Logitech Z-5450 Wireless Review

BlackSmokey
23 maart 2010, laatste update op 23 maart 2010, 15.272 views

Logitech Z-5450 Wireless

Ik hem deze zet nu sinds een paar dagen. Het eerste wat meteen opvalt is de gigantische bass-module. Mooi vormgegeven kan ik hem niet noemen, het is namelijk 1 grote kubus, maar het geluid wat er uit komt is echt super.

Pluspunten

• Vermogen
  • Zeer uitgebreidde Control Center
  • Draadloze Achterspeakers
  • Vele mogelijkheden
  • SPDIF-Systeem

Minpunten

• Heel af en toe de plopjes

Daarnaast heb je natuurlijk je control Center Je moet er even achterkomen hoe hij werkt, maar als je dat weet is hij ongelooflijk handig, hij is zeer veelzijdig, en met behulp van SPDIF werkt hij zelfs automatisch. Als je met SPDIF werkt kiest het systeem automatisch de beste audio-instellingen voor je computer uit. Kortom als jij een 5.1 film gaat kijken, zet hij hem op 5.1 Dolby Digital. Ga je naar een mp3-tje luisteren, dan zet hij hem op DT Music. Deze functie zet Stereo signaal om in een simpele Dolby Digital 5.1 track, Waardoor je dus met een veel mooiere kwaliteit naar je mp3-tjes kan luisteren. Alleen zit er bij deze functie wel een addertje onder het gras, namelijk dat zodra hij helemaal geein audio input krijgt, hij aangeeft dat er geen audiosignaal beschikbaar is. Opzich is dat niet erg, maar hij heeft een reactietijd om het signaal in te schakelen. Dus als je een windows Foutmelding hebt hoor je hem niet omdat het signaal niet lang genoeg duurt om de reactiesnelheid te overbruggen. (Het kan nog zijn dat dit alleen bij mij het geval is, maar ik zet het er toch voor alle zekerheid in)

Voor de rest is de bijgeleverde afstandsbediening een beetje overbodig voor mij omdat ik de control Center binnen handbereik heb, maar de afstandbediening werkt wel prima, hij mag van mij alleen wel opnieuw ontworpen worden, want hij ziet er niet uit.

De voorste drie speakers heb ik niet zo heel veel over te zeggen. Alleen vind ik zelf dat de draadjes met de klemmetjes nogal goedkoop aandoen, maar het werkt wel prima, en daar gaat het tenslotte om. Wat betreft design, vind ik ze niet lelijk, maar ook niet echt strak vormgegeven. Het zijn gewoon boxen, zoals je ze meestal ziet.

De twee achterspeakers is wel weer een heel ander verhaal. Zoals de meeste mensen weten heeft deze set twee draadloze achterspeakers. Deze speakers hebben alleen een stopcontact nodig. In princiepe zijn ze in de fabriek al ingesteld op je control center dus je hoeft alleen nog maar de stekker er in te doen. Maar het bereik en de kwaliteit is prima. Mijn computer staat op de 1e verdieping van ons huis. Ik kan de twee draadloze speakers overal neerzetten waar ik wil en ze pakken binnen een paar seconde het signaal van de control Center op.

Wat betreft volume kom je in deze set niks te kort. Echt gigantisch veel vermogen, bovendien heb je in combinatie met een aardige geluidskaart ook zo goed als geen vervorming. Alleen heb ik zo nu en dan last van het plopjes-probleem. Het inmiddels beruchte probleem van Logitech. Als je de lampen in het huis aanzet kan het voorkomen dat je een plopje in je speakers hoort. Ik heb het zelf nu pas 1 keer gehad in 56 uur, dus het valt wel mee. Bovendien hoor je hem bijna niet. Al helemaal niet als ik hem vergelijk met mijn X-530 Speakerset. Deze reageert letterlijk op elke schakelaar die in het huis zit. Kortom een geweldige set, vooral omdat ik mijn X-230 set was gewend. Dit is natuurlijk een hele verbetering. Ik raad alleen wel aan om lekker een SPDIF kabel erbij te kopen. Echt geweldig, al je audio door 1 kabel en je hebt er verder geen omkijken naar.

UPDATE: Als je met SPDIF werkt heb je geen last van het plopjes-probleem. Waarschijnlijk komt dit omdat de Toslink kabel daar ongevoelig voor is. Ik heb speciaal voor de mensen die het nogal moeilijk vonden om een lange tekst in 1 keer te lezen maar een paar alinea's gemaakt. Ik heb inmiddels ook geen last meer van zijn "reactietijd". Op een gegeven moment word er continue een PL2 Music signaal uitgezonden waardoor hij nooit meer te laat is.

