WD My Passport Essential 3.0 500GB Rood Review
Ik heb al jaren goede ervaringen met 2,5" WD harde schijven. Jaren geleden kocht ik een klein zwart externe USB-powered harddisk van 320 GB en sindsdien wil ik niet anders. Ze zijn stil, mooi, klein en betrouwbaar. Met uitsluitend een USB kabeltje doet het ding zijn werk en dat is fijn. Je hoort vrijwel geen geluid en de warmteproductie is laag. Ook deze is weer zo klein dat je hem makkelijk even in je binnenzak stopt. De pianolak geeft het ding een sjiek uiterlijk.
Pluspunten
mooi, klein, en hopelijk betrouwbaar
Minpunten
rood, nieuw soort kabeltje nodig (wel meegeleverd)
Mijn tweede WD 2,5" harde schijf was minder fijn: die was wat dikker en voelde minder stevig aan met een korrelige structuur. Hoewel je al een redelijk beeld krijgt van de plaatjes op tweakers en bij de verkoper was het toch spannend welke afmetingen deze schijf zou hebben, maar ook deze rode harde schijf is van de kleine variant. Rood vind ik persoonlijk geen mooie kleur voor dit soort dingen, maar omdat de zwarte, de witte en de grijze versies uitverkocht bleken, moest ik kiezen tussen blauw en rood of drie weken wachten. Het is dus rood geworden.
De schijf heeft 500GB capaciteit en draait naar verluid 5400 rondjes per minuut (heb ik overigens niet nageteld) en is volgens de specificaties USB3. Zelf heb ik geen USB3 poorten op mijn computer, dus dat heeft voor mij geen meerwaarde.
Er zit een USB-kabel bij met weer een nieuw soort aansluiting (aan de kant van de harde schijf, het deel voor op je computer is uiteraard ongewijzigd) dus dat is weer een aanvulling op de collectie kabels die al rond mijn bureau rondzwerven. Het is dus geen micro-USB of mini-USB waarvan ik inmiddels al flink wat heb thuis, op kantoor en op andere plekken waar ik die nodig heb. Deze nieuwe kabelsoort is dus irritant, want dat betekent dat ik nu weer overal ook deze soort kabel moet hebben liggen of deze mee moet nemen. Van mij had het niet gehoeven, maar het zal wel de nieuwe standaard zijn voor USB 3.
Ik heb de harddisk gekocht als backup schijf voor mijn laptop. Op de schijf staat allerlei software maar die heb ik ongezien eraf gegooid, aangezien apple's time machine de back up's voor mij regelt. Verder was het een kwestie van inpluggen en het werkt. Er moest voor de Mac nog even wat geformatteerd, maar ook dat ging zonder problemen. Kortom: ik ben een tevreden gebruiker.
Heb jij ook een WD My Passport Essential 3.0 500GB Rood?
[Reactie gewijzigd door dr. koos op 25 juli 2024 06:32]
[Reactie gewijzigd door egelalexander op 25 juli 2024 06:32]