Ik heb deze fancontroller nu een tijdje en hij bevalt op zich prima.
Features
De controller wordt eigenlijk redelijk standaard geleverd. In een simpel doosje met plastic doorkijkje met daarin de controller en een bosje kabels. Er worden 4 verlengkabeltjes meegeleverd die zijn bedoeld voor kanaal 3 t/m 6. Deze kabels kun je tussen de fancontroller en de 3-pins aansluiting van een fan aansluiten. De kabeltjes voor kanaal 1 en 2 (cpu en chassis-fan 1) zijn iets anders. Die kun je namelijk met een extra connector ook op het moederbord aansluiten voor het uitlezen van het toerental. Het grootste nadeel vind ik is dat er geen adapter bij zit om ook fans met 4 pins molex-aansluitingen te gebruiken. Hierdoor ben je wat beperkt in de keuze van de fans. De standaard fans in m'n case hebben namelijk allemaal 4pins aansluitingen en die waren dus niet te gebruiken i.c.m. m'n fancontroller, maar moesten allemaal rechtstreeks op de voeding worden aangesloten. Inmiddels heb ik de fans vervangen door Scythe S-Flexen en Minebea's, die wél een 3-pins aansluiting hebben en nu werkt alles prima. De fancontroller zelf wordt overigens aangesloten op een 4pins molex-aansluiting.
Verder zitten er 6 simpele potmetertjes aan de voorkant, met elk een ledje. Is de fan in gebruik, dan brandt het ledje. Draait de fan langzaam, dan kleurt de led blauw, draait de fan snel, dan brandt er een rood ledje. Ik heb de zwarte uitvoering, waarbij het frontje een zwarte geborstelde aluminium-look heeft.
Het installeren van de controller gaat supersimpel met 4 schroefjes in een 5,25" bay.
Kwaliteit
De kwaliteit van de controller is op zich wel goed, maar ik heb 2 kleine probleempjes.
1: Het blauwe ledje van kanaal 2 werkt niet meer. Draait de fan langzaam, dan brandt er dus geen ledje. Mijn kanaal 2 draait echter altijd voluit, dus heb ik er geen last van
2: Het knopje van kanaal 5 zit niet vast op de potmeter, waardoor de aanduiding van het streepje dus niet altijd klopt. Als de potmeter al voluit naar rechts is gedraaid, kun je het knopje nog naar lieve lust door blijven draaien.
Geen rampen, maar wel slordig van de QC van Zalman.
Prijs
Met een prijs van rond de €26,- is de controller denk ik normaal geprijsd.