3Dconnexion SpaceNavigator Review
25 november 2011, laatste update op 25 november 2011, 56 views
Rapporteer
Ik werk sinds enige tijd met 3d muizen en merk dat ze nu voor mij onmisbaar zijn geworden. Doordat het lijkt alsof, zoals ze het zelf zeggen, je het model in de hand hebt is het een stuk eenvoudiger te navigeren.
Het is een dag of twee wennen maar daarna kan je eigenlijk niet meer zonder. Het scheelt namelijk nogal wat tijd en gepriegel.
Ikzelf heb ervaring met zowel de Space Explorer en de Space Navigator. Ik zou zelf voor de Space Navigator gaan. Het praktische verschil is dat je wat meer knoppen hebt bij de duurdere Explorer editie maar dat is de 200 euro meer naar mijn mening niet waard. In de praktijk maak ik maar weinig gebruik van de knoppen op deze muis.
Soms doet hij wel eens moeilijk; dan zijn ineens een aantal rotatieassen...
Soms doet hij wel eens moeilijk; dan zijn ineens een aantal rotatieassen uitgeschakeld maar met nieuwe drivers lijkt het probleem minder. Het is ook een probleem wat eenvoudig weer opgelost is.
Ik zou iedereen die in een 3D CAD omgeving werkt het aanschaffen een 3d-muis aanraden en als de baas niet betaald gewoon de Navigator kopen.
Deze producten heb ik getest met Solid Edge ST3 en ST4.