UPDATE 23-03-2010: Gebruik hem niet meer bij mijn pc maar bij de televisie. I.v.m. overstap naar Glasvezel hebben we nu Digitale televisie. Werkt als een trein met zowel ITV-Ontvanger, tv, dvd-recorder en Playstation 3. Nog steeds een aanrader.

Heb jij ook een Logitech Z-5450 Wireless?

Misschien wat laat voor een score, die ik wel wil geven, maar:
plaatjes please!
En wat is de geluidskwaliteit van met name de twee draadloze speakers?

En hoe heb je dat vertragingsprobleem opgelost? Andere drivers? Of ook door SPDIF?
Hier toch nog een reactie :P

Geluidskwaliteit ben ik erg over te spreken. Zolang de achterste speakers in bereik blijven van de controlunit (-+15 meter) loop het perfect. Zeker een verbetering ten opzichte van de meeste meegeleverde speakertjes van home cinema sets.

Vertragingsprobleem ben ik tegenwoordig niet meer tegengekomen. In Windows 7 in ieder geval geen problemen meer en met de playstation en andere devices ook niet. Er zit een minimaal verschil in, maar dit is niet merkbaar/irritant te noemen. Hij loopt in ieder geval beter synchroon met het tv geluid dan onze vorige home cinema set. Hier is indien bij allebei het geluid aan staat een hele vage ego te horen, maar ik vind dit persoonlijk verwaarloosbaar aangezien ik mijn tv geluid altijd uit heb staan.

Plaatjes zal ik er meteen inzetten
Ik zou je tekst iets aanpassen zodat het beter leest. Een paar enters doen al een hoop.
Toevallig zat ik net te kijken voor een nieuwe 5.1 set.
Door de plopjes begin ik toch te twijfelen, ik wou hem net gaan bestellen.
Ik heb hier de Z-5500 staan (die MET draadjes), en bij mij lag t NOGAL aan t stopcontact. Hij heeft heel lang in tzelfde stopcontact gezeten, altijd maar plopjes enzo. Sinds kort zit hij op een ander stopcontact en raadt eens: sindsdien geen plopjes meer.
Oef ook het eerste wat ik dacht, haha. Complimenten wel voor de uitgebreide inhoud van de tekst, enkel de opmaak moet je ff fixen ;)
Ook ik sluit me aan bij bovenstaande berichten, het is een beetje moeilijk lte ezen zo. Verder een hele goeie en uitgebreide review !!
Ik denk dat jij een oude serie op de 2de hands markt hebt gekocht? Of heb je hem echt nieuw gehaald?

Voor de rest een nette review, alleen je moet eens kijken of je ook een Logitech Keyboard kan krijgen met een werkende ENTER toets! ;)
Ik heb mijn speakerset gewoon nieuw bij Alternate gekocht. Maar ik heb er zelf nu ik alleen nog maar Optical gebruik helemaal geen last meer van dus ik vind het prima zo :P
Kan je deze set eigenlijk aansluiten op de audio-ingangen van een laptop? Mijn HP PAVILION dv9064ea heeft vooraan een analoge en SPDIF- ingang.. :?

Momenteel loopt er bij trouwens Het Computer Winkeltje (HCW) een actie waarbij je deze speakerset voor €199 ipv €399 kan aankopen. Toch een fikse korting als je het mij vraagt :)

Logitech Z-5450 Wireless 5.1 Speaker Systeem THX - promotie

[Reactie gewijzigd door CarLL op 22 juli 2024 19:30]

Dit is dus helemaal niet heel erg goedkoop! Een kijkje in de PW laat mij weten dat de laagste prijs op dit moment €188.98 is. Als HCW dit setje normaalgesproken voor €399- verkoopt, wordt iedereen die hem daar koopt kei en keihard genaaid.
€ 399 is inderdaad wel wat aan de hoge kant :P, Als je hem hier in de aanbieding koopt is hij nog wel vrij goedkoop ten opzichte van de meeste winkels aangezien je bij HCW maar 5 euro verzendkosten betaalt. Daarmee komt hij op een totaal prijs van 204 euro, en hij is dan wel vrij goedkoop, aangezien je bij Alternate 17,50 verzendkosten betaalt.
Volgens mij is er haast niks wat je er niet op aan kan sluiten. Deze speakerset heeft bijna alle gangbare aansluitingen, waaronder SPDIF en Analoge. Kortom dat moet geen probleem zijn. Alleen moet je wel waarneer je met SPDIF werkt dit aangegeven in Windows en in alle andere programma die gebruik maken van je speakerset. (bijvoorbeeld PowerDVD en games)
Ik zit al een tijdje te twijfelen over deze set, juist dankzij het wireless. Ik heb gehoord dat het ervoor zorgt dat je wifi plat gaat als de speakers aan staan. Is dat daadwerkelijk zo?