde schijf geheugen

Je noemt bij de positieve eignschappen:
Veel aansluitmogelijkheden. De aansluitmogelijkheden heb je niet verwoord in de rest van je verhaal.

Je noemt bij de negatieve eigenschappen:
Meer dan de helft van de tijd aan het wachten. Loopt vaak vast. irritante reclame. Het is jammer dat je vastlopers krijgt maar Microsoft Windows Vista op bijvoorbeeld 256MB/ 512MB en dan een aantal Internet Explorer schermen en Microsoft Office open is niet echt een pretje voor zo'n machine. Dus nogmaals graag de specificaties. Hij loopt ook vast op de aanwezige programma's. Welke zijn dit? Zware programma's met een lichte computer is geen slimme combinatie..

[Reactie gewijzigd door Cave_Boy op 25 juli 2024 11:33]

Inmiddels heb ik wat lenovo software gedeinstaleerd en colar draw verwijderd. Dat heeft al een groot effect gehad. Meer geheugen is onderweg.

Het zal inderdaad aan vista liggen. Nu heb ik ook wel de handigheid zelf geheugen bij te prikken of vervangen en indien mogelijk de cpu te vervangen. Toch vind ik dat men niet op een dergelijke wijze een laptop hoort af te leveren

tevens zal ik morgen de accuduur testen

[Reactie gewijzigd door op 25 juli 2024 11:33]

Je snap zelf ook wel dat 502 MB RAM volstrekt onvoldoende is voor Vista, bovendien had je zelf ook wel kunnen weten dat kanaal 12 en 13 standaard dienen te zijn uitgeschakeld in drivers bestemd voor de US.

Alle waar is naar zijn geld; probeer een een geheugenupgrade naar 1 GB en een downgrade naar Windows XP.
Het viel me de laatste tijd al op dat er veel zwaar onderbemeten laptop's met vista geleverd worden. Als je een budget laptop neemt, kies dan gewoon voor xp of linux.
ffwd , als lenovo een notebook levert moet je ervan uitkunnen gaan dat het funktioneerd.
Wat heb ik verder met de u.s. te maken? Mijn ibm r50 noteboek pakt kanaal 13 zonder enige problemen. Voor die notebook heb ik 499 betaald inclusief xp pro en funtioneerd prima. Nota bene al meer dan 2 jaar oud.

Emiel, xp notebooks zie je al niet meer in de winkel. En linux al helemaal niet. Hooguit via internet te bestellen.

vandaag een kleine upgrade uitgevoerd. Ik heb 256 mb bij geplaatst. ( 5 euro ) Internetten verloopt nu soepel. Opstarten en afsluiten echter nog steeds zeer traag.

[Reactie gewijzigd door op 25 juli 2024 11:33]

Doe eens een schone install van Vista/vLite, en gooi services uit vooral zooi als system restore en indexing slurpen resources op.
Een schone installatie (dus niet van restore-cd) scheelt vaak sowieso al een hoop ellende. Vaak wordt er echt véééél bagger meegeleverd...
Er zit geen cd's bij. Ik heb alleen die herstel cd's ( 7 in totaal ) die er bij horen. Heb ik zelf moeten aanmaken. Ik wil ook het liefst alleen windows en niet dat hele gedoe er op.

Ik ben het helemaal met terrion eens dat veel bagger wordt meegeleverd. Veel trails die je maar even kunt gebruiken en dan iedere keer een pop up vertonen of je het produkt wilt hebben.

Graag tips hoe ik mijn vista lite kan maken voor interner gebruik en luisteren naar muziek.
Ik had overigens de notebook gekocht voor mijn vriendin als cadeau. Die heeft hem terug gegeven omdat ze er niets mee kon. Heb ik veel geld uitgegeven om een goede indruk te maken en loopt het zo af :o |:(