Ik liep al een tijdje met het idee in mijn achterhoofd om een tablet te kopen.
Dan volgt automatisch de vraag, welke?
En dus ging ik op zoek.
Na wat speurwerk op Ze InterWebz en uiteraard Tweakers.net had ik een shortlist opgezet:
-Samsung Galaxy Tab 10.1
-Asus Transformer TF101
-HTC Flyer
Een Ipad zou het niet worden. Dit wegens persoonlijke voorkeuren om het maar even politiek correct te houden
Nu bleek dat ik een collega had die de HTC Flyer had gekocht. Gelukkig mocht ik daar mee spelen. Een andere collega bleek de Samsung te hebben aangeschaft en zodoende kon ik die Tablets even in mijn handen houden om mee te klooien.
Op een verjaardag bleek mijn neefje de Transformer te hebben. Na hem even lief aangekeken te hebben heb ik dus ook met de Transformer gespeeld.
Wat mij vanaf het begin trok tot de Transformer was het dock en dus de mogelijkheid om er een "Android-Laptop" van te maken.
Ik vond ook de Transformer het lekker in de hand liggen. De Flyer won dit deel uiteraard, maar na het spelen ermee vond ik het scherm toch echt te klein en viel deze van mijn shortlist.
De Galaxy vond ik wat te glad aanvoelen en mistte wat aansluitingen (Mini-HDMI) en uiteraard het dock. Qua werking maken ze niet veel verschil.
Toen uiteindelijk Asus ook nog eens 50€ cashback gaf heb ik de knoop doorgehakt en naar de Mediamarkt gerend waar ik toevallig nog een substantieel bedrag aan cadeaukaarten van had liggen. Uiteraard nog even de laagste prijs garantie erbij geregeld en snel weer naar kantoor om mijn goodie uit te pakken.
Na het uitpakken en het laten bewonderen door de collega’s eerst maar aan de oplader.
Een uurtje later kon ik het niet meer houden en toch maar de Transformer aangezet.
Na een simpele Setup waarin hij onder andere om de taalkeuze en verbindingen met de buiten wereld vroeg kon ik eindelijk aan de gang.
Erg blij ben ik met de snelheid van het systeem. Als GSm heb ik de Desire HD, die vond ik al vlot (vooral toen hij nieuw was) maar de Transformer is toch echt een ander verhaal.
Een mooi helder scherm waarmee ik inmiddels ook even in het zonnetje heb gezeten om te kijken of ik nog wat kon zien. Dat viel mee gelukkig.
Ik had nog een 8gb Micro SD die ik kon gebruiken. De Transformer herkende hem netjes en in je taakbalk krijg je keurig een icoontje waarmee je naar de inhoud van de kaart kan navigeren.
De standaard apps die er op staan zijn handige apps. De webstore word inmiddels goed gebruikt, evenals de Splashtop software om PC’s mee over te nemen.
Ook de E-book reader die er op staat vind ik zeer netjes. Alle boeken die ik erop zette werden direct ingeladen en waren leesbaar.
Inmiddels heb ik ook het dock gekocht en een sleeve om de Transformer netjes in houden.
De accuduur heb ik nog niet echt kunnen testen. Ik heb de Transformer pas enkele dagen en ben vooral aan het spelen. “Normaal” gebruik zal toch anders worden. Maar ondanks dat ben ik tot op heden niet ontevreden over het verbruik.
De ingebouwde camera’s zijn aardig. Aangezien ik die hooguit zal gebruiken voor wat videobellen en niet voor het betere fotografeer werk vind ik dat ook niet interessant. Naar mijn mening zijn de ook daarvoor ontworpen en niet als vervanger voor een echt fototoestel. En hun taak doen ze netjes. Wel is de Transformer lekker snel met het afdrukken en klaar staan voor de volgende afdruk.
De microfoon is ook niet van superkwaliteit, maar als ik ga videobellen pak ik waarschijnlijk toch een headsetje.
Al met al ben ik tevreden met mijn TF101